FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CSU CRAIOVA // Oltenii și-au propus titlul, dar au dezamăgit în mercato! Analiză: din 5 achiziții, doar una e atractivă!

CSU Craiova își propune titlul, dar campania de achiziții din această vară a fost una modestă // Sursă foto: Facebook CSU Craiova
CSU Craiova își propune titlul, dar campania de achiziții din această vară a fost una modestă // Sursă foto: Facebook CSU Craiova

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2019 09:30

CSU Craiova a achiziționat doar 5 jucători până acum. Cu excepția lui Bogdan Vătăjelu, restul trebuie să dea serios din coate ca să-și facă loc în echipă.

După un sezon 2018-2019 dezamăgitor, în care s-au ratat toate obiectivele, suporterii Craiovei așteptau o vară fierbinte, în special pe piața transferurilor. Dar, deocamdată, n-a fost să fie așa. Comparativ cu precedenta campanie estivală, aceasta e mai degrabă una săracă. Doar 5 achiziții și, poate cu excepția lui Vătăjelu, niciun nume cu adevărat atractiv.

Trebuie să demonstreze

Qaka n-a convins în debutul stagiunii precedente la FCSB, iar odată întors la Iași, n-a mai atins nivelul ce l-a determinat pe Gigi Becali să-l ia de la Poli. Într-o situație asemănătoare se află Alex Ioniță II. Vine după două titluri câștigate cu CFR Cluj, însă în Gruia a jucat puțin și niciodată la fel de bine ca în perioada „Astra” . Iar Ivanov și Marinescu trebuie mai întâi să demonstreze că merită să îmbrace tricoul alb-albastru.

Media cotelor, la jumătate

Valorile de piață, calculate în funcție de mai mulți factori, pe lângă prețul ultimului transfer, confirmă cele de mai sus. Media cotelor jucătorilor aduși acum e de 655.000 de euro, ceva mai mult de jumătate din cea a verii 2018 (1,016 milioane de euro). Astfel că, din perspectiva achizițiilor, nemulțumirea manifestată de fani în acest moment pare justificată.

Doar trei din nouă

Există însă experiența stagiunii 2018-2019. Din numeroșii fotbaliști transferați atunci, nouă la număr, doar trei s-au dovedit cu adevărat niște întăriri: Cicâldău, Pigliacelli și Elvir Koljic. 

Pe restul, inclusiv cei veniți în iarnă, i-a caracterizat cel mai bine președintele Sorin Cârțu: „Dezamăgirea produsă de ratarea locului 3 a condus la o analiză. Iar concluzia a fost că echipa asta a stat în șapte, opt jucători. Când ei au fost obosiți sau accidentați, cei veniți de pe bancă nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor” .

2 eșecuriși 3 remize au înregistrat craiovenii în pregătiri: 1-3 cu Viktoria Plzen, 0-4 cu Ferencvaros, 1-1 cu Orenburg, 0-0 cu Qarabag și 3-3 cu Legia

800.000 €a investit Craiova în intersezon în achiziții de jucători. Vara trecută au fost 1,45 milioane

Opt au plecat

Dintre jucătorii care au dezamăgit sezonul trecut, oltenii s-au despărțit de Andrei Burlacu și Ovidiu Bic, plecați la Chindia, de Fedele, întors la Foggia, de Stăncioiu (retras), de Stephan Drăghici și Răzvan Popa (ambii Gaz Metan), de Lucian Buzan (Hermannstadt) și de Andrei Cristea (Poli Iași). În schimb, i s-a mai acordat o șansă lui Florin Gardoș, revenit după împrumutul la Poli Iași.

Vezi și: Sabail - CSU Craiova se vede la TV! Cine televizează ambele meciuri din primul tur al Europa League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  14 Iulie 2019, 23:07

Le trebuie fundaș central CEREBRAl și ANTRENOR!

prazburg1948
prazburg1948  •  09 Iulie 2019, 19:15
Postat de gabryel28 pe 09 Iulie 2019, 11:44

Scu clona psd si niciodata stiinta!

Tu nu contezi fratie =)

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  09 Iulie 2019, 15:02

Te uiti la transferurile Craiovei si te intrebi daca cei care au aceasta responsabilitate pricep ceva din fenomenul fotbalistic. Sigur, Cartu si M Popescu vor sari de fund in sus, ca doar nu o sa le dam noi lectii lor dar pana la frustrarile lor marunte ne sacaie pe toti lipsa de rezultate si de performanta a clubului. Orgoliile lor sunt colosale, pretentile sunt fabuloase dar rusinea este a noastra, a tuturor. Pricep domniile lor? Nu, nu pricep.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează