FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Situație incredibilă la un club din Liga 1! Antrenorul, nevoit să ude terenul cu furtunul: „M-am milogit de conducere să monteze aspersoare! Erau 60 de lei”

Flavius Stoican a dezvăluit prin ce dificultăți a trecut în perioada petrecută la Poli Iași // foto: Guliver/gettyimages
Flavius Stoican a dezvăluit prin ce dificultăți a trecut în perioada petrecută la Poli Iași // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 11:29 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 16:22

Invitat la emisiunea GSP Live, Flavius Stoican (43 de ani), fost antrenor la Poli Iași, a dezvăluit prin ce dificultăți a trecut în perioada petrecută la clubul moldovean.

Cu Stoican la cârmă, Poli Iași a reușit să se califice în premieră în playoff-ul Ligii 1, în sezonul 2017/2018. În ciuda performanțelor impresionante ale echipei, clubul se confrunta cu probleme financiare.

Flavius Stoican: „Eu și Onofraș mergeam să udăm terenul”

„La Iași am luat jucători din toate colțurile lumii și din Liga 2 și am plecat la drum cu ei. Am zis să ne creăm o filosofie a noastră, iar într-un an de zile am atins cea mai mare performanță din istoria clubului - playoff-ul. După ce atingem un obiectiv am zis că vin oamenii lângă noi, sponsori, că va fi stadionul plin. Noi am reușit, dar sponsorii au cam încetat să vină.

Eu am muncit cu băieții nu chiar pe burta goală, dar pe salarii mici, care întârziau câteodată. Ce m-a ajutat pe mine a fost că am format un grup frumos: jucători, președintele Adrian Ambrosie, Consiliul Director, toți eram uniți. Le spuneam jucătorilor că nu avem bani astăzi, dar avem promisiunea că se vor da în trei săptămâni. Iar oamenii în alea 3 săptămâni erau forță și la antrenament și la jocuri, jucam de parcă ar fi fost ultimul nostru meci.

Îmi doream mult mai mult, eu mă certam cu oamenii și eram supărat că aveam nevoie de un furtun din care să nu mai iasă apa când udam terenul. Mă duceam eu și Onofraș (n.red. - team managerul) și udam terenul 2, pe care ne antrenam, iar când dădeam drumul la apă, ieșea prin toate părțile. Mă deranja când se mai și băgau în seamă oamenii care erau prin politică și se lăudau cu ce au făcut. Le-am zis să îmi aducă și mie aspersoare, să udăm terenul și să nu mai iasă apa când udăm. 

Mi-au zis că «o să vedem, trebuie să faceți cereri». M-am dus în parc și am făcut o poză la aspersor, era 60 de lei la magazin. «Nu îmi trebuie neapărat oameni, putem să ne ducem noi să udăm terenul». Iar răspunsul consilierului: «Stoican își depășește atribuțiile, nu știe când am făcut eu echipa». Corect, le depășeam, dar când mă implic într-o echipă sunt atent la toate lucrurile. Nu pot să mă duc la antrenament și să văd terenul tare. Jucătorii când intrau cu ghetele pe teren, ziceai că sunt pe tocuri. Am spus doar niște lucruri mărunte, dar erau unele mult mai grave”, a declarat Stoican la GSP Live.

79 de meciuria antrenat-o Stoican pe Poli, între iunie 2017 și mai 2019. Bilanț: 27 de victorii, 16 egaluri și 36 de înfrângeri

Urmărește emisiunea integrală cu Flavius Stoican aici:

Citește mai multe știri din GSP Live:

Flavius Stoican, despre cel mai dificil moment al carierei: „A fost groaznic, mă gândeam dacă să mă las. Mă interesam dacă pot deveni taximetrist”

Mirel Rădoi, apărat de un fost antrenor de la Dinamo: „Are tot ce trebuie! Jucătorii au fost fricoși”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
adiktedz
adiktedz  •  19 Octombrie 2020, 16:56

Pe Stoican mi l-as dorii la Gaz Metan, cred ca poate face din GM o echipa de top 4 din Romania. Flavius hai la Medias !

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  19 Octombrie 2020, 15:47

Trebuia sa va duceți și voi ca ăla de la Giurgiu la gg

cri5ti
cri5ti  •  19 Octombrie 2020, 15:47

nu era mai simplu dacă erau doar 60 lei sa pui din buzunarul propriu suma respectiva.. decât sa te duci tu sa uzi și sa te chinui.. zic și eu!?!?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează