FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO

VIDEO Ce promisiune le-a făcut Bergodi fanilor giuleșteni + cu ce derby din Italia a comparat Rapid - Dinamo

Cristiano Bergodi / Captură Rapid TV
Cristiano Bergodi / Captură Rapid TV

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 18:06 / Actualizat joi, 31 august 2023 19:45

Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid, a prefațat, în cadrul unei conferințe de presă, derby-ul bucureștean cu Dinamo de vineri. Italianul a vorbit despre ultimele noutăți din echipa giuleștenilor, confirmând că atacantul Marko Dugandzic, accidentat, nu va putea fi folosit împotriva „câinilor”. 

  • Rapid - Dinamo (runda #8 din Superliga) se dispută vineri, în Giulești, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe Prima Sport 1, Digi Sport 1 și Orange Sport 1.

„E un meci foarte important pentru noi. Este un derby, știe toată lumea lupta dintre suporteri și rivalitatea dintre aceste echipe

Am câștigat ultimele două meciuri, a contat acest lucru, și ne dorim să câștigăm și acest meci. Va fi dificil. Fiind un derby, nu se poate compara cu un meci obișnuit din campionat. Nu se simte presiunea, dar băieții conștientizează că e un derby.

Noi creăm singuri presiune, dar nu se pune problema de așa ceva. Jucăm acasă, stadionul va fi plin, iar asta mă bucură. O a treia victorie la rând ne-ar duce sus”, a spus Bergodi.

„Mergem să câștigăm în Giulești” » Andrei Nicolescu nu uită cum a fost îndepărtat de la Rapid: „Atâta timp cât nu pot să spun ceva frumos despre cineva, mai bine nu zic nimic”
Rapid - Dinamo
„Mergem să câștigăm în Giulești” » Andrei Nicolescu nu uită cum a fost îndepărtat de la Rapid: „Atâta timp cât nu pot să spun ceva frumos despre cineva, mai bine nu zic nimic”

Cristiano Bergodi, înainte de Rapid - Dinamo: „Le promitem fanilor că vom lupta 110%”

Italianul a continuat: 

„(...) Le promitem fanilor că vom lupta 110%! Putem urca sus în clasament dacă vom câștiga. Trebuie să fim umili, modești, și să intrăm pe teren cu determinare, fiindcă Dinamo e o echipă foarte grea. 

Dar am convingerea că putem câștiga, se vede o îmbunătățire și în moralul nostru”, a spus Bergodi, în cadrul conferinței de joi. 

Nu mă gândesc la bani, mă gândesc la Ahmed Bani de la Dinamo. 

Ahmed Bani și Politic sunt jucători buni, de fuleu, la fel și atacantul Gregorio. Dar toți jucătorii lor sunt foarte buni.

- Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Cristiano Bergodi, despre...

...accidentarea lui Dugandzic: „Și-a făcut datoria, e un jucător care dă goluri. Îmi pare rău că lipsește acum, are o problemă musculară, din păcate. Dar, față de momentul în care am început campionatul, avem un atacant bun cu care să-l înlocuim pe Dugandzic, pe Albion Rrahmani”

...ce înseamnă derby-ul Rapid - Dinamo și echivalentul din țara natală: „Aș compara meciul cu Inter - Juventus, un meci important din Italia”. 

...ce vrea să îmbunătățească la Rapid: „Încerc să reglez anumite lucruri pe fază defensivă. Lucrăm bine ca așezare, ca poziționare. Lucrăm și la capitolul mentalitate, vrem să avem o mentalitate pozitivă pe teren, (...) să reacționăm atunci când situația o cere. La Craiova am reacționat”. 

Paul Iacob: „Doar victoriile aduc liniște, așa că ne dorim să câștigăm”

Ne așteaptă un meci cu o încărcătură maximă, știm cu toții ce meciuri au fost de-a lungul timpului între Rapid și Dinamo. Sperăm să fie o atmosferă frumoasă și să ne bucurăm alături de fani. Este o atmosferă mult mai bună în sânul echipei, consider că trebuie s-o menținem. 

Doar victoriile aduc liniște, așa că ne dorim să câștigăm. Atmosfera va fi incendiară, mă aștept ca fanii să facă un spectacol minunat. Dinamo e o echipă în plină dezvoltare, de la meci la meci au avut prestații din ce în ce mai bune.

- Paul Iacob, fundaș Rapid București

VIDEO Răzvan Patriche a prefațat derby-ul cu Rapid: „În mod normal, ei ar trebui să fie favoriți”

Citește și alte știri despre Rapid: 

EXCLUSIV Rapid, pierdere uriașă pentru derby-ul cu Dinamo » S-a accidentat și nu va juca

EXCLUSIV Rapid și Farul, acuzate în direct de blat? „Am simțit că s-a încheiat un gentlemen's agreement. Sunt jocuri de culise, mici cooperative”

Ovidiu Burcă, noutăți de ultim moment înainte de Rapid - Dinamo: „Și-a rezolvat problema cu viza!” + cum va fi primit antrenorul „câinilor” în Giulești

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (7)
creeperno534
creeperno534  •  31 August 2023, 22:36

Trebuie sa obtinem un rezultat bun chiar si in inferioritate numerica

oumuamua
oumuamua  •  31 August 2023, 21:49
Postat de Normal pe 31 August 2023, 19:58

Rapid, iubire fara sfarsit !

Infinitule .... Hai Dinamo!...Sper sa ramaneti numai cu iubirea fara finalizare. Sa luam noi punctele, desi Fesnic va juca in tricoul Rapidului! Poate exista si un D-zeu al fotbalului!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  31 August 2023, 21:40
Postat de hannah.robinson pe 31 August 2023, 20:15

România s a umplut de derby-uri … in fond in România exista un singur derby… Dinamo Steaua… pacat ca Steaua nu poate promova, pai cum sa fie derby între Dinamo și o echipa înființata de câțiva ani?

Amice, ai dreptate, pt cei ca tine fotbalul în România a început cu cele doua cluburi staliniste aduse pe tancurile armatei roșii.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează