FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // EXCLUSIV Victor Pițurcă, după plecarea din Bănie: „Eu nu stau ca să mă bată Gigi Becali!"

Articol de - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 17:25

Victor Pițurcă (63 de ani) explică motivele care l-au determinat să plece din Bănie la doar 4 luni distanță de momentul în care prelua echipa: „Am așteptat până acum să se facă transferurile pe care mi le-am dorit, nu s-a mișcat nimic, atunci eu spun la revedere”.

La doar câteva minute după ce pagina de Facebook a Universității Craiova a anunțat în mod oficial despărțirea de Victor Pițurcă, tehnicianul a răspuns Gazetei Sporturilor.  

- Domnule Pițurcă, bună ziua! 
- Bună ziua! Ai citit comunicatul clubului, nu? De-asta m-ai sunat!

- V-am sunat pentru a explica gestul dumneavoastră! 
- Păi, n-ați citit ce scrie în comunicatul clubului? 

„Nici 10-20% șanse nu aveam la câștigarea titlului”

- Că dumneavoastră le-ați transmis că nu v-au susținut pentru a putea câștiga titlul! 
- Exact așa e! Exact acesta e motivul! Au scris corect, e singurul lucru care m-a determinat să plec! Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul 2, locul 3. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană.  

- Și ați considerat că nu era posibil să câștigați campionatul? 
- Nicio șansă nu aveam. Nici măcar 10-20 la sută nu aveam șanse. Și atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB și CFR? 

- Și ce ați cerut conducerii? 
- Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele 4 etape rămase de jucat plus play-off-ul cu șanse de a lua titlul. 

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // EXCLUSIV Victor Pițurcă, după plecarea din Bănie: „Eu nu stau ca să mă bată Gigi Becali!

„Dacă aduceau ce le-am cerut, nu plecam”

- Și n-ați avut discuții cu patronul Mihai Rotaru? 
- Îți imaginezi că am avut, dar eu discuțiile nu le voi face niciodată publice. Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în 3 luni să urmăresc jucători, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau. 

- Și dacă se reușeau aceste transferuri? 
- Dacă luam cei 4-5 jucători de care eu consideram că avem nevoie, crezi că mai plecam? Evident că rămâneam fiindcă aș fi simțit că avem șanse la campionat. Nu vreau scandal, nu vreau să vorbesc urât despre nimeni din club, îmi doresc ca Universitatea Craiova să aibă în continuare rezultate, dar eu am decis să mă opresc. Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu și, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziție lotul pe care mi-l doresc eu. 
 

0 puncteîn două meciuri a obținut Victor Pițurcă cu FCSB din acest sezon. Craiova a pierdut cu 0-1 pe teren propriu și 0-2 în deplasare.

Ce posturi dorea să întărească 

- Ce transferuri ați fi dorit? 
- Doi fundași centrali, un mijlocaș, un atacant. Dacă am fi reușit să facem aceste achiziții, atunci cred că, mai ales că își revenea și Koljici, Universitatea era o echipă importantă în lupta pentru titlul de campioană. Dar nu s-a făcut nimic, nu s-a mișcat deloc pe piața transferurilor și atunci eu am luat-o pe drumul meu! 

- Pe Nistor l-ați dorit? 
- Da, l-am dorit! 

- Și urma să vină dacă ați fi rămas? 
- Nu vreau să vorbesc despre Nistor din moment ce eu nu mai sunt antrenor la Craiova! 

- E adevărat că aveți și oferte din străinătate? 
- Nici vorbă. Am văzut ceva de genul acesta inclusiv la voi pe site, la GSP, dar nu e absolut nimic adevărat! Nu acesta a fost motivul plecării mele fiindcă nu există nici un interes pentru mine de nicăieri. Doar ce a scris clubul Craiova și ce v-am spus și eu, acesta e motivul pentru care eu am decis să renunț! 

- V-au întrebat cei de la Craiova pe cine vedeți potrivit să vă înlocuiască? 
- M-au întrebat, dar le-am spus că nu e problema mea, nu eu trebuie să decid și chiar nu mai e treaba mea! Din acest moment, eu sunt un capitol terminat pentru Universitatea Craiova. 

CIFRELE MANDATULUI LUI PIȚURCĂ 

4 lunia stat Pițurcă la U Craiova, a preluat echipa pe 1 septembrie, a demisionat pe 4 ianuarie

16 meciuria disputat Craiova cu Piți antrenor: 14 în Liga 1 și două în Cupa României

6 victoriia obținut în cele 14 etape de campionat, în restul partidelor a pierdut de 5 ori, iar 3 meciuri s-au terminat la egalitate

Vezi și: 

CRAIOVA // UPDATE CS Universitatea a anunțat OFICIAL despărțirea de Victor Pițurcă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (97)
jony1973
jony1973  •  07 Ianuarie 2020, 17:07

Piturca nu a observat pana acum ca U. Craiova este ciuca batailor la meciurile cu FCSB, indiferent ce lot sau echipa a avut in teren (exceptiile sunt foarte rare). Deci, chiar daca i se aduceau jucatorii ceruti de el, soarta echipei ar fi fost aceeasi la meciurile cu FCSB, deoarece patronul nu s-a trezit nici el sa inteleaga ca FCSB nu e Steaua (el fiind de mic copil stelist).

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  06 Ianuarie 2020, 09:42

Dragule Piturca, pe tine doar *** te-au invins. In rest, esti genial!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

112914666315881
Gargantua Egor  •  05 Ianuarie 2020, 13:32

GABRIEL TOPAI, se spune " sa dai cu FLIT" nu cu "FLIRT,"ametitule !!! Flirtul inseamna sa faci " ochi dulci ", ***, vai de capul tau ! Nu mai aveti loc de Steaua, prazari ofticosi . V-am tavalit prin noroi de v-au mers fulgii , echipa de mina a treia .Ce credeati voi, ca daca vine Piturca face din voi echipa adevarata ! Nu baaaaa, tot la nivelul tivului de la minijupul Olgutei ati ramas ! Echipa bagata direct in div. B , care se da "Universitatea Craiova" ! CRAIOLGUTZA, ha,ha,ha !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează