FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

UPDATE „Titlul la anul!” » Rotaru cedează puterea la Craiova. Noul număr unu a fost prezentat oficial

Articol de , , - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 10:40 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 14:40

Marian Copilu, președintele cu 4 titluri câștigate la rând cu CFR, a ajuns luni în Craiova și urmează să preia conducerea Universității. Patronul Rotaru face un pas în spate, cu speranța că noul număr unu executiv va urca echipa la nivelul următor.

UPDATE 14:35 Marian Copilu a fost prezentat la CSU Craiova

CS Universitatea Craiova  a anunțat pe Facebook că Marian Copilu e nou președinte al clubului.

OFICIAL | BUN VENIT, MARIAN COPILU! 

Începând de astăzi, Marian Copilu este noul președinte executiv al clubului Universitatea Craiova. În Cetatea Băniei a sosit omul care a contribuit la cele mai mari performanțe ale echipei CFR Cluj. În calitatea sa de președinte, Marian Copilu a câștigat patru titluri de campion, două Supercupe ale României, a calificat echipa de două ori în grupele Europa League și o dată în Conference League. 

În anul 2019 a fost desemnat cel mai bun președinte de club în cadrul Galei Fotbalului Românesc. Universitatea Craiova îi urează lui Marian Copilu mult succes în familia alb-albastră! 
- comunicat CSU Craiova

Mihai Rotaru: „M-a consumat enorm, nu mai pot!"

Mihai Rotaru lasă din mâini puterea totală pe care o deținea la Universitatea și i-o predă lui Marian Copilu, președintele cu care CFR a câștigat patru titluri de campioană la rând. Ei doi negociau de multă vreme și Rotaru a izbutit până la urmă să-l atragă în oraș, mai ales cu promisiunea că-i va permite să ia toate deciziile importante din club.

Copilu a avut același rol la Cluj în cei patru ani pe care i-a petrecut acolo, Varga a intervenit rar în activitatea echipei. Atunci când a intervenit în forță și l-a demis pe Edi Iordănescu după numai trei meciuri, Marian a plecat imediat alături de Edward.

Mihai Rotaru are încredere în Reghecampf, deși echipa a ratat deja principalul obiectiv al sezonului: „Cred că el va reuși aici”
CSU Craiova
Mihai Rotaru are încredere în Reghecampf, deși echipa a ratat deja principalul obiectiv al sezonului: „Cred că el va reuși aici”

Rotaru speră că schimbarea din „top management" va face ca Universitatea să câștige primul titlu de campioană de când este el în fotbal. Obiectivul nu e pentru sezonul acesta, e valabil pentru următorul.

În stagiunea curentă, oltenii încă mai tremură pentru calificarea în play-off, după ce au avut o primă parte de campionat dezamăgitoare. Ei au încheiat anul trecut pe locul al 5-lea, cu 32 de puncte, câte are și Rapid, o formație aflată pe prima poziție de play-out.

Acționarul principal din Bănie a susținut într-o declarație de la DigiSport că oricum a cam obosit să se ocupe de club în mod direct: „E adevărat că am fost implicat în toate hotărârile importante în anii aceștia, însă e o activitate care mă consumă enorm. Eu mă bucur mai puțin de unele succese decât sufăr după eșecuri. Câștigarea Cupei României a reprezentat o satisfacție, dar mai tare m-am consumat când ne-a bătut Poli Iași, spre exemplu. Și atunci, ajung să nu mai am o viață normală, să-i dedic fotbalului toată viața mea!".

Puține schimbări, deocamdată

Copilu va putea să influențeze mai mult clubul și echipa abia în vară, în pauza dintre campionate. Lotul nu va fi modificat cu mult acum, Rotaru a anunțat că Universitatea va mai aduce doi jucători. Opțiunile din „mercato" sunt, oricum, puține iarna, mai ales atunci când cauți jucători liberi.

Marian a ajuns ieri în Craiova și ar trebui să semneze contractul după ce va pune la punct ultimele detalii cu principalul acționar. Angajarea lui nu ar afecta organigrama, Sorin Cârțu și Marcel Popescu și-ar păstra posturile pe care le-au avut până acum.

Numărul unu executiv ar deveni fostul șef de la CFR, însă Cârțu și Popescu nu au fost implicați nici în trecut în deciziile concrete, care i-au aparținut lui Rotaru. Mai ales „Soricaccio" a avut un rol onorific, unul de reprezentare, în baza statutului de glorie a clubului. 

Are CSU Craiova bani pentru titlu?

Craiova nu a câștigat niciodată campionatul de când a reapărut în prima ligă, dar nici nu a avut în niciun moment cel mai mare buget din campionat, care să-i permită să pornească vreun sezon ca favorită principală. Copilu a luat patru titluri cu CFR cu un buget mai mare. Nici Varga nu plătea des pentru achiziții, însă Clujul a oferit în mod constant cele mai mari salarii din campionat, sume cu care a atras fotbaliști cu experiență mare și cu ei a dominat campionatul.

Rotaru nu pare să fie dispus să mizeze cu mai mulți bani: „Mai degrabă e posibil să reducem bugetul în anii următori! Ca să-l creștem ar trebui să ajungem în grupele vreunei competiții europene. Salariul mediu la Craiova e cam de 10.000 de euro acum. CFR plătește mai bine, dar e un club dependent de grupe europene. Dacă nu intră în grupe cred că va avea probleme!". 

VIDEO Revine Liga 1: Totul despre CSU Craiova - Rapid

Citește și: 

Ce se întâmplă cu CSU Craiova - Rapid » LPF a trimis o hârtie către clubul din Giulești

Premieră negativă după 6 ani pentru Universitatea Craiova: niciun transfer în iarnă » Care sunt ultimele noutăți din lot

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (109)
ren999
ren999  •  19 Ianuarie 2022, 22:47
Postat de george.br pe 18 Ianuarie 2022, 20:18

:)))) Oooo... cuvinte noi, Poteca? Ai rugat vreun nepot mai citit sa te ajute?:))))))))

Nu uita sa pontezi, ciorbita e scumpa, iarna lunga, banii miros n-are nici macar de mititei.

dodo001
dodo001  •  19 Ianuarie 2022, 21:54

Copilu, baiat destept care a facut treaba la CFR. Sigur va face si la Craiova.

ucluj2011
ucluj2011  •  19 Ianuarie 2022, 08:30

Succes Craiovei , dar sper din toată inima să pierdeți meciul de sâmbătă cu Rapid.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează