FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali a închis deja robinetul » Cel mai sărac FCSB din ultimii 14 ani!

Mihai Roman a fost mijlocaș dreapta în toată cariera, la 34 de ani îl transformă FCSB în fundaș pe partea opusă Foto: Raed Krishan
Mihai Roman a fost mijlocaș dreapta în toată cariera, la 34 de ani îl transformă FCSB în fundaș pe partea opusă Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2019 09:00

FCSB // Campania de achiziții din vara asta e sub nivelul investițiilor din 2005 încoace. Cumpărăturile puține creează probleme: Florin Tănase remarca după ultimul amical că echipa nu conține un fundaș stânga, Gigi Becali nu mărește oferta pentru Florin Ștefan, de la Sepsi.

Oaidă, Belu și Olaru. Dar ultimul va ajunge de la Mediaș la București abia în ianuarie 2020. Acestea sunt achizițiile FCSB, măcar deocamdată, o listă de cumpărături atât de săracă, cum n-a mai avut clubul din 2005 încoace! Și în momentele în care nu avea foarte mulți bani la dispoziție sau i se părea că echipa era suficient de bună, Gigi tot cheltuia mai mult în mercato. Acum chiar ar fi nevoie de completări!

„Nu poate Roman!”

La concluzia asta au ajuns până și jucătorii. Bogdan Andone l-a folosit pe Mihai Roman ca fundaș stânga în ultimul amical din vara asta, 1-0 la Mioveni cu divizionara secundă, cu un gol pe care l-a marcat Florin Tănase din penalty.

Roman, un mijlocaș dreapta de 34 de ani și jumătate, nu a fost niciodată fundaș stânga înainte să ajungă la FCSB și a devenit o soluție pentru acea poziție doar pentru că nu era niciun jucător specializat. O situație în care s-a ajuns și acum, când sunt accidentați Alexandru Stan și Marko Momcilovici, doi apărători laterali obișnuiți cu postul. 

Marcatorul Tănase l-a scuzat pe Roman după amicalul cu Mioveni: „Pentru un jucător de picior drept, așa cum e el, e greu să evolueze ca fundaș stânga. Poate acoperi postul la un moment dat, într-un meci, dar nu într-un sezon întreg!”.

Stan și Momcilovici nu vor reveni curând, amândoi au suferit operații și va mai dura măcar o lună recuperarea. Mai ales situația sârbului e gravă, el va împlini în august un an de când nu a mai jucat deloc!

2.650.000 €a plătit FCSB în urmă cu doi ani, când l-a cumpărat pe Florinel Coman de la Viitorul. Acum a utilizat o jumătate din suma aceasta pentru întreaga campanie de achiziții

Sărăcie mai mare în 2005

Pentru Oaidă și pentru Olaru, Becali a plătit 1,3 milioane de euro. Belu a fost adus gratis, la finalul contractului cu Astra. Din sezonul 2005-2006 nu a mai cheltuit mai puțin FCSB.

Atunci plătise doar 650.000 de euro pe trei fotbaliști: Cristocea, de la Farul, Victoraș Iacob și Cornel Cernea, de la Oțelul. Stagiunea aceea a fost printre cele mai bune din istoria clubului, roș-albaștrii au câștigat campionatul și au ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

Ceea ce nu înseamnă însă că achizițiile puține și echipa cu găuri garantează succesul! Sumele consumate pe piața transferurilor în 2005 erau, oricum, mai mici decât cele vehiculate astăzi. 

„Ar trebui să mai vină jucători. În sistemul 4-3-3, în care jucăm noi, benzile trebuie să împingă jocul foarte mult și pentru asta trebuie un fundaș stânga de picior stâng!”
Florin Tănase, atacant FCSB

„Vreau să aduc un fundaș stânga, dar mai aștept să se termine euforia după Euro U21 ca să negociez pentru Florin Ștefan. Să mai scadă prețul stabilit imediat după Europeanul de tineret”
Gigi Becali, patron FCSB

Ilie: „Gigi, scoate banii!”

Problema absenței fundașului stânga a remarcat-o și Ilie Dumitrescu. Gloria stelistă a comentat la DigiSport: „Gigi ar trebui să plătească pentru Florin Ștefan, mi se pare un fundaș stânga care ar putea deveni titular în echipa națională. FCSB l-a vândut pe Morais la Gaziantep cu 600.000 de euro, și-ar permite să-l cumpere pe Ștefan!”. Sepsi a cerut un milion de euro în schimbul internaționalului de tineret, Becali a oferit doar 300.000 de euro. „Poate la negocieri o să mai pun o sută de mii de euro, nu mai mult!”, e calculul pe care l-a făcut Gigi. 

Cele mai mari cheltuieli, cu Hagi

Becali a consumat cei mai mulți bani de când e în fotbal în sezonul 2007-2008, în care FCSB a pornit cu Hagi pe bancă. Echipa încă purta numele Steaua și plătea 12,7 milioane de euro pentru achiziționarea unor fotbaliști noi! Dayro Moreno, Ionuț Rada, Pleșan, Golanski, Emeghara, Neaga, Zapata, Surdu au fost cei mai scumpi dintr-o listă de achiziții foarte lungă. 

Citește și: 

Florin Tănase a ajuns impresar la FCSB! Pe cine trebuie să transfere „decarul” lui Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (38)
2082916938655047
John Blackstar  •  06 Iulie 2019, 23:55

Faci Ce Spune Becali = Steaua ?

romeverest
romeverest  •  06 Iulie 2019, 21:27

Insolventa scrie pe el daca nu se califica in grupele Europa League, sau daca nu vinde bine vreun jucator !!

1035504319811062
Romeo Daniel  •  06 Iulie 2019, 19:56

Dacă sezonul acesta termina pe 3 este o mare performanță. Pentru Locul 1 si 2 batalia va fi intre Cfr si Craiova. Locul 3 Fcsb.Viitorul.Gaz Metan si poate Astra. Va dati seama ca Fcsb are doar 5 campionate câștigate în 15 ani? Si 3 dintre ele doar cand Becali a fost închis si au avut liniste la echipa....sper pentru milioanele de suporteri stelistii ca amaratii aia din liga a 4 a sa faca ceva si sa înceapă să promoveze pentu că Liga 1 are nevoie de Steaua !

Vezi toate comentariile (38)
Comentează