FOTBAL  »  Superliga  »  MIOVENI - CLINCENI

CS Mioveni - Academica Clinceni 3-1 » Nou-promovata nu se împiedică de „grădinița” lui John Ene

CS Mioveni - Academica Clinceni, în etapa #22
CS Mioveni - Academica Clinceni, în etapa #22

Articol de - Publicat duminica, 23 ianuarie 2022 13:00 / Actualizat duminica, 23 ianuarie 2022 16:38

CS Mioveni a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-1, în etapa 22 din Liga 1.

  • Programul rundei #22 din Liga 1
  • John Ene, antrenorul de portari al Academicii, a pregătit echipa din Ilfov la meciul de astăzi. Daniel Constantin Popa, care a figurat ca antrenor pe foaia de joc, a jucat rolul de „secund”. 

Cu un lot compus în mare parte de jucători de la echipa a doua sau din Ligile Elitelor, Academica Clinceni nu a putut produce surpriza la Clinceni. 

Andrei Ureche a intervenit pentru prima dată în minutul 5, la un șut al lui Garutti din apropierea porții. Echilibrul pe tabelă s-a păstrat doar 14 minute. Ionuț Rădescu a deschis scorul cu o lovitură de cap precisă, la capătul unei centrări a lui Oancea.

Alexandru Buziuc, „dublă” în CS Mioveni - Academica Clinceni 3-1 

Douăzeci de minute mai târziu, argeșenii și-au majorat avantajul. Și de această dată, faza pornit din banda dreaptă. Pasa decisivă i-a aparținut aceluiași Oancea, iar finalizarea lui Buziuc, care a introdus mingea în plasă din plonjon.

CS Mioveni a început și repriza secundă în atac, iar în minutul 54 a venit prima ocazie importantă, când Șerbănică a șutat în plasa laterală. Trei minute mai târziu, „galbenii” au făcut 3-1 prin Alexandru Buziuc, care a șutat în cross după o deviere excelentă a lui Dumitriu.

Buziuc a ratat șansa hat-trick-ului în minutul 65, când Sanoh l-a servit ideal, la 8 metri de poartă. Atacantul gazdelor a reluat, însă, peste poartă. CS Mioveni a fost la un pas de golul 4 și în minutul 81, când șutul lui Vereș a fost respins de Dumitrache de pe linia porții!

S-a încheiat 3-1, iar toate punctele merg în vistieria gazdelor, care ajung la un total de 24 de lungimi și urcă pe locul 11. Academica Clinceni rămâne ultima, cu doar 11 puncte.

I-am felicitat pe băieți în vestiar, i-a felicitat și conducerea, căreia îi mulțumesc pe această cale. Una peste alta, este un rezultat meritat, ținând cont de condițiile în care s-a jucat. Era greu să putem face ceva, dar sunt mulțumit, poate suntem pe un drum bun cu câțiva copii. 

Nu avem cum să ducem campionatul așa, Mioveni nu mai dădus 3 goluri niciunei echipe, deci au fost super mulțumiți. Dacă se deblochează transferurile, cred că avem o șansă mare să ne salvăm. În condițiile astea, nu. 

- John Ene, antrenor de portari Academica Clinceni

FINAL » CS Mioveni - Academica Clinceni 3-1

CS Mioveni - Academica Clinceni, echipe de start:

CS MIOVENI: Ducan - Al. Iacob, Scarlatache, Garutti - Oancea, Vereș, Dumitriu, Șerbănică - Rădescu, Buziuc, Sanoh
Rezerve: I. Popescu, Balaur, Burnea, Toma, Dat, T. Coman, Coșereanu, Raicea, Voinea
Absenți: B. Rusu, Blănaru (accidentați)
Antrenor: Alexandru Pelici

ACADEMICA CLINCENI: Ureche - I. Ștefan, Pîrvulescu, Sterian - C. Ioniță, R. Ion, Obedeanu, Longher - V. Dumitrache, Vellios, Goma
Rezerve: De Amorim, Lis, Melniciuc, Dima
Absenți: Jutric (accidentat), Gavra (suspendat)
Antrenor: John Ene

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Dumitrache Bogdan (Bucureşti) / A1: Bobe Ionuţ Marius (Videle) A2: Vornicu Adrian (Iaşi)

Academica Clinceni s-a bazat pe mai mulți jucători tineri 

Fără cea mai mare parte a jucătorilor experimentați din lot, care au părăsit echipa din cauza problemelor financiare, John Ene s-a văzut nevoit să se bazeze pe mai mulți jucători tineri, de la „satelitul” din Liga 3 sau chiar de la echipele din campionatele Elitelor. 

Stoperul Ovidiu Sterian, de exemplu, are doar 17 ani și joacă în mod normal în campionatulul Elitelor U19. Fundașul stânga Cosmin Ioniță (18 ani) se pregătește alături de echipa mare din vară, dar joacă de obicei la echipa secundă, de unde vin și Marian Obedeanu (21 de ani), Iulian Ștefan (20) și Valentin Dumitrache (18).

În minutul 69, la Academica Clinceni a intrat Andrei Dima, mijlocaș central care pe 8 februarie va împlini 16 ani.

Citește și alte știri de actualitate: 

Mihai Stoica a numit cel mai bun atacant din Liga 1 » Nu e de la FCSB: „Nu se poate compara cu altul!”

EXCLUSIV Dinamo reacționează după eșecul de la Pitești: un atacant a sosit, alți doi fotbaliști sunt pe drum!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
robinhood1
robinhood1  •  23 Ianuarie 2022, 15:22
Postat de y.n.w.a. pe 23 Ianuarie 2022, 15:08

La ce ajuta calculele astea daca frf creste iar numarul echipelor ? Parca inca suntem pe vremea comunismului asa combinatii pe fata se fac.

nu cred ca o sa faca 18 echipe. nu lasa televiunile care vor playoff si playout. si si daca s-ar face,locul 3 sau 4 din liga a 2-a,sterge pe jos cu vitan barzesti. ca baraj cu ultimele 2 locuri tot o sa fie.

y.n.w.a.
y.n.w.a.  •  23 Ianuarie 2022, 15:08
Postat de robinhood1 pe 23 Ianuarie 2022, 14:50

dupa chindia,urmeaza astazi ca si mioveni sa se duca la o distanta de nerecuperat fatza de vitan barzesti. mai ramane craiova si gaz metan medias sa castige in urmatoarele 4 meciuri macar 2 meciuri si vitan barzesti care nu o sa obtina nimic din urmatoarele 3 meciuri o sa fie virtual retrogradata.

La ce ajuta calculele astea daca frf creste iar numarul echipelor ? Parca inca suntem pe vremea comunismului asa combinatii pe fata se fac.

robinhood1
robinhood1  •  23 Ianuarie 2022, 14:50

dupa chindia,urmeaza astazi ca si mioveni sa se duca la o distanta de nerecuperat fatza de vitan barzesti. mai ramane craiova si gaz metan medias sa castige in urmatoarele 4 meciuri macar 2 meciuri si vitan barzesti care nu o sa obtina nimic din urmatoarele 3 meciuri o sa fie virtual retrogradata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează