FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CSA STEAUA ARE PALMARESUL // 6 explicații ale celui mai mare scandal din fotbalul românesc: cum a crezut Gigi Becali că e patronul Stelei

Gigi Becali, la începuturile aventurii ca patron al unei echipe de fotbal
Gigi Becali, la începuturile aventurii ca patron al unei echipe de fotbal

Articol de , - Publicat sambata, 06 iulie 2019 16:29

Gigi Becali, 61 de ani, patronul FCSB, a suferit vineri o înfrângere dură: Instanța a decis că CSA Steaua deține palmaresul echipei de fotbal de la înființare, în 1947, până în 2003.

De la preluarea clubului, în 2003, Gigi Becali a susținut că este patronul Stelei, dar Instanța a decis că el se poate lăuda doar cu performanțele reușite începând cu 2004.

Cum a crezut Becali că era patronul Stelei fără să fi fost de fapt:

1. În 2003 a fost creată o nouă societate care a preluat locul din prima ligă al roș-albaștrilor și lotul de jucători. Becali a devenit patronul acestui club, care a continuat să participe în competiții sub numele Steaua București. Echipa lui Gigi juca în Ghencea și achita chirie către CSA pentru utilizarea stadionului și a celorlalte facilități de pregătire. 

2. Jucătorii și suporterii au crezut în acel moment și în anii care au urmat că o reprezentau pe Steaua tradițională, fondată de regimul comunist în 1947 și susținută de familia Ceaușescu până la Revoluția din 1989. 

3. CSA a susținut în 2011 că formația lui Becali nu avea dreptul de folosire a numelui Steaua. În decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că echipa din Liga 1 nu mai avea voie să poarte denumirea Steaua. Obligat să respecte decizia, Gigi și-a botezat clubul FC FCSB și a continuat să evolueze în prima ligă. 

4. CSA a reînființat o secție de fotbal în 2017 și s-a înscris în Liga a 4-a, unde a rămas blocată până azi, pentru că a ratat promovarea doi ani la rând. 

5. Talpan a cerut în 2018 să fie recunoscut dreptul CSA Steaua asupra palmaresului pe care l-a înregistrat clubul roș-albastru între 1947 și 2003, până la transferul către societatea lui Becali. 

6. Tribunalul București a stabilit ieri că Armata e, într-adevăr, moștenitoarea vechii echipe a lui Hagi și a lui Lăcătuș și deținătoarea CCE 1986. Becali are dreptul să conteste decizia la Curtea de Apel.

Citește și:

Gigi Becali a închis deja robinetul » Cel mai sărac FCSB din ultimii 14 ani!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (122)
masinameaeata
masinameaeata  •  09 Iulie 2019, 01:15
Postat de Ghiu Ioan pe 07 Iulie 2019, 20:05

Este o tampenie aceasta hotarare a instantei si lupta idioata dusa de acest tampan si armata .Rezultatele din fotbal in contul Romaniei , punctele aduse, trofee castigate, jucatori la nationala dati de asazisA FCSB , toate acestea nu arata ca cea de acum este STEAUA infiintata in 1947-48 , castigatoarea Ligii campionilor, continuatoarea in fapt a sectiei de fotbal .Toata aceasta mascarada , daca nu inceteaza, fotbalul romanesc este la pamant.El a esxistat in ultimii 15 ani datorita banilor lui Becali , si geniului lui Hagi cu academia.Cei de la armata ar trebui sa termine scandalul , sa dea mana si sa redea FCSB denumirea veche de STEAUA , si sa sprijine echipa.Este pacat ca daramam singuri simboluri si ne facem rau cu mana noastra. Nu cred ca este natiune mai nechibzuita ca a noastra.

Ba esti Prost??? Nu vrei sa-mi dai mie toate bunurile tale, casa, masina, banii din cont tot, ca iti continui traditia, uite pe usa iti las numele scris, tu stai afara din casa si eu stau linistit in casa ta. Sa nu-mi spui ca nu esti de acord ca asa a facut si bekali al tau, a luat de la armata gratuit printr-un schimb de terenuri, 20Ha de teren in Pipera-Otopeni pe care le-a vandut cu bani multi si a dat armatei, tot 20Ha, dar in Cucuietii din Deal(Stefanesti-Arges). Natiunea romana, nu-si mai revine cu *** ca asta care comenteaza ca este normal sa preiei gratuit clubul fanion al Romaniei. Pai pe logica asta, propun sa-i dam gratuit si Casa Poporului, isi face o firma cu numele Casa Poporului si de la infiintare firma este continuatoarea si preia dupa logica unor idioti Casa Poporului si toate bunurile care se afla in ea, gratuit!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

masinameaeata
masinameaeata  •  09 Iulie 2019, 01:07
Postat de adrian_hora pe 08 Iulie 2019, 12:45

este interesant cum o echipa infiintata in 2017 poate fi castigatoarea unei cupe europene in 1986 :). poate in romania se poate, dar uefa nu e un card de gaste.

Ai perfecta Dreptate! As mai adauga ca nu doar ca a infiintat echipa in 2003 si a luat locul vechii echipe in campionat, dar a preluat de la vechea echipa tot lotul de jucatori si erau jucatori foarte valorosi, castigatori in 1986 a CCE, iar in 1989 au jucat finala CCE. Pentru cei care ii tin partea lui bekali, as dori sa va intreb, daca maine infiintati o firma cu numele barcelona 2019, ce ziceti, ar trebui ca echipa Barcelona sa se retraga din campionat si echipa voastra nou infiintata sa-i preia locul??? Cum nu? Pai asa a procedat fcsb-ul lui bekali. Bekali a platit generali din armata romana sa desfinteze clubul de fotbal, a platit o parte din valoarea jucatorilor mita generalilor, sa preia gratuit clubul, a infiintat el o echipa, a transferat toti jucatorii vechii echipe campioana a Romaniei si a Europei, Steaua Bucuresti, pe numele lui fcsb-bekali, a facut si un schimb de terenuri, a dat 20 Ha de teren in Stefanesti-Arges si a luat de la Armata tot 20Ha, dar in Pipera-Otopeni in apropiere de Aeroport, in felul asta a facut rost de bani.

sl_dealmagro
sl_dealmagro  •  08 Iulie 2019, 17:48
Postat de adrian_hora pe 08 Iulie 2019, 12:45

este interesant cum o echipa infiintata in 2017 poate fi castigatoarea unei cupe europene in 1986 :). poate in romania se poate, dar uefa nu e un card de gaste.

Uite...iti explic eu. Nu a fost infiintata pentru prima data in 2017. A FOST REACTIVATA. Ai inteles, oitza mica?

Vezi toate comentariile (122)
Comentează