FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB

CSU CRAIOVA - FCSB // Mihai Teja a mai făcut o descoperire! Și-a dat seama care e postul lui Iulian Cristea

Iulian Cristea
Iulian Cristea

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 mai 2019 20:08

Mihai Teja, antrenorul celor de la FCSB, a surprins în meciul cu CSU Craiova și l-a introdus pe Iulian Cristea, 24 de ani, în linia de mijloc.

După ce anunța că nu știa că Adrian Stoian nu poate evolua ca mijlocaș central (Detalii AICI), Mihai Teja și-a dat seama că Iulian Cristea, pe care l-a antrenat la Gaz Metan, dă un randament mai bun ca mijlocaș și l-a urcat în fața apărării, lângă Lucian Filip, pentru meciul cu CSU Craiova.

La Gaz Metan, medieșeanul a jucat mult mai des ca mijlocaș, a coborât în defensivă numai când tehnicienii care au pregătit Gazul au avut nevoie să completeze apărarea.

„Trebuie să luăm fundaş central. O să luăm un fundaş central în vară. Cristea ăla a venit, a jucat două meciuri și am zis: «Gata, dau lovitura cu el». De unde? După două meciuri nu a mai jucat nimic. A venit la Steaua, a tras puţin la început şi apoi gata? Păi, nu merge aşa! Fundaş central trebuie neapărat” Gigi Becali,3 mai, la TV Digi Sport

46 de meciuri ca mijlocaș

Începând din sezonul 2016-2017, Iulian Cristea a adunat 79 de meciuri, 33 ca fundaș central și 46 mijlocaș, cu toți antrenorii. 

Sunt luate în calcul partidele pe care Cristea le-a pornit ca titular în campionat, 4 sezoane în Liga 1, unul în Liga 2. Teja l-a reprofilat pe Cristea și când era la Gaz Metan. Antrenorul l-a folosit în 16 meciuri ca fundaș și doar în 7 ca mijlocaș.

„La bază, postul lui era de mijlocaș central. Am observat că în ultima vreme a apărut tot mai des ca stoper și e meritul lui Mihai Teja că a reușit să-l transforme în fundaș. Probabil a avut nevoie de un fundaș central o dată, Cristea a jucat bine și a continuat să-l folosească în apărare. Cred că FCSB s-a orientat spre Iulian și datorită polivalenței lui, e bine că e o soluție pentru mai multe posturi” Cristi Dulca, cel care l-a promovat pe Cristea la Gaz Metan

CSU Craiova - FCSB, echipele de start

CSU Craiova: Pigliacelli - Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu - Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Fedele, Mihăilă - Cristea 
Rezerve: L. Popescu, R. Popa, Briceag, Trașcă, Colli, Fortes, Petre
Antrenor: Corneliu Papură

FCSB: Bălgrădean - R.Benzar, M. Bălașa, Planic, Jr. Morais - I. Cristea, L. Filp - D.Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: A.Vlad, Moruțan, I. Hora, Rusescu, M. Roman, Fl. Matei, Fl. Teixeira
Antrenor: Mihai Teja

Urmărește AICI meciul CSU Craiova - FCSB în format liveTEXT

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bufnila
bufnila  •  05 Mai 2019, 21:54

eu propun sa-l incerce pe balgradean la inchidere si pe planici varf. Si ce i-ar costa sa-l bage si pe meme la inchidere.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  05 Mai 2019, 20:46

Da conteaza ce revelatii are teja? Tot telefonul e principal :))))

1035504319811062
Romeo Daniel  •  05 Mai 2019, 20:45

Acest meci conteaza doar pentru locul 2 ! Fcsb nu are echipa tehnică de cand si-a dat seama Becali ca este si antrenor-maseor. Aceasta echipa nu are viitor atata timp cat "priceputul la toate " nu intelege ca la acest sport nu poate :-)) Din vara suntem Juventus :-))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează