FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV Greșește Mihai Rotaru? Dezvăluiri din interior: cum exagerează patronul de la CSU Craiova în relația cu jucătorii

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 08:35 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 11:17

CSU CRAIOVA. Mihai Rotaru, finanțatorul oltenilor, susțin surse din anturajul echipei, exagerează cu afecțiunea lui pentru jucători: Îi răsfață foarte mult”. Ceea ce ar putea explica automulțumirea” și „lipsa de concentrare” reclamate de președintele Sorin Cârțu și de managerul Marcel Popescu înaintea duelului crucial cu FCSB pentru rămânerea în bătălia la titlu. 

Pentru Universitatea Craiova, derby-ul cu FCSB se profilează, deja!, drept un meci de a mai fi sau de a nu mai fi în cursa pentru titlu. Cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, echipa părea la un moment dat să se fi înscris pe un trend ascendent, după startul eșuat în 2021-2022. 

CSU Craiova a schimbat „din pix” ora meciului cu FCSB: „Vindem bilete cu 1 leu” » Mesajul lui Cârțu pentru televiziuni și reacția lui Mihai Rotaru
CSU Craiova - FCSB
CSU Craiova a schimbat „din pix” ora meciului cu FCSB: „Vindem bilete cu 1 leu” » Mesajul lui Cârțu pentru televiziuni și reacția lui Mihai Rotaru

Dar au venit două eșecuri consecutive, amândouă după evoluții în Top 3 al celor mai modeste din acest sezon, conform indexului InStat: 0-1 la Constanța, cu Farul, și 2-3 la Pitești, contra lui FC Argeș.

Beldeanu: „Dacă Universitatea Craiova nu bate, nu mai tragem la titlu" 

Florin Tănase n-are nicio îndoială. „Ei trebuie să recupereze mai multe puncte decât avem noi de recuperat față de lider. Dacă vor pierde cu noi, practic nu vor mai avea nicio șansă la titlu", a comentat căpitanul adversarei de mâine, pentru FCSB TV. 

Iar Aurică Beldeanu este de aceeași părere. „FCSB mi se pare o echipă de bătut și avem şanse mari să câştigăm. Îmi doresc din tot sufletul să o facem de o manieră convingătoare. Dacă nu câştigăm, o spun cu regret, dar nu mai tragem la titlu!", a comentat fostul mijlocaș al "Craiovei Maxima" pentru Gazeta de Sud. 

El crede că un triumf e posibil "dacă revenim cu picioarele pe pământ și luptăm exemplar pentru fiecare balon". 

Tocmai aici e problema Craiovei. După 2-3 în Trivale, foarte supărat, președintele Sorin Cârțu a avut o ieșire în forță la adresa jucătorilor: 

„Nu se poate să-ți bați joc, așa, de un meci pe care-l ai în mână! Nu se poate să intri cu o asemenea mentalitate, când ți-ai fixat drept obiectiv câștigarea titlului! Ne-am bătut singuri. Nu știu, apare, așa, o automulțumire, după un start bun de partidă. Și nu e prima oară când ni se întâmplă".

„Mihai Rotaru exagerează, își iubește jucătorii prea mult”

Această „automulțumire" sau, potrivit managerului general Marcel Popescu, „doză de superficialitate, lipsă de concentrare", nu e o problemă de ieri, de azi la Craiova. Deja s-a cronicizat! 

Iar finanțatorul Mihai Rotaru nu pare străin de tot ceea ce se întâmplă. Pe de-o parte, omul de afaceri a făcut și face tot ce-i stă în putință pentru ca „leii" să aibă tot ce vor. Condiții excelente de antrenament, un cantonament de nivel european, multe deplasări cu avionul și salarii bune în raport cu ceea ce se plătește în Liga 1. 

Totuși, surse ale Gazetei din anturajul clubului susțin că Rotaru a și exagerat: „Își iubește jucătorii și-i răsfață foarte mult". Unora le-a plătit chiar vacanțe în resorturi de lux, cum a fost cazul în vară, cu Andrei Ivan și Alex Cicâldău, care au fost invitații săi, cu tot cu familii, în Mykonos. 

Ivan i-a mulțumit cu 8 goluri, dar a avut și sincope în 2021-2022. Iar Cicâldău, până să plece la Galatasaray, a traversat cea mai slabă perioadă de când a venit în Bănie, în vara lui 2018.

Apoi ar fi transferurile. Dintre cele șapte decise de Rotaru, David Lazar, Ionuț Vână, Lyes Houri, Antoine Conte, Valerică Găman, Ante Roguljici și Alexandru Mărieș, doar Houri și Găman s-au dovedit veritabile întăriri. Iar Roguljic, deocamdată, o promisiune. 

Pe Alex Crețu și l-a dorit Reghe, „pentru experiența lui". Însă ex-FCSB-istul n-a făcut până acum decât să demonstreze că Gigi Becali nu a greșit când a decis să se descotorosească de el.

6 punctele despart pe FCSB (locul 2, 34p) și Universitatea (locul 3, 28p) în clasamentul Ligii 1. Oltenii sunt însă la 14 puncte de liderul CFR

214a fost indexul InStat al Universității în duelul cu Farul (0-1). Cel mai slab din acest sezon. Cu FC Argeș a urcat la 220, al treilea cel mai slab

VIDEO Toate informațiile înainte de CSU Craiova - FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

Showtime! „Șocul” CSU Craiova - FCSB se anunță drept un veritabil regal ofensiv

Gigi Becali și-a făcut calculele: un singur transfer ar amortiza investiția și ar mai rămâne și cu un profit

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
117850983907825
Mircea Ordean  •  27 Noiembrie 2021, 17:48

Dacă imi aduc eu bine aminte, ca jucător Sorin Cîrțu proba exact jemanfișismul pe care il reproseaza acum echipei sale...

marxistifaliti
marxistifaliti  •  27 Noiembrie 2021, 16:48
Postat de beartiger pe 27 Noiembrie 2021, 11:30

sa spunem prin absurd ca bate clona csu si ajunge la 14 puncte(nimeni nucrede ca kfr nu bate pe ultimulloc) de primul loc. cum poti sa spui ca te mai bati la titlu tu fiind la 14 puncte de primul loc? adica wtf? ca sunt 14 sau 17,tot aia este. daca cu 14 puncte distanta fatza de primul loc te bati la primul loc si cu 17 te bati.

randume lasa matematica, e grea pentru tine ca si carnea de porc.

craiovamaxima
craiovamaxima  •  27 Noiembrie 2021, 16:46

Cand joci prost si doar un singur punct e greu de recuperat. Daca un patron isi iubeste prea mult jucatorii, asta e de discutat. Dar n-ar trebui sa aiba vreo legatura cu felul in care inteleg ei ca trebuie sa joace.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează