FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

VOCILE GAZETEI CS Universitatea Craiova - FCSB, comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea: „Când e să se alinieze planetele, apare de nicăieri un «câlcâi» pe care scrie «o dată-n viață»”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 17:31 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 22:59

Meciul CS Universitatea Craiova - FCSB, derby-ul etapei a 8-a din play-off-ul Ligii 1, a fost câștigat de oaspeți după un gol fabulos marcat pe final. Meciul a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos ai opiniile lor dinaintea jocului, de la pauză și de la final.

Final: CS Universitatea - FCSB 0-1

Cătălin Țepelin: „Când e să se alinieze planetele, nu te poate opri nimeni. Nici 30.000 de olteni care merită mai mult decât o eternă margine de podium, nici Kovacs care nu vrea să vadă un penalty la un brânci la care și VAR i-ar fi bătut obrazul, nici un patron care bramburește echipa la fiecare sfert de oră, panicat de înțelegerea sa limitată a fotbalului. Când e să se alinieze planetele, apare de nicăieri un «călcâi» pe care scrie «o dată-n viață». «Suntem finaliști!», varianta mai 2022, poartă semnătura lui Mamut, a norocului și a revanșei”.

Ovidiu Ioanițoaia: „O dată în plus, FCSB a demonstrat că e echipa finalurilor, ea izbutind să câștige la Craiova în minutul 86, când meciul părea să se îndrepte către un egal echitabil. În minutul 86 însă, croatul Mamut, abia ridicat de pe banca de rezerve, a înscris golul salvator. Unul care a amendat-o oarecum nedrept pe Universitatea, echipa mai prezentă în repriza secundă. Atât că bara s-au opus la șuturile lui Baiaram și Căpățână, alte dovezi că de la extaz la agonie nu-i decât un pas. Urmează partida decisivă FCSB - CFR”.

Dan Udrea: „Un meci hidos, care se îndrepta spre un 0-0 meritat, a fost decis de o execuție colosală a unui jucător inexistent. Ivan Mamut fusese introdus în disperare de Petrea pentru a lovi vreo minge cu capul, dar a nimerit un călcâi de zile mari. FABULOS! Doar atmosfera a fost peste reușita croatului. FCSB nu merita mai mult de un punct, dar a câștigat cam cum a făcut-o Real cu City. Craiova nu merita să piardă în primul rând datorită fanilor și a ambianței deosebite.

PS: Am văzut meciul de lângă selecționerul Edi Iordănescu, căruia i-am spus sincer la final: «Ai o misiune imposibilă dacă așa arată un meci între echipele care dau cei mai mulți jucători din Liga 1 la națională»”.

La pauză: CS Universitatea - FCSB 0-0

Cătălin Țepelin: „7 foarte scurte la pauză. În Bănie s-a spart conducta cu plictiseală. Doar două faze de Doamne-ajută: rabona Ivan - cap Markovici, plus șut I. Stoica în ultimul minut. Craiova joacă să nu piardă, FCSB nu joacă aproape nimic. Coman n-a câștigat niciun duel în fața perechii Papp - M. Constantin, medie de vârstă 35 de ani. Tavi Popescu n-a ajuns la meci. Alți 30.000 de oameni au ajuns, dar încă așteaptă să-nceapă fotbalul. Kovacs a dat, ca pe vremuri, 5% gazdelor, închizând ochii la câteva «tălpi»”.

Ovidiu Ioanițoaia: „FCSB a început mai bine și a jucat mai mult, fără să amenințe însă periculos poarta adversă. Posibilii ei jucători-cheie, Olaru și Fl.Coman, discreți, sub așteptări. Ca și Markovici și Baiaram de la Craiova. O repriză ca un șah etern, fără realizări deosebite, care lasă partida deschisă oricărui rezultat”.

Dan Udrea: „Atmosfera e mare de tot, fabuloasă chiar. Meciul e mic, chiar foarte mic. Ritmul e lent, ocazii nu sunt, construcția e un chin pentru ambele echipe. Nu știu la TV cum se vede, Dar din tribună pare că Tănase e cu o clasă peste toți jucătorii. E cam singurul lucru de notat al primelor 45 de minute”.

Înainte de CS Universitatea - FCSB: „Avem pe teren cei mai buni fotbaliști de atac din Liga 1 și cele mai generoase echipe cu ideea de joc ofensiv”

Cătălin Țepelin: „«Suntem all-in», se promite din ambele părți. Dar oltenii n-au cum să nu se gândească mai degrabă la finala Cupei, iar bucureștenii simt, cu siguranță, greutatea acelui 6-0 al CFR-ului la Pitești. Totuși, avem pe teren cei mai buni fotbaliști de atac din Liga 1 și cele mai generoase echipe cu ideea de joc ofensiv. Asta ar trebui să fie de ajuns pentru ca spectacolul să învingă crisparea”.

Ovidiu Ioanițoaia: „Meciul trezește un interes uriaș tocmai pentru că miza lui e uriașă pentru ambele echipe. Cu siguranță o cunoașteți, nu mai insist. Totuși, de notat că, deși a ieșit matematic din cursa pentru titlu și urmează să joace joi semifinala retur de Cupă pornind de la 1-2, Universitatea aliniază cea mai bună garnitură posibilă. Chiar mai mult. Reghecampf nu menajează pe nimeni, ba și începe ultraofensiv, pe atac, cu Baiaram, A. Ivan și Markovici în aceiași formulă. FCSB n-are decât o variantă, victoria”.

Dan Udrea: „Scriu aceste rânduri chiar de pe stadionul Ion Oblemenco. Văzând atmosfera din oraș, în drum spre arenă, aproape ca pe vremuri, dar și pasiunea și emoția sincere și formidabile pe care fanii le au în tribune, cu mult timp înainte de start, nu greșesc deloc când spun că Universitatea deja are 1-0. Fotbalul însă e decis, de cele mai multe ori, de jucători, nu de spectatori. Iar FCSB are în primul 11, măcar luați individual, jucători mai buni”.

CSU Craiova - FCSB, echipe de start

CSU CRAIOVA: 13. Pigliacelli - 5. Vătăjelu, 2. Papp, 23. Constantin, 11. Bancu - 6. Screciu, 14. A. Crețu - 22. Gustavo, 17. Baiaram, 9. A. Ivan - 20. Markovic 
REZERVE: Lazar, Găman, Vlădoiu, Capățână, Nistor, Vînă, Roguljic, Cîmpanu, Koljic ABSENT: Houri (în recuperare) 
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf 

FCSB: 32. Târnovanu - 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 4. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 8. Șut, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 7. Fl. Coman, 9. Oct. Popescu 
REZERVE: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Oaidă, Mamut, Vinicius, Șerban 
ABSENȚI: V. Crețu, Panțâru, C. Achim (accidentați) 
ANTRENOR: Anton Petrea

Citește și alte știri de CSU Craiova - FCSB:

Becali l-a scos din echipă pentru FCSB – Universitatea Craiova după ce l-a criticat în direct!

FCSB, noapte „albă” înaintea meciului cu Craiova » Ce s-a întâmplat la hotelul unde au fost cazați roș-albaștrii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
roaitavasile
roaitavasile  •  09 Mai 2022, 08:45

Aia o mie au făcut mai multa gălăgie decât tot stadionul, în multe momente ale jocului.

ucluj2011
ucluj2011  •  09 Mai 2022, 07:53
Postat de robotzel pe 09 Mai 2022, 06:54

Cel mai inept comentariu este că o echipa nu merita să piardă un meci datorita fanilor. Serios? De unde asta?

La asta mă gândeam și eu , ce comentariu inept!!! Păi dacă se lua după fani , atunci Rapidul trebuia să câștige vreo 70 de campionate CEL PUȚIN în România și să aibe foarte multe rezultate super notabile și remarcabile în Europa. Și cinstind vorbind , nu este chiar mare lucru ca a doua oară în 10 ani să umpli un stadion de 30.000 de locuri atunci când ai doar o singură echipă adevărată în Oltenia și la un asemenea meci foarte important cu FCSB se strâng cetățenii din 7 județe din'prejurul Craiovei să vadă marele meci... Că la meciurile cu Voluntari și Gaz metan și Sepsi și Clinceni , tot 1-2 mii de spectatori vin!!! Ceea ce nu înseamnă că Craiova nu are un public foarte mișto , dar... hai să nu exagerăm! Iar ca și galerie , are cea mai mică și insignifiantă galerie dintre echipele cu suporteri , DUPĂ cea a Rapidului , FCSBului , Dinamo , Petrolul , U Cluj sau CSA.

paolo13
paolo13  •  09 Mai 2022, 07:36

Dan Udrea are stat de multa ura in sange, încât comentariile sunt lipsite de bun simt. Despre echidistanta ori deontologie profesionala, chiar nu are rost sa vorbim, ca poate nu cunoaștem subiectele...

Vezi toate comentariile (48)
Comentează