FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI

VIDEO Cristiano Bergodi, discurs dur înainte de primul meci la Rapid: „E incredibil că se întâmplă asta!”

RAPID. Cristiano Bergodi a vorbit în cadrul unei conferințe de presă înainte de meciul cu Sepsi (foto: Andrei Crăițoiu/GSP) +16   FOTO
RAPID. Cristiano Bergodi a vorbit în cadrul unei conferințe de presă înainte de meciul cu Sepsi (foto: Andrei Crăițoiu/GSP)

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 11:34 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 11:44

Rapid debutează în această seară în noul sezon de Superligă contra lui Sepsi, iar Cristiano Bergodi (58 de ani) a vorbit deschis despre xenofobie și rasism, asta după ce ultimele două echipe pe care le-a antrenat (Sepsi, Rapid) în România au fost constant victimele discriminării din partea fanilor adverși.

„Trebuie să fie un mesaj de civilizație pentru că așa trebuie să fie! Anul trecut s-a întâmplat asta la Sepsi pentru că aveau o comunitate de unguri, dar nu trebuie să fie așa. Aceste lucruri... E incredibil că se întâmplă asta în 2023! România este o țară frumoasă, e a doua mea casă. Dar sunt mesaje xenofobe și rasiste, iar asta este un lucru incredibil de negativ pentru țară”, a spus Bergodi.

„Sper să nu se mai întâmple așa ceva în acest campionat. Noi am pățit așa ceva acolo (n.r. - la Sepsi) și-a trebuit să jucăm din nou un meci cu Craiova. Așa era corect, din punct de vedere sportiv, să-l jucăm pe teren. Nu era corect după regulament să primim 3-0 la «masa verde». Dar nu trebuie să se mai întâmple ce s-a întâmplat în acel moment”, a mai declarat antrenorul.

„Înfrângere cu CFR Cluj în meciul decisiv mi-a rămas în gât”

Referitor la meciul din această seară, primul în cel de-al treilea mandat pentru el, Begodi a spus:

„Eu sunt încrezător şi pozitiv mereu. Ar fi extraordinar să începem cu dreptul acest campionat care se anunţă foarte dificil. În cele 4 zile de când am venit băieţii au dat totul, dar nu am făcut aproape nimic din ceea ce gândesc eu şi ce vreau eu la o echipă, mă refer la stil de joc şi tot ce trebuie”.

Rapid e un brand şi am ambiţia ca antrenor de a face ceva foarte, foarte important aici. Ar fi cel mai mare vis să câştig titlul de campion cu Rapid. Cred însă că mai devreme sau mai târziu merit şi eu un titlu. Am fost aproape cu Universitatea Craiova, iar acea înfrângere cu CFR Cluj în meciul decisiv mi-a rămas în gât
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Statistica dă gazdele favorite

Rapid și Sepsi s-au mai întâlnit de 7 ori în principala competiţie internă, de 3 ori s-au impus bucureştenii, un joc a fost câştigat de covăsneni, iar alte 3 partide s-au terminat la egalitate. Singurul succes al covăsnenilor s-a consemnat pe 10 aprilie 2023, Sepsi - Rapid 2-0.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 20 ianuarie 2023, Rapid-Sepsi 3-0, meci în care Marko Dugandzic a înscris de 3 ori în primele 19 minute.

Acesta fiind cel mai rapid hat-trick reuşit de un jucător pe prima scenă din România în ultimii aproape 51 de ani (de la Anghel Iordănescu, 22 octombrie 1972, Steaua-Sportul Studenţesc 4-1 / minutele 2, 7, 16).

Superliga - Etapa 1 / Match Preview Rapid - Sepsi

Citește și:

Revoluție în LaLiga » Meciurile de fotbal vor putea fi oprite de poliție dacă apare un episod rasist
SPANIA
Revoluție în LaLiga » Meciurile de fotbal vor putea fi oprite de poliție dacă apare un episod rasist
Alt ȘOC în Giulești: Marko Dugandzic ar fi pe picior de plecare! „Se rezolvă luna asta”
RAPID
Alt ȘOC în Giulești: Marko Dugandzic ar fi pe picior de plecare! „Se rezolvă luna asta”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
malinas
malinas  •  14 Iulie 2023, 21:32
Postat de emil1986 pe 14 Iulie 2023, 14:03

Pentru habaucii clonati de vizavi de cimitirul Callvin, de la Cristiano Bergodi graire: 'FCSB e Steaua, are dreptul să joace în Ghencea'. :))

Cu siguranta Steaua este doar cea condusa de Becali fara nici un dubiu.Povestea este mult mai ampla sa o povestim aici.Becali a fost 100% pacalit iar acum este greu sa castige in fata mafiei militare.Curios este ca si o parte dintre suporteri sint influentati sa nu recunoasca FCSB ca fiind Steaua Bucuresti.Asta o spune un Rapidist.

Hcm27
Hcm27  •  14 Iulie 2023, 16:46
Postat de valsav pe 14 Iulie 2023, 15:20

FCSB este Faci Ce Spune Becali...nu Steaua

Atunci nici tu nu ești.. valsav, ești...vasal!

valsav
valsav  •  14 Iulie 2023, 15:20

FCSB este Faci Ce Spune Becali...nu Steaua

Vezi toate comentariile (7)
Comentează