FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Flavius Stoican, despre cel mai dificil moment al carierei: „A fost groaznic, mă interesam dacă pot deveni taximetrist”

Flavius Stoican
Flavius Stoican

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 10:35 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 15:48

Flavius Stoican (43 de ani), antrenor la Viitorul Tg. Jiu, în Liga 2, a acceptat invitația lui Costin Ștucan de a participa la emisiunea GSP Live. În cadrul discuției, Stoican a făcut lumină asupra celui mai dificil moment din cariera sa de fotbalist. 

La începutul carierei, când evolua pentru Universitatea Craiova, Stoican a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat la genunchi. Gravitatea accidentării l-a făcut să se gândească chiar la retragere, deși avea doar 20 de ani!

Flavius Stoican: „Mergeam și mă interesam de alte meserii”

„Un moment dezamăgitor a fost atunci când mi-am rupt genunchiul. Am avut o ruptură la ligamentul încrucișat la Craiova, când eram tânăr, pe val. La momentul respectiv această operație se făcea destul de dificil și doar în anumite orașe din lume. După ce m-am rupt mă gândeam dacă mai joc fotbal, ce o să fac, mergeam cu oamenii și mă interesam de alte meserii. 

A fost groaznic, dar șansa și bucuria mea au fost ca la club să fie președinte Ion Crăciunescu. Lui Victor Becali îi plăcea de mine din punct de vedere fotbalistic și era impresarul nostru. I-a spus lui nea Ion Crăciunescu să merg la operație în străinătate. A costat mult, eu eram tânăr și nu aveam o valoare pe care oamenii să o aprecieze, dar vedeau în mine potențial. Ion Crăciunescu m-a dus în Elveția, era foarte scump, dar am avut șansa ca acolo să fie Viorel Moldovan și am locuit la el o lună de zile. 

Acești 3 oameni au fost aproape de mine în momentele grele, jos pălăria în fața lor. A fost un moment psihologic al carierei mele, mă gândeam dacă continui sau mă las de fotbal. Aveam 20 de ani, mă interesam dacă pot să continui ca antrenor, să fac școala la 20 de ani, dacă pot fi taximetrist, dacă pot să fiu avocat. Atât de greu mi-a fost. Dar după aceea am urmat o pantă senzațională, pentru că am avut în spate oameni care au crezut în mine”, a declarat Stoican.

După ce a părăsit Craiova, în 2002, Stoican a semnat cu Dinamo, iar după numai un sezon a semnat cu Shakhtar Donetsk. Ulterior, a mai trecut pe la Metalist și din nou Dinamo, de unde s-a retras în august 2008.

EXCLUSIV // VIDEO Flavius Stoican, despre cel mai dificil moment al carierei: „A fost groaznic, mă interesam dacă pot deveni taximetrist”
Flavius Stoican (albastru, la Craiova)

Citește mai multe știri din GSP Live:

Cum bloca fosta soție transferul lui Claudiu Răducanu: „Nu puteam să semnăm nimic din cauza ei”

Interviu senzațional cu Sabrina Ionescu, noua stea din WNBA » Cum se identifică cu România și ce a învățat de la Kobe Bryant

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
rocky2
rocky2  •  20 Octombrie 2020, 22:27

Hai sa nu-l mai compatimim pentru tineretea grea, unii n-au avut norocul domnului Stoican ...si chiar s-au facut taximetristi!

4010119065669221
Simion Alexandru  •  19 Octombrie 2020, 20:37

Eram copil cu ghiozdanul in spate am venit la meciul de cupa Romaniei, Univ.Craiova-Rapid 2-0,impreuna cu colegii pe stadionul Ion Oblemenco. Imi aduc aminte si acum ce gol senzational ia dat Flavius Stoican portarului Razvan Lucerscu de la Rapid cu un sut sub transversala de pe partea dreapta, moment in care a erupt de bucurie vulcanul din Banie. Mii de multumiri pe aceasta cale domnule Flavius Stoican !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Octombrie 2020, 18:31

Oamenii care reușesc să treacă peste astfel de încercări merită tot respectul. De asemenea, trebuie apreciați si cei care l-au ajutat atunci. Indiferent cum or fi acei oameni( cine-i fără pată?) în restul timpului, atunci când fac fapte bune trebuie aplaudați.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează