FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Efectul „programului Pițurcă la Craiova”: un jucător și-a rupt ligamentele, altul are ruptură musculară!

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2019 15:34

Două săptămâni de pregătire cu Victor Pițurcă au produs o înfrângere acasă, 0-1 cu FCSB, și două accidentări serioase: Vasile Constantin (21 de ani) are lezate ligamentele genunchiului, Alexandru Ioniță (24 de ani) s-a ales cu o ruptură musculară. Amândoi au lipsit în derby-ul de duminică seară și vor mai absenta în continuare.  

Ioniță e împrumutat de la CFR și a jucat puțin pentru Universitatea, un singur meci ca titular. Constantin are trei partide ca titular și a înscris două goluri, însă el ar fi fost important fiindcă se încadrează în „criteriul U21”, poate acoperi unul dintre cele două locuri pe care trebuie să le ocupe fotbaliști disponibili pentru naționala de tineret.  

Accidentările grave au apărut tocmai în perioada în care Victor Pițurcă a aplicat în Bănie rețeta proprie de pregătire: trei antrenamente în fiecare zi, primul la 7 dimineața! El a folosit aceeași metodă în cel mai recent mandat pe care l-a avut la FCSB, în 2010, convins că jucătorii trebuie ținuți sub control cât mai mult timp, că un singur antrenament sau două le-ar oferi fotbaliștilor prea mult timp liber, în care staff-ul nu le-ar mai influența comportamentul.  

Este exagerat programul lui Piți și din cauza asta au cedat Constantin cu Ioniță? Sau lotul Craiovei nu era îndeajuns de pregătit și de aceea n-a făcut față în regimul spartan cu care a venit fostul selecționer?  

Consecințe asemănătoare au existat după ce Jurgen Klopp a preluat-o pe Liverpool. În 2016, la scurtă vreme de la instalarea germanului au apărut accidentările. Cel mai grav caz: Danny Ings și-a rupt genunchiul. Un fanatic al pregătirii fizice, Klopp a impus până la urmă stilul lui de antrenamente și a condus-o pe Liverpool către câștigarea Champions League. 

Primul antrenament condus de Victor Pițurcă la CS Universitatea

VEZI ȘI:

CRAIOVA - FCSB 0-1 // Gigi Becali are un nou favorit: „E cel mai bun în acest moment!” » Ce spune despre situația lui Gnohere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
dakesis
dakesis  •  23 Septembrie 2019, 13:21
Postat de kamouniyak pe 17 Septembrie 2019, 12:28

Interesant. Dar Cretu si Cristea sunt mai buni decat Martic si Acka. Martic e supraevaluat, rar face ceva pe faza ofensiva. Cicaldau are probl si cu kilogramele si nu ofera la fel ddmukte precum Tanase, desi nici acesta nu era in forma buna. Mihaila abia revenit dupa accidentare. Ivan venit dupa multa vreme in care nu a jucat. Meci pierdut de Piturca fiindca a insistat cu Ivan 90 de minute, desi Mihai Roman era in forma buna (a primit doar 10 minute). Si Barbut, care era in cea mai bun forma sszonul asta a primit doar 60 de minute.

Martic este unul din putinii care pot sa puna o centrare buna in careu. Briceag nu e in stare, de exemplu. Martic da si goluri, cum sa nu aiba aport ofensiv??

sorinvision
sorinvision  •  17 Septembrie 2019, 16:29

Duminica seara a fost primul meci după epoca Gabi Balint în care echipa Craiovei a rezistat fizic 90 minute și a putut să facă marcaj timp de 90 minute. După ce sârbul va intra în aparare și găsim un atacant de careu sau revine Kolic vom câștiga meciuri.

893736854062440
Andrei Popescu  •  17 Septembrie 2019, 16:13

Da cine alearga sa-si faca treaba, cine nu rezista sa plece.. e simplu. Lenesii pleaca iar cei care muncesc raman. Asa m-am lasat si eu dupa o ruptura de ligamente si nu m-am plans.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close