FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Cristiano Bergodi, antrenorul momentului în Liga 1! A transformat Craiova într-o adevărată fortăreață

După succesul cu Dinamo, scor 1-0, Cristiano Bergodi a ajuns la 13 victorii din 14 posibile în Liga 1 pe banca Craiovei +35   FOTO
După succesul cu Dinamo, scor 1-0, Cristiano Bergodi a ajuns la 13 victorii din 14 posibile în Liga 1 pe banca Craiovei

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 11:40 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 14:59

După succesul cu Dinamo, scor 1-0, Cristiano Bergodi a ajuns la 13 victorii din 14 posibile în Liga 1 pe banca Craiovei!

Conducerea oltenilor a făcut o mutare inspirată la începutul lunii mai. După demisia abruptă a lui Corneliu Papură, Mihai Rotaru a decis să-i încredințeze echipa lui Bergodi, chiar înaintea play-off-ului. 

Deși nu a reușit să câștige campionatul în sezonul trecut, rezultatele italianului sunt remarcabile. Dintr-un total de 14 meciuri în Liga 1 cu oltenii, a înregistrat nu mai puțin de 13 victorii și un singur eșec, 1-3 cu CFR Cluj, în finala stagiunii precedente.

Acum, Craiova domină autoritar Liga 1. Este la 6 puncte de ocupanta locului doi, CFR Cluj, și are un bilanț perfect: 7 meciuri, 7 victorii, golaveraj 13-3.

Cristiano Bergdoi la Craiova (Liga 1):

  • 2-1 vs. Astra
  • 2-1 vs. Botoșani
  • 3-2 vs. CFR
  • 2-1 vs. Gaz Metan
  • 2-1 vs. FCSB
  • 2-0 vs. Botoșani
  • 1-3 vs. CFR Cluj
  • 1-0 vs. Sepsi
  • 2-0 vs. Astra
  • 4-1 vs. Viitorul
  • 2-1 vs. FC Voluntari
  • 2-1 vs. FC Argeș
  • 1-0 vs. Poli Iași
  • 1-0 vs. Dinamo

În România, Bergodi le-a mai antrenat pe FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și FC Voluntari. Singurul trofeu câștigat a fost în 2007, Supercupa României cu Rapid.

51 de victoriiplus 39 de remize și 49 de înfrângeri în 139 de meciuri în Liga 1 era bilanțul lui Bergodi până să preia Craiova

Totuși, în plan european, Bergodi are o bilă neagră la Craivoa. Nu a reușit să treacă de Lokomotiv Tbilisi (1-2) în primul tur preliminar din Europa League.

Nu mă așteptam la un asemenea debut, deloc, deloc! După meciul pierdut cu CFR ne-a scăzut mult moralul. Am discutat mult cu jucătorii, ca să nu începem campionatul triști. Poate anul acesta vom avea mai multe șanse. Să vedem, sunt echipe bune, FCSB, CFR Cluj. Nu e ușor pentru nimeni. Mă bucur, sunt 7 victorii, intrăm în istorie, nu cred că a mai avut echipa niciodată. Cu modestie și suferință ne putem abține sus
Cristiano Bergodi, antrenor Craiova

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Dinamo - Craiova 0-1

+31 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Situație incredibilă la un club din Liga 1! Antrenorul, nevoit să ude terenul cu furtunul: „M-am milogit de conducere să monteze aspersoare”

Cosmin Contra, primul discurs despre demisie: „Am o victorie în 6 meciuri, antrenorul cade primul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
prazopolis
prazopolis  •  19 Octombrie 2020, 19:42
Postat de vasi1986 pe 19 Octombrie 2020, 15:48

M-am uitat la rezumatele lor, au 3 meciuri cu mari erori de arbitraj, astea numai in acest inceput de campionat, in prima etapa au marcat dintr-un offside mare, in a doua etapa au marcat primul gol din offside, al doilea dintr-un penalty discutabil, aseara dintr-un penalty prea usor acordat, mai degraba nu a fost penalty, deci, fara aceste greseli, nu prea ar mai fi fost "fortareata". E clar ce e de facut, Dinamo trebuie sa joace cu mentalitatea ca sunt condusi cu 1-0 dinainte sa inceapa meciul, sa dea totul pe teren pt a marca cat mai multe goluri, altfel nu avem sanse cu asa arbitraje..

Da, n-a fost penalty aseara, l-a tinut pe Constantin si cand a cazut Puljic inca il tinea si a cazut peste el. Dar n-a fost penalty... sunteti furati nu desculti =)) lasand gluma laoparte trebuie sa fii Proat cu p mare sa zici ca ala nu a fost penalty.

fairplayromania
fairplayromania  •  19 Octombrie 2020, 17:24
Postat de clujcampion pe 19 Octombrie 2020, 16:56

Sa vedem ce face dupa ce se transfera toata pleiada de fluierasi la alte echipe. Deocamdata joaca tot in 14.

Se pare că aţi cotizat unde trebuie. Rusinica. Aţi ajuns precum fcsb. Semi campioana cfr vorbeste de penalty si ajutorul arbitrilor? Voi vreţi cite 2-3 penalty pe meci, misto cu tupeu rezultă cfsb :):)

clujcampion
clujcampion  •  19 Octombrie 2020, 16:56

Sa vedem ce face dupa ce se transfera toata pleiada de fluierasi la alte echipe. Deocamdata joaca tot in 14.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează