FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

„Lăsăm succesul să facă zgomot” » Andrei Ivan este încrezător după „dubla” marcată în poarta Hermannstadtului și nu-l interesează că oltenii nu sunt favoriți la titlu

2,3 milioane de euro e cota lui Andrei Ivan pe Transfermarkt.
Foto: Imago
2,3 milioane de euro e cota lui Andrei Ivan pe Transfermarkt. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 08:35 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 09:03

Când se înfruntă Farul și Universitatea Craiova, spectacolul este garantat. Numai în ultimele 10 dueluri directe din SuperLiga s-au marcat 34 de goluri, în medie 3,4 pe meci! Precedentul, disputat toamna trecută, la Severin, a fost ca o plimbare cu roller coaster-ul. 

4 victorii, două remize și 4 eșecurie bilanțul Farului în duelurile de la Ovidiu cu CSU Craiova, în Liga 1

Oltenii au fost conduși cu 1-0 și cu 3-1, însă au reușit să revină de fiecare dată și au câștigat cu 4-3! Inclusiv partida din această seară promite mult. 

Mihai Stoica „a decolat” după victoria cu CFR Cluj » Refrenul scandat cu galeria: „Doar pentru tine am renunțat la tot!”
CFR Cluj - FCSB 0-1
Mihai Stoica „a decolat” după victoria cu CFR Cluj » Refrenul scandat cu galeria: „Doar pentru tine am renunțat la tot!”

Deși nu vor putea conta pe golgheterul Alibec, 10 reușite, constănțenii stau foarte bine la capitolul „moral” după triumful de pe Arena Națională, în fața FCSB-ului (3-2). Iar dorința de a-i face un cadou antrenorului Gică Hagi, care ieri a împlinit 58 de ani, și ambiția de a se menține în plasa liderului CFR sunt pe măsură. 

Andrei Ivan e în formă

Juveții par și ei să-și fi revenit după șocul de la Botoșani (0-1), din prima rundă a anului. Mai ales Andrei Ivan, cu două goluri spectaculoase contra lui Hermannstadt (2-0), debordează de optimism. 

6 goluria marcat Andrei Ivan în acest campionat, până acum

Sâmbătă, în conferința de presă dinaintea meciului de la Ovidiu, atacantul a făcut show din nou: „Vom merge la Constanţa pentru a lua cele 3 puncte. Nu e deranjant că nu ne dă nimeni favoriţi la titlu, ursul trece, câinii latră… Trebuie să ne vedem de treaba noastră, să ne antrenăm în linişte şi să lăsăm succesul să facă zgomot”. 

2 victorii, o remiză și 7 eșecuriare Farul în ultimele 10 meciuri din Liga 1 cu juveții

Ivan susține că absența lui Alibec nu-i decisivă: „Farul nu stă doar în Alibec, mai au jucători buni acolo”. Dar admite că „este un lucru foarte bun pentru noi că nu joacă, fiindcă este golgheterul lor”. 

6 jucătoriare Craiova la limita suspendării: Arlauskis, Papp, Găman, Vătăjelu, Screciu și Andrei Ivan

Echipa lui Gheorghe Hagi e mai eficace

Parametru*Farul (48p)CSU (41p)
Goluri4529
Ocazii (medie)55
Ocazii fructificate39%25%
Șuturi cadrate (medie)55,6
Acuratețea paselor80%84%
Driblinguri reușite55%62%

* Cifrele sunt conform InStat

Delegat imediat după scandal 

La meciul de la Ovidiu va oficia la centru Andrei Chivulete. Nimeni altul decât arbitrul care etapa trecută, la Sfântu Gheorghe, a suspendat definitiv meciul Sepsi - FCU Craiova, în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor oaspeți. 

Decizia sa, deși în conformitate cu regulamentul, a declanșat un adevărat scandal și numeroase dezbateri pe tot parcursul săptămânii trecute. 

La ce visează Eugen Neagoe

Eugen Neagoe vrea ca tensiunile dintre FCU și CSU Craiova să înceteze. „Ar fi formidabil să câştigăm noi campionatul şi FCU să câştige Cupa României, aş fi susţinătorul lor în finala Cupei. Nu ar trebui să avem ură unii faţă de alţii, ar trebui să ne respectăm”, a declarat antrenorul lui CSU. 

FCU Craiova este calificată în „sferturile” Cupei României. O va înfrunta într-o singură manșă, în deplasare, pe UTA. Iar în semifinale ar juca împotriva câștigătoarei din Hermannstadt - U Cluj. 

VIDEO. SUPERLIGA / Andrei Ivan deschide scorul în duelul cu Hermannstadt

Citește și: 

Congelatorul din Gruia » Anunțul făcut de crainic în timpului derby-ului CFR - FCSB: „Vă rugăm!”

Concluzia lui Pintilii după CFR Cluj - FCSB: „Am venit să luăm cele 3 puncte și le-am luat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Februarie 2023, 11:48

Botezat ...ai scris o compunere de clasa patra nu un articol ...lasa U Cv in pace si scrie despre alte subiecte ...

alex03036
alex03036  •  06 Februarie 2023, 09:59

ce il mai numărați pe Papp?! nici nu a facut deplasarea la Constanța. nici nu cred ca nai prinde echipa până la sfârșitul sezonului

Vezi toate comentariile (2)
Comentează