FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

5 detalii de ultimă oră înainte de Rapid - Dinamo: permutările lui Burcă, numerele norocoase ale lui Gregorio și câți „câini” vor fi la derby

5 detalii de ultimă oră înainte de Rapid - Dinamo
5 detalii de ultimă oră înainte de Rapid - Dinamo

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 17:15 / Actualizat joi, 31 august 2023 18:02

Dinamo va juca în premieră vineri seară pe noul Giulești. Ovidiu Burcă are opțiuni în plus față de ultima etapă, Goncalo Gregorio speră ca va puncta a 3-a oară la rând în Liga 1, iar suporterii roș-albilor vin să facă față giuleștenilor la ei acasă

Dinamo a bifat patru meciuri consecutive fără eșec în Liga 1, după primele trei etape în care a pierdut cu CSU Craiova, FCSB și Sepsi. "Câinii" și-au revenit în luna august, au remizat cu U Cluj și cu Petrolul, au bifat victorii cu FC Botoșani și cu FC Voluntari.

"Câinii" vor juca în premieră în derby-ul cu Rapid pe noul stadion din Giulești. Ultimele dueluri între cele două rivale au fost pe 26 februarie 2022, scor 1-1, respectiv 13 martie 2022, cu puțin înaintea inaugurării arenei noi. Cu alb-vișiniii în roluri de gazde.

Primul, în februarie, s-a disputat pe Arena Națională, în fața a 12.000 de spectatori, iar atmosfera a fost electrizantă. Al doilea, la Mioveni, în "exil", Rapid învingând cu 3-1.

A fost prima victorie din contul giuleştenilor în campionat după 13 confruntări în care reuşiseră doar 7 remize. Toate golurile din aceste două meciuri au fost înscrise în prima jumătate de oră!

50de victorii are Dinamo în 113 confruntări cu Rapid în principala competiție internă, de 38 de ori impunându-se giuleștenii, alte 25 de meciuri încheiindu-se la egalitate

23de victorii are Rapid acasă contra lui Dinamo în 57 de jocuri. \"Câinii\" s-au impus de 21 de ori, au fost și 13 remize

Iată 5 detalii cu 24 de ore înaintea unei noi pagini din povestea Rapid - Dinamo, unul dintre meciurile de referință din România:

Au rezistat mai mulți rapidiști de la precedentele confruntări

În februarie 2022, Rapid și Dinamo au terminat le egalitate, 1-1, pe Național Arena, o confruntare ce-a marcat irosirea ultimei șanse de către giuleșteni la a mai prinde play-off-ul. A egalat Vojtus, după ce Cosmin Matei a deschis scorul. Echipele erau pregătite de Mihai Iosif, respectiv Flavius Stoican.

 Din loturile actuale, au jucat atunci la giuleșteni Horațiu Moldovan, Dragoș Grigore, Cristi Săpunaru, Junior Morais, Mattias Kait, Alexandru Ioniță II, Pănoiu și Drăghia fiind rezerve neutilizate, respectiv Patriche, Moura, Bordușanu și Bani la "câini".

La Mioveni, s-au confruntat formațiile pregătite de Adrian Mutu, respectiv Dusan Uhrin. Au înscris Alex Ioniță II, Kait și Adrian Bălan, respectiv Morar. La rapidiști au jucat atunci, mai sunt și acum, Moldovan, Săpunaru, Morais, Grigore, Kait, Albu, Ioniță II, la dinamoviști a jucat, mai e și acum, Moura, în timp ce Rici Grigore, Borcea, Bani și Giafer au fost rezerve neutilizate.

A locuit o bună perioadă în cantonamentul echipei, a povestit ce-i place la români: „Știu să trăiască viața” + Primul șoc
DINAMO
A locuit o bună perioadă în cantonamentul echipei, a povestit ce-i place la români: „Știu să trăiască viața” + Primul șoc

Lucas a fost înregistrat, i-a luat numărul lui Ilic

Brazilianul Lucas Alves, 31 de ani, a fost legitimat la LPF, va evolua cu numărul 5 pe tricou în alb-roșu, pe care l-a avut în primele etape Christian Ilic, mijlocașul croat ce i-a cedat numărul preferat sud-americanului. În schimb, Ilic va evolua cu numărul 16 la Dinamo.

Lucas ar putea apărea în lotul formației din Ștefan cel Mare, depinde de planul tactic al lui Ovidiu Burcă. Oricum, el va evolua și va primi minute în proximul amical al bucureștenilor, în pauza competițională, mai ales că brazilianul a avut de recuperat, fiind în urmă cu pregătirea.

A inspectat Bucureștiul, abia apoi s-a așezat la masa negocierilor cu Dinamo: „Mă simt ca la mine acasă! Top, top, top la voi!”
DINAMO
A inspectat Bucureștiul, abia apoi s-a așezat la masa negocierilor cu Dinamo: „Mă simt ca la mine acasă! Top, top, top la voi!”

Neluț Roșu poate juca și este prima opțiune

Neluț Roșu a absentat în ultimele două etape din Liga 1, dar a fost integralist în victoria pe "câinii" au repurtat-o cu Metaloglobus (2-1) în play-off-ul Cupei. Jucătorul de 30 de ani este pregătit să joace din primul minut și vineri seară, în Giulești, este prima opțiune pentru zona mediană, probabil, Ilic va fi trecut în rezervă.

Neluț Roșu ar putea face pereche cu Bena în fața apărătorilor, aceasta dacă vor fi patru fundași în linia defensivă, Moura, Patriche, Homawoo și Amzăr.

3accidentați are Dinamo: Ricardo Grigore, Dani Iglesias și Gorka Larrucea

Goncalo e pregătit să dea gol din nou! Numerele sale norocoase

Goncalo Gregorio a devenit atacantul titular al "câinilor". El a fost menajat la meciul cu Metaloglobus, în Cupă, în schimb, este așteptat să intre din primul moment cu Rapid. Portughezul a marcat de fiecare dată în ultimele două partide de campionat, cu FC Voluntari (3-2) și cu Petrolul (1-1).

Lusitanul nu a avut nevoie de prea multe minute pe gazon ca să marcheze. Primul gol în Liga 1 l-a marcat împotriva FCSB, a intrat în minutul 59, a punctat în minutul 83. A dat gol după 24 de minute. Apoi, în minutul 24 al partidei de la Voluntari, a dat gol din nou. Cu Petrolul (1-1), etapa trecută, a înscris în minutul 21.

"Simt că voi da gol din nou", le-a transmis atacantul portughez coechipierilor.

Atacantul lui Dinamo dezvăluie pentru GSP ce pasiune rar întâlnită la fotbaliști are: „Așa îmi eliberez gândurile”
DINAMO
Atacantul lui Dinamo dezvăluie pentru GSP ce pasiune rar întâlnită la fotbaliști are: „Așa îmi eliberez gândurile”

Bilete vândute în timp record, 650 de "câini" la derby

Rapid a vândut peste 5.000 de abonamente în actuala ediție, astfel că au fost puse spre comercializare aproximativ 7.500 de tichete. Au fost cozi uriașe și biletele s-au epuizat contra timp.

Vor fi prezenți la meci și 650 de suporteri ai lui Dinamo, conform protocolului dintre cluburi, se anunță din nou o atmosferă electrizantă la o astfel de confruntare.

14mii de locuri are noua arenă din Giulești

VIDEO Ovidiu Burcă anunță noi transferuri la Dinamo și transmite un mesaj clar: „Nu trebuie să fim motivați de prime materiale în astfel de jocuri”

Știm toate echipele calificate în grupele Cupei României Betano: care au fost cele mai mari surprize
PLAY-OFF CUPA ROMÂNIEI
Știm toate echipele calificate în grupele Cupei României Betano: care au fost cele mai mari surprize
Delegare controversată la Rapid - Dinamo » E numărul 1 la greșeli în acest campionat și are un istoric aparte cu giuleștenii
RAPID - DINAMO
Delegare controversată la Rapid - Dinamo » E numărul 1 la greșeli în acest campionat și are un istoric aparte cu giuleștenii

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
catalin743
catalin743  •  01 Septembrie 2023, 12:42
Postat de Fcd48 pe 01 Septembrie 2023, 01:13

Atentie Dinamo - fc arges 6-1 cu fesnic la centru , deci licuricii sa se teama !

Nu va ajuta "Sfeșnic" niciodată Dinamo. Asta e cotită să creezi impresii.

catalin743
catalin743  •  01 Septembrie 2023, 12:40

Dinamo este așezată în 4-3-3. In această așezare Bena nu face pereche cu nimeni. Dar voi scrieți despre orice in afară de tactică.

Fcd48
Fcd48  •  01 Septembrie 2023, 01:13

Atentie Dinamo - fc arges 6-1 cu fesnic la centru , deci licuricii sa se teama !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează