FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR CLUJ

CS U Craiova, decimată înainte de finalul sezonului! Bănia, în suferință

Craiova are de apărat locul 3 și de jucat o finală de Cupă, însă se confruntă cu probleme de personal și de formă pentru care n-are soluții viabile.
Craiova are de apărat locul 3 și de jucat o finală de Cupă, însă se confruntă cu probleme de personal și de formă pentru care n-are soluții viabile.

Articol de - Publicat vineri, 14 mai 2021 15:33 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 16:14

Craiova are de apărat locul 3 și de jucat o finală de Cupă, însă se confruntă cu probleme de personal și de formă pentru care n-are soluții viabile.

Returul din Cupă cu Viitorul Tg. Jiu (2-2), în care Marinos Ouzounidis a folosit cu preponderență rezerve, poate că nu e cel mai bun exemplu. Unei echipe care n-a mai apărut în formula de pe „Tudor Vladimirescu" în niciun alt meci îi lipsesc automatismele și asta s-a văzut, miercuri seară, mai ales pe faza defensivă. 

Bate vântul pe banca Craiovei

Ouzounidis a vrut, probabil, să vadă asupra cărui jucător din linia a doua se poate „apleca" în următoarele 4 partide, cruciale pentru prezența în Europa, sezonul viitor. Oltenii au de apărat locul 3 în campionat, amenințat de Sepsi, și de jucat o finala de Cupă, cu Astra (22 mai), în condițiile multor probleme de personal sau de formă. 

Golgeterul Koljici, fundașii Vlădoiu și Papp sunt indisponibili, căpitanul Bancu e suspendat în campionat cu CFR și cu FCSB. Baiaram abia a revenit după o accidentare, iar titulari precum Nistor, Cicâldău, Pigliacelli sau Marius Constantin au rămas datori în duelurile cu Clinceni (0-1), Sepsi (0-2) și Botoșani (2-3)

Gazeta a luat "la mână" toți jucătorii de rezervă ai juveților, iar concluzia e dezolantă. În acest moment, niciunul nu-ți dă senzația că, venind de pe bancă, poate fi un plus în jocul echipei, că poate aduce un aer proaspăt în iarbă. Cu CFR, mâine, va fi dificil în apărare. 

Dacă medicii nu vor reuși să-l recupereze pe Vlădoiu (contuzie), antrenorul grec are probleme pe flancul drept. Puștiul Mitran nu reprezintă o soluții viabilă, mai ales contra campioanei, ci mai degrabă o cârpeală. Mitran nici măcar n-a fost luat în calcul în clasamentul mediei indicilor InStat, alcătuit de GSP.RO, întrucât are doar 9 apariții în acest sezon, multe de doar câteva minute, în toate competițiile! 

În centrul defensivei sunt Bălașa și M. Constantin. Dar dacă "pică" vreunul, cu Acka, după cum s-a văzut în ultimele partide, sunt emoții mari. 

Un alt compartiment în suferință e ofensiva. În condițiile absenței îndelungate a lui Koljici și ale crizei de eficacitate pe care o traversează Cicâldău în ultimele meciuri, Bănia a trăit mai mult din reușitele lui Andrei Ivan

Craiova, în suferință

Tudorie și Mamut, "vârfurile" clasice, au punctat rar și sunt ultimii în clasamentul ierarhiei mediei indicilor InStat. Ofosu și Camara, la rându-le, au venit târziu, a trebuit să fie integrați și au avut inclusiv probleme de sănătate. Să le pretinzi acum randament maxim n-ar fi fair-play. Pe ansamblu, din punctul de vedere al mediei indicilor InStat, singurii la nivelul titularilor sunt Bic, un mijlocaș defensiv, și Vătăjelu. Foarte puțin!

*NumePostAparițiiMedie indici InStat
Bicmijlocaș26257
Vătăjelufundaș30251
Screciumijlocaș17243
Ofosuextremă18240
**Cristi Bărbuțextremă23238
Camaraextremă13231
Căpățânămijlocaș25228
Mamutvârf26217
Tudorievârf18205

*N-au fost luați în calcul Mitran, Acka, Fedele și V. Constantin, care n-au bifat 10 apariții în acest sezon, în toate competițiile, sau au lipsit foarte multă vreme, accidentați (Acka) 
**îndepărtat din lot

7 goluriau împreună Tudorie (4 goluri/18 apariții) și Mamut (3 goluri/26 apariții) în toate competițiile acestui sezon

„Este clar că traversăm o perioadă proastă, atât ca rezultate, cât și ca lot, pentru că avem mulți jucători suspendați și accidentați. Iar acum, marea noastră problemă este să găsim soluții pentru anumite poziții. Avem mari probleme pe unele posturi!" 
Marinos Ouzounids, antrenor U Craiova, după 2-3 cu FC Botoșani

Match Preview U Craiova - CFR Cluj

Citește mai multe știri despre Craiova:

Cine arbitrează Craiova - CFR Cluj și Sepsi - FCSB » Ambii oficiali, pe „lista neagră” a lui Becali

Conference League înseamnă doar mărunțiș! La ce măsuri vor apela FCSB și CFR Cluj, dacă ratează titlul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  14 Mai 2021, 20:17
Postat de albalbastru72 pe 14 Mai 2021, 19:26

Cu atit mai bine ca nu joaca multi titulari cu Clujul,trebuie sprijiniti sa iasa campioni.

Zau ? Clujul ? Clujul ti-a facut videoclip cu faze in care cica i-ai furat, cotul in gatul lui Acka la golul egalizator din asa-zisa finala nu l-au pus in acea colectie, offside-ul de asemenea ...au pus un gol valabil (pentru ei) dar offside de var pentru noi si deasemenea n-au pus golul valabil (pentru noi) al lui Bic din meciul din toamna de la ei, faza care necesita probabil tehnologie de linia portii. S-a cocalarizat mult Clujul, au castigat multe campionate cu furaciuni. Imi doresc FCSB sa castige ...au aratat un fotbal in viteza, combinativ pe alocuri. Desigur n-au rupt gura targului dar merita mai mult decat Clujul. Ar fi al doilea an cand unii ii fac campioni in mod voluntar pe Cluj. Mi se pare prea mult.

albalbastru72
albalbastru72  •  14 Mai 2021, 19:26

Cu atit mai bine ca nu joaca multi titulari cu Clujul,trebuie sprijiniti sa iasa campioni.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează