FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Criticile lui Gigi Becali fac tactica la FCSB » Ce se va întâmpla joi, cu FC Voluntari

Articol de , , - Publicat marti, 04 februarie 2020 00:00

Gigi Becali va interveni masiv în distribuția primului "11" la restanța cu Voluntari: Momcilovici, Moruțan și Nedelcu, toți acuzați dur de patron, vor trece pe bancă.

La FCSB, nu antrenorul decide echipa de start, ci patronul, iar criticile dure pe care le-a făcut după înfrângerea cu CFR va produce o cu totul altă configurație a primului "11" la următorul meci.

Care va fi confruntarea cu FC Voluntari, de joi, restanță din decembrie anul trecut. În primul rând, vicecampioana nu va putea să conteze pe Planici, care va fi suspendat după cartonașul roșu încasat de la Istvan Kovacs.

Cum Nedelcu și Momcilovici, care ar putea să evolueze pe postul de fundaș central, au fost doi dintre cei vizați de afirmațiile lui Becali, e foarte puțin probabil ca alături de Cristea, în centrul defensivei, să apară unul dintre cei doi. Lucian Filip are șanse mari să fie stoper, o poziție pe care s-a mai aflat în ultimii ani, tot în tricoul FCSB-ului. Pe partea stângă a defensivei se va alege dintre Panțâru și Soiledis.

Amândoi sunt nerefăcuți 100%, însă primul are șanse mai mari să joace, mai ales că grecul nu a bifat niciun minut în amicalele din pregătiri și a ratat și aproape toată perioada de antrenamente din stagiul din Spania.

Nedelcu va fi scos din primul "11" de Becali, la fel cum se va întâmpla și cu Moruțan, însă aici există soluții chiar fără ca Vintilă să fie nevoit să improvizeze. Oaidă aproape sigur ar urma să joace închizător, în vreme ce Vână și Olaru ar apărea ca interi în linia de mijloc.

În atac, tripleta Man-Tănase-Coman nu se va schimba, în ciuda unui randament aproape de zero barat pe care FCSB l-a avut în ofensivă.

Își vede Gigi visul cu ochii?

Partida cu Voluntari ar putea produce o situație pe care Becali a spus că și-o dorește la clubul pe care îl patronează. În absența lui Planici, suspendat și cu Momcilovici scos din joc chiar de Gigi, FCSB ar putea să alinieze un prim "11" format exclusiv din fotbaliști români. Singurul semn de întrebare planează asupra postului de fundaș stânga, unde Panțâru și Soiledis au probleme medicale, însă dacă va evolua fostul fotbalist al lui Poli Iași, atunci toți jucătorii vor fi români. 

Echipa probabilă joi, cu Voluntari: Bălgrădean - V. Crețu, I. Cristea, L. Filip, Panțâru - Vână, Oaidă, Olaru - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

4străini sunt acum la FCSB: Planici, Momcilovici, Soiledis și Gnohere

5jucători străini au plecat de la FCSB în această iarnă: Tsoumou, Gikiewicz, Moutinho, Salomao și Ciorbadjiski

Oaidă n-a jucat doar stoper și portar

Derby-ul cu CFR l-a adus pe Răzvan Oaidă în postura de a evolua pe un post cu care nu s-a mai întâlnit până acum, fundaș lateral. După pauză, FCSB a trecut la un sistem cu 3 stoperi și cu doi jucători de marginea terenului, care să facă întreaga bandă: Crețu pe dreapta și Oaidă în stânga. De când a venit la FCSB, în vara trecută, Oaidă a evoluat pe nu mai puțin de 5 posturi: inter, închizător, atacant dreapta, atacant stânga și, acum, fundaș stânga. 

Belu nu are drept de joc

FCSB l-a împrumutat în această pauză de iarnă pe Claudiu Belu la FC Voluntari, dar fotbalistul nu va putea să evolueze în meciul de joi. În contractul prin care roș-albaștrii l-au cedat la echipa lui Mihai Teja e specificată o clauză conform căreia dacă Voluntari îl va folosi pe fundașul dreapta, atunci va fi obligată să achite 100.000 de euro. La fel a procedat FCSB și în cazul celor 3 fotbaliști pe care îi avea la Clinceni în tur, când s-a jucat meciul direct: Șut, Cristi Dumitru și Robert Ion. Ei n-au avut drept să joace, iar FCSB s-a impus fără probleme, scor 3-0. 

Fără victorie la Voluntari

De când trupa ilfoveană a inaugurat propriul stadion și a disputat meciurile pe teren propriu, n-a cunoscut înfrângerea în fața celor de la FCSB. S-au disputat două partide pe arena "Anghel Iordănescu" și ambele s-au terminat la egalitate: 0-0 și 2-2. Ultima confruntare a fost cea din februarie 2019, când Mihai Teja era "principal" al roș-albaștrilor.

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Gigi Becali, scos din minți de Iulian Cristea: „De ce sari, bă, dacă nu dai cu capul? La revedere!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  04 Februarie 2020, 13:59
Postat de stoichkov9 pe 04 Februarie 2020, 01:33

"Gigi Becali va interveni masiv"în distribuția primului "11" hilar. Tot locul 2 va asteapta, clow.vnilor

De parca nu o facea si pana acum

100002473541087
Danut Ognean  •  04 Februarie 2020, 11:08

fortza voluntari

whiteredarad
whiteredarad  •  04 Februarie 2020, 10:07

Este o formula mai buna, la mijlc-Vina, Oaida, Olaru-, iar Pantiru si cretu ar trebui sa urce mai mult. Sa vedm daca cei 3 _Man,Coma, Tanase- pot produce ceva, inafara de simulari si pase laterale. Ca o parere plecarea lui Hora este o greseala, Gnohere e prea gras, tanase nu este centru, iar un altul....nu exista. Voluntariul nu se va preda, in ciuda amicitiei intre Primar si Becali. ( nas si fin)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează