FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB, AZI, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT GSP.RO

CSU Craiova - FCSB. Derby-ul banilor » O echipă înființată în 2013 îi dă lecții lui Becali!

Articol de , - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 09:00

CSU s-a înființat în urmă cu cinci ani, dar a ajuns într-un timp-record să concureze de la egal la egal cu FCSB, cu costuri mult mai mici decât cele ale lui Becali.

Craiova a luat Cupa în sezonul trecut, FCSB nu s-a ales cu niciun trofeu. Nici oltenii, nici steliștii nu au prins grupele Europa League, dar alb-albaștrii măcar au scuza că au dat peste RB Leipzig, o formație pe care, probabil, nicio selecționată divizionară n-ar fi eliminat-o, nici măcar într-o zi bună a românilor.

Bucureștenii au fost scoși de Rapid Viena, în componența căreia s-a aflat Andrei Ivan, un fost atacant al Universității.

Progres grozav în 5 ani

O formație înființată în 2013 a ajuns să se bată de la egal la egal cu FCSB, cel mai bogat club românesc, și a izbutit fără cheltuieli exagerate. Sigur, oltenii pretind că echipa lor a fost creată cu mult înainte, în 1948, însă există dispute în instanțe pe seama palmaresului vechii formații a lui Balaci și a lui Cârțu.

Clubul actual a fost creat în urmă cu doar cinci ani. Și are o formulă de start probabilă pentru astăzi în valoare de doar 1.830.000 de euro. Atât au costat cei 11 jucători care sunt favoriți să pornească disputa cu FCSB.

Craiova e o candidată la câștigarea campionatului, o rivală de competiție a FCSB, nu e vorba numai despre adversitatea istorică dintre Oltenia și Steaua, iar alb-albaștrii au succes cu o eficiență fantastică dacă ne raportăm la consumul de la clubul lui Becali.

Coman e peste toată Craiova

Gigi a cheltuit de peste trei ori mai mult, 6,5 milioane de euro, doar pe echipa de start probabilă a lui Dică. Mijlocașul Nedelcu, 21 de ani, a costat mai mult decât toată formula lui Devis Mangia!

Florinel Coman, care ar putea fi titular în locul lui Florin Tănase, a făcut 2.625.000 de euro, cu mult mai mult decât au valorat toți craiovenii! Coman nu e luat în calcul la adunarea sumelor de transfer ale titularilor, e printre rezerve în caseta anticipată pentru partida de diseară.

CSU a plătit 700.000 de euro pe Mitriță, 500.000 de euro când l-a adus pe Mateiu de la Brașov. În rest, s-a cârpit cu achiziții gratis și cu împrumuturi, afaceri excelente care i-au permis clubului să concureze cu rivalul mult mai bogat. 

 tabel1 

tabel2

Mangia a ales bine

Craiova și-a construit o echipă bună și ieftină și datorită antrenorului. Câțiva jucători au apărut datorită relațiilor și cunoștințelor pe care le-a avut Mangia. El l-a adus pe Pigliacelli gratis, împrumutat de la Pro Vercelli, un portar dintre cei mai buni din campionatul românesc. Mirko picase cu Pro Vercelli din Serie B în C și a acceptat să treacă în România. Înalt de doar 1,84m, Pigliacelli e agil, tehnic, spectaculos. Mijlocașul Fedele a venit în același mod, împrumut, de la Foggia, formația pentru care a evoluat Dan Petrescu în anii '90. Tot Devis l-a recomandat pe Martici, un fundaș dreapta croat cu experiență acumulată în Italia. Antrenorul a și greșit, l-a adus pe Fausto Rossi, ex-Juventus, un mijlocaș căruia tocmai i-a fost reziliat contractul din cauza accidentărilor multe și grave. 

Cine e ieftin merge cel mai bine

Becali a plătit sume uriașe pentru fotbaliști tineri de la care încă speră că va obține rezultate și profit. Tănase, Nedelcu, Moruțan, Man și Coman nu i-au adus niciun titlu, nicio Cupă. Echipa e condusă mai degrabă de jucători ieftini. Planici, un stoper pe care Mihai Stoica l-a adus de la Vojvodina cu un sfert de milion, Gnohere, luat de la Dinamo cu același preț, constituie adevărate lovituri din mercato, fotbaliști achiziționați la prețuri sub valoarea lor reală. Și Bălgrădean a venit foarte ieftin, numai 50.000 de euro s-au dat pentru portarul de 30 de ani, luat de la Chiajna și devenit titular incontestabil la FCSB. 

"Calitatea jucătorilor din echipa mea îmi permite să spun că putem s-o batem pe FCSB, ne gândim la victorie!"
Devis Mangia, antrenor Craiova

3 aniau trecut de la cel mai recent titlu câștigat de FCSB. În 2013, când s-a înființat CSU, steliștii erau campioni cu Reghecampf antrenor și se pregăteau pentru grupele Champions League, unde aveau să ajungă

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (31)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  21 Octombrie 2018, 19:20

Asta a gasit sa scrie Gazeta sporturilor in ziua disparitiei Marelui Blond. O rusine. Daca mai adaugam ca Prosport titreaza o formula de start a Universitatii cu Cicaldau titular, desi acesta este suspendat pentru cumul de cartonase sau ca Sport.ro anuta formula de start a Baniei cu... 10 jucatori, in loc de 11, avem imaginea unei dancileze care acapareaza tot.

qwerty007
qwerty007  •  21 Octombrie 2018, 15:35

Razboiul clonelor...

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  21 Octombrie 2018, 14:24

Becali e hotarat sa cumpere inca un titlu de campioana pentru echipa sa-pentru a avea sanse sa prinda un loc in grupele...UEL! Altfel,adio!Cum sa rateze el cele 3 puncte,mai ales cu CSU,echipa lu'unu Rotaru,care e foarte respectuos cu Becali!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close