FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

VIDEO Desemnat „Antrenorul lunii iulie”, Bergodi vorbește despre un subiect sensibil: „Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă cu discriminarea în România”

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2022 09:49 / Actualizat sambata, 06 august 2022 14:03

Cristiano Bergodi, „Antrenorul lunii iulie” în ancheta Gazetei, vorbește la superlativ despre fotbalul nostru, dar e deranjat că Rapid și Sepsi, echipe pe care le-a antrenat, sunt constant victimele discriminării din partea fanilor adverși.

- Domnule Bergodi, v-ați mai revenit după eșecul cu Djurgardens, 1-3?
- Nu a fost un meci cu o diferență așa mare cum a fost rezultatul. Păcat! Totuși, mergem acolo să încercăm să câștigăm, nu mai avem nimic de pierdut. Nu m-au nemulțumit băieții, nu am ce să le reproșez. Au jucat cu o echipă foarte bună, care are un ritm bun.

- În Liga 1 aveți un început bun de sezon și toată lumea vede Sepsi ca pe o sperietoare.
- Faptul că lumea spune că luptăm pentru titlu nu este un lucru pozitiv pentru noi, ne face numai rău, sincer! 

Cristiano Bergodi, ales „Antrenorul lunii iulie”! Cum arată voturile + Reacția tehnicianului: „Dacă ne gândim la titlu ne facem mai mult rău!”
CEI MAI BUNI
Cristiano Bergodi, ales „Antrenorul lunii iulie”! Cum arată voturile + Reacția tehnicianului: „Dacă ne gândim la titlu ne facem mai mult rău!”

- Ce urmează acum?
- Trebuie să o luăm pas cu pas, meci cu meci și să luptăm întâi pentru obiectivul stabilit: calificarea în play-off. Suntem un club tânăr, care an de an a făcut ceva mai bine, dar nu trebuie să trecem de la un play-out la titlu!

VIDEO Mesajul categoric transmis de Bergodi, după 17 ani în România: „Fotbalul românesc nu e sărac!”

- Totuși, odată ajunși în primele șase..
- Normal că ne dorim să terminăm cât mai sus posibil. O să fim o nucă tare pentru oricine, dar obiectivul acestui club, pentru mine și pentru toată lumea, este intrarea în play-off. Însă e foarte dificil să ajungi acolo pentru că sunt trei echipe bune, CFR Cluj, FCSB și Craiova. Apoi vin Farul, Rapid... O să fie o luptă serioasă.

- Ce are Sepsi special în acest sezon?
- Nimic special, sincer. Am avut un început de sezon decent, am lucrat bine și am câștigat Supercupa împotriva celor de la CFR. În campionat suntem neînvinși și asta e excelent, pentru că așa căpătăm încredere. 

- Sunteți mulțumit cu lotul avut la dispoziție?
- Da, campania de achiziții a fost OK, avem un lot competitiv, omogen. Eu vreau să ajung la un moment dat ca dacă schimb un jucător de la un meci la altul să nu se vadă diferența.

- Ați fost antrenor la Rapid, acum sunteți aici, la Sepsi. Sunt două dintre echipele care au probleme cu discriminarea pe stadioanele adverse...
- Eu nu înțeleg nimic din ce se întâmplă cu discriminarea în România. Chiar îmi pare foarte rău! Acum, la fiecare partidă, auzim o mulțime de mesaje de la români la adresa ungurilor. Chiar nu e deloc frumos. Suporterii trebuie să-și aprecieze echipa lor! Așa cum noi ne apreciem pe noi, fără să transmitem injurii către suporterii adverși sau o formație adversă.

VIDEO Cristiano Bergodi e deranjat că Rapid și Sepsi sunt constant victimele discriminării: „Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în România!”

- Spuneți-mi, vă rog...
- Suporterii români sunt frumoși și pătimași, iar eu nu înțeleg de ce pe fiecare stadion din țara noastră trebuie să auzim injurii, critici... Eu sunt de mult aici și îmi place să spun țara noastră atunci când mă refer la România. Deci mi-ar plăcea să fie doar entuziasm, suporteri pătimași, să nu mai existe și injuriile!

- Urmează o lună de foc pentru Sepsi. Câte puncte vă propuneți?
- Niciodată nu îmi calculez punctele pe care le voi câștiga. Aduce în primul rând ghinion când spui că vrei un anumit număr de puncte. Noi o luăm meci cu meci. E adevărat că avem o lună august foarte dificilă, sper ca băieții să îndrepte minusurile pe care le avem. 

„Cristiano are totul, un om inteligent”

Marius Ștefănescu a fost și el desemnat pentru a doua oară consecutiv „Jucătorul lunii” de GSP. Mijlocașul a dezvăluit la ce trebuie să mai lucreze: 

„Încerc la antrenamente să-mi îmbunătățesc tehnica, lovirea cu piciorul drept și cu capul. Și convocarea la națională m-a motivat mult”. 

Marius l-a caracterizat și pe antrenorul său: „Cristiano Bergodi are totul! E un om inteligent, cuminte, iar de când a venit la Sepsi a făcut o treabă excelentă”.

Reușitele din ultima perioadă și forma bună pe care o are l-au adus pe Ștefănescu în atenția mai multor cluburi: „Mă bucură faptul că se vorbește despre mine. Dacă o să vină vreo ofertă bună atât pentru mine, cât și pentru club, de ce să nu plec?!”.

Citește și:

Marius Ștefănescu, „Jucătorul lunii iulie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Munca face diferența!”

Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii iulie: „O să aibă un viitor frumos” + „Un tip echilibrat, foarte bine organizat”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 August 2022, 08:07
Postat de rumunek pe 06 August 2022, 16:57

Dacă vreau să lucrez la firma dl. Dyosegi, în România, am vreo șansă dacă nu vorbesc maghiara?

nu

nagy10
nagy10  •  06 August 2022, 18:50
Postat de rumunek pe 06 August 2022, 16:31

Nu poate fi rasism, pentru că ungurii nu sunt o rasă. Poate doar în mintea lui Orban, dacă e să ne luăm după ultimele sale elucubrații.

Ce crezi tată că ești singurul român care ar lucra acolo. Voi credeți că noi nu am văzut români? Lucrăm și trăim împreună.

rumunek
rumunek  •  06 August 2022, 16:57
Postat de cirus11 pe 06 August 2022, 14:48

Sunt scandari urate pe stadioane dar ce discriminare?? Nu exista asa ceva... daca un maghiar se duce la un interviu nu o sa fie angajat doar pt ca este maghiar? Nici vorba.

Dacă vreau să lucrez la firma dl. Dyosegi, în România, am vreo șansă dacă nu vorbesc maghiara?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează