FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARES STEAUA

CSA STEAUA ARE PALMARESUL // Tribunalul l-a făcut stelist pe Ionel Dănciulescu! 3 situații ciudate după decizia privind palmaresul Stelei

Ionel Dănciulescu
Ionel Dănciulescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2019 10:01

FCSB a pierdut vineri un proces vital cu CSA Steaua! Judecătorii au decis că echipa din Liga a 4-a are palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 2003. 

Decizia dată de judecători, care poate fi atacată la Curtea de Apel, duce la mai multe situații ciudate în fotbalul românesc.

1. Tribunalul l-a făcut stelist pe Dănciulescu

Dezvăluirea judecătorului, FCSB nu e și n-a fost niciodată Steaua, modifică și carierele unor fotbaliști care au evoluat pentru clubul lui Becali, și pe ale unor rivali. Pancu, spre exemplu, și-a construit faima de care se bucură în Giulești și prin prestațiile sale contra Stelei. Daniel a jucat împotriva Stelei reale doar până în 2002, a stabilit instanța. Meciurile lui împotriva roș-albaștrilor post 2003 erau cu FCSB, o grupare pe care fanii giuleșteni n-aveau de ce s-o urască.

Altă consecință: Ionel Dănciulescu a rămas cu opt goluri în derby, doar două pentru Dinamo și șase pentru Steaua! Danciu mai înscrisese trei goluri împotriva FCSB, în meciuri care nu mai pot fi considerate derby-uri. Singurele reușite în tricoul roș-alb în derby au avut loc în 1996, într-o victorie a roș-albaștrilor cu 4-2. Dănciulescu a înscris ambele goluri ale „câinilor”.

2. Alex Chipciu nu mai e stelist

CSA a cerut anularea numelui Steaua pentru clubul lui Becali abia în 2011, la opt ani de când Gigi devenise patronul echipei din Liga 1 și continuase să utilizeze marca în tot acest timp. Au mai trecut șapte ani până cînd o instanță a stabilit că palmaresul, istoricul Stelei tradiționale e al CSA. În tot acest timp, suporteri și fotbaliști s-au păcălit crezând că erau alături de Steaua, jucau pentru FCSB, de fapt. Alex Chipciu nu a jucat niciodată pentru Steaua, conform verdictului. Nici Vlad Chiricheș, nici Dorin Goian.

3. Dorinel Munteanu n-a trădat

Potrivit deciziei, Dorinel Munteanu, pe care suporterii dinamoviști l-au acuzat de trădare fiindcă s-a făcut stelist după ce pornise în fotbalul serios din Ștefan cel Mare, semnase, în realitate, cu FCSB în 2003, deci cu o grupare „neutră”, a cărei rivalitate cu Dinamo nu existase, din moment ce fecesebiștii au fost înființați abia în 2003.

Dorinel a jucat 2 ani la FCSB, din 2003 în 2005, câștigând campionatul în ultimul sezon.

Citește și:

Asta e Steaua! Unica Champions League din „D” » Nu mai există pe continent vreo deținătoare a trofeului retrogradată la amatori

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
robotucigas
robotucigas  •  06 Iulie 2019, 16:24

Ce întrebări aveți proștilor! Uite asa cum s-a putut, și sa nu uitam ca armata a vândut clubul, și nu mama voastră trișând statul român. Pana la urma statul roman s-a furat statul. Omul a cumpărat o echipă, ca a fost înșelat, ce vină are omul. A făcut atâtea pentru fotbalul romanesc, iar asta nu o poate contrazice nimeni! Dar sa vad cum a fost înscrisă echipa, proastă întrebare. Bai cum dracu au vândut ceva, și apoi se află că nu l-au vândut? Asta este întrebarea! Pe ce mama dracu i-au luat bani omului?

jalabert
jalabert  •  06 Iulie 2019, 14:20
Postat de lad1979 pe 06 Iulie 2019, 13:29

Nu tin cu Steaua, dar dreptatea e de partea ei, a Stelei. Nu vad rostul comentariilor tale ,din ce in ce, mai agresive si fara ”cap si coada” de la un minut la altul.

ce comentariu inteligent din partea ta nu tin cu steaua dar hai steaua. metre asa logica nu doresc nimanui, te compatimesc sincer.

carol_k
carol_k  •  06 Iulie 2019, 14:05

Si cine mintea pana la urma? Nu cumva chiar Danciu? Adica joci pt Steaua, cu tricoul Stelei dar nu recunosti asta? Preferi sa spui ca ai jucat la FCSB? Danciu e un tip exceptional, nu cred ca a negat perioada Steaua.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează