FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CSA STEAUA ARE PALMARESUL // Steaua a retrogradat în 2003! Cum schimbă decizia instanței istoria echipei în Liga 1

Steaua
Steaua

Articol de , - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:41

Florin Talpan și gloriile Stelei cer locul din Liga 1 pe care l-ar fi preluat fără drept Becali. Gigi a devenit patron în ianuarie 2003, deci FCSB a evoluat în partea a doua a sezonului. Steaua veche ar fi retrogradat cu punctele pe care le adunase până atunci.

  • CSA Steaua a obținut vineri palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 2003. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Tribunalul a hotărât că moștenitoarea Stelei adevărate e CSA, echipa aflată acum în Liga a patra, nu FCSB, și decizia asta schimbă istoria ultimilor 16 ani din fotbalul românesc.

Când lumea credea că pe teren se afla Steaua, era FCSB de fapt. Verdictul a fost pronunțat doar în primă instanță, iar Becali a și anunțat că va merge la Apel. Dacă și Apelul confirmă situația, încurcăturile devin definitive. 

„Echipa FCSB nu există!”

Juristul Clubului Sportiv al Armatei, Florin Talpan, a susținut că obținerea palmaresului nu e de ajuns, Steaua ar trebui să fie primită instant în prima ligă, în locul FCSB:

Dacă Becali nu a preluat corect numele, marca și palmaresul, nu i se cuvenea nici locul din prima ligă!" e argumentul lui Talpan. Opinia lui e însușită de glorii roș-albastre dintre cele mai importante. Bumbescu s-a pronunțat în acest sens, Tudorel Stoica e de acord: „Eu m-am bucurat pentru decizia Tribunalului, fiindcă echipa FCSB nu există și nu mă interesează, nu înseamnă nimic. Nu mă afectează faptul că Steaua reală e în Divizia D, echipa poate să promoveze, e mai important că acela e clubul adevărat. Dar FCSB nu are ce să caute în prima ligă!”.

Picați!

Armata cere locul în Liga 1 fiindcă Steaua reală nu s-a transmis către FCSB. Îl merită? Subiectul acesta e printre încurcăturile pe care le produc deciziile din instanțe. Becali a preluat clubul în ianuarie 2003, înaintea returului.

Conform verdictului de la Tribunal, în sezonul 2002-2003 au jucat 17 echipe, n-au mai fost 16, fiindcă una s-a rupt în CSA Steaua, formația din tur, și FCSB, clubul din retur.

Steaua Armatei a adunat 25 de puncte, cu care ar fi fost ultima în clasament, retrogradată. FCSB a câștigat 31 și ar fi fost antepenultima, în barajul pentru salvare! Atunci picau două direct și două ajungeau la baraj. 

„Eu sunt un suporter dezinteresat al CSA Steaua, nu am avut vreo ofertă de acolo, nici măcar nu știu cine conduce. Mă îndoiesc că Pițurcă a fost ofertat, cred că mi-ar fi spus. Acolo e un sistem de conducere militar, pe baza gradelor” Tudorel Stoica, la TV DigiSport

Citește și:

6 explicații ale celui mai mare scandal din fotbalul românesc: cum a crezut Gigi Becali că e patronul Stelei 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (231)
1317481348362951
Cristinel Nanu  •  08 Iulie 2019, 13:51

Cand era csa în faliment și Becali împrumută cu banii clubul unde era talpan și gașca lui, de ce nu au venit ei cu banii, atunci a fost bun Becali acuma nu, și fostele glorii sa tacă ca toții se uita sa ia banii, când a jucat cu rapid și au câștigat toată lumea vb de uefantastici României, de ce nu vine piturca cu banii la csa dacă o iubește asa mult și celelalte ce *** pe la televizor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdandmn
bogdandmn  •  07 Iulie 2019, 21:16
Postat de gicab pe 07 Iulie 2019, 21:00

Intr-o UM comandantul decide ce și cum... altfel nu ar mai fi comandant... in fine nu ai spus dacă faci acel pariu...pe viitor nu-ți voi mai Răspunde chiar dacă îți revizuiești limbajul...lasă ne cu CEO tău ca intr-o instituție militarizată lucrurile nu stau ca la orice SRL

Iar esti.... pai tocmai! La srl exista un singur patron! Ca srl-ul nu e institutie... Cum sa fii asa redus si sa te contrazici singur la fiecare 2 cuvinte?? :))))) cred ca e un haos in capul tau...

bogdandmn
bogdandmn  •  07 Iulie 2019, 21:12
Postat de gicab pe 07 Iulie 2019, 21:00

Intr-o UM comandantul decide ce și cum... altfel nu ar mai fi comandant... in fine nu ai spus dacă faci acel pariu...pe viitor nu-ți voi mai Răspunde chiar dacă îți revizuiești limbajul...lasă ne cu CEO tău ca intr-o instituție militarizată lucrurile nu stau ca la orice SRL

E clar ca oricum nu intelegi nimic... esti doar un alt .... care se crede destept! E plina tara asta de oameni ca tine care nu vor si chiar daca incearca, nu pot sa inteleaga unele lucruri... astia se numesc oameni limitati... vei avea o viata fericita! Cu cat intelegi mai putin cu atat esti mai vesel si mai sigur pe tine... :))) noapte buna gica!

Vezi toate comentariile (231)
Comentează