FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO A lucrat la FCSB și știe culise din vestiarul echipei » „Nu din cauza lui Gigi s-au pierdut campionate! El e cel mai bun la fotbal”

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 13:00 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 17:31

Leo Strizu, fostul antrenor principal al celor de la FCSB a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre șansele ca echipa patronată de Gigi Becali să câștige titlul de campioană după 9 ani de secetă. Recunoaște că îi lipsește fotbalul, dar ar accepta o nouă ofertă doar dacă „să îmi asum și rezultatele”.

Înainte de Elias Charalambous, Leo Strizu a fost antrenorul principal din acte. În realitate, Mihai Pintilii se ocupa de pregătirea echipei, iar Gigi Becali făcea primul 11 pe care-l trimitea înainte de meciuri. 

Strizu a dezvăluit în cadrul emisiunii că „șapte jucători își au locul stabilit” și că nu pot fi niciodată scoși din echipă.

Ieșit din fenomen, Strizu spune că „îmi lipsește fotbalul și vreau să mă întorc, dar vreau și să pot fi eu Strizu. Undeva unde eu muncesc cu echipa, eu îmi asum și rezultatele. Aș vrea să mor pe mâna mea”.

Întrebat de cum vede actuala ediție de campionat, Strizu crede că FCSB va fi campioană din nou după o pauză de nouă ani, de la titlul câștigat cu Costel Gâlcă pe bancă. „Nu văd cu cine să se bată în afară de CFR Cluj. Poate dacă în iarnă Rapid mai face nici transferuri le dau șanse”, spune acesta.

Care susține că „dintre toți patronii, președinții actuali, Gigi e cel mai bun la fotbal! D-asta cred eu că Steaua are cele mai bune șanse”. Apoi spune că indiferent de modul în care a fost tratat la FCSB „am rămas stelist și n-o să mă schimbe nimeni niciodată. Și dacă mă dădeau afară nu aveam ranchiună”.

Ceea ce oferă Gigi și mediul în care sunt jucătorii este foarte bun. Nu datorită lui Gigi s-au pierdut campionate, dar nu vreau să dezvolt subiectul ăsta. Până la urmă o să-i reușească, ascultați-mă ce vă spun! Eu cred că anul ăsta ei vor câștiga campionatul!

Leo Strizu, fost antrenor FCSB

„Și când dădeam goluri mi-era rușine să mă bucur...”

Până să fie antrenor, Leo Strizu a jucat fotbal. A fost legitimat la Rapid, Unirea Urziceni, Sportul Studențesc, Progresul București, Politehnica Timișoara, FC Brașov și Chindia Târgoviște. A trecut și granița la Kayseri Erciyesspor și Sakaryaspor (ambele din Turcia).

„Nu mi-a plăcut să ies în evidență. Vă spun un secret. Și când dădeam goluri mi-era rușine să mă bucur... Nu știu de ce. Nu-mi plăcea să vorbesc, chiar dacă eu eram altfel în vestiar. Nu mă consider un lider, dar aveam un cuvânt de spus. Poate și prin conjunctura că am fost apropiat de Romică Pașcu, la Brașov”, a povestit Strizu.

Am o credință nu că e mare sau mică, ci cât sufletul și interiorul meu poate să-mi dea. De când eram jucător mergeam miercurea sau vinerea la biserică. Nu stăteam la toată slujba, îmi făceam rugăciunea, aprindeam o lumânare și asta era credința mea. Nu trebuie să faceți o legătură între una și alta. Dar sunt persoane care s-au dedicat sau s-au prefăcut că se dedică sută la sută. Tot Dumnezeu va decide dacă e prefăcătorie sau realitate.

Leo Strizu, fost antrenor FCSB

Citește și:

Povestea FABULOASĂ a lui Mihai Pintilii: „Puneam tablă pe casă, căram pe 20-30 de lei” » Arestat în gară și predat poliției: „N-am văzut atâtea linii de tren, Doamne ferește!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Povestea FABULOASĂ a lui Mihai Pintilii: „Puneam tablă pe casă, căram pe 20-30 de lei” » Arestat în gară și predat poliției: „N-am văzut atâtea linii de tren, Doamne ferește!”
Vasile Maftei vorbește deschis despre prietenia lui cu MM Stoica: „A insistat foarte mult să merg la ei! Eu pe FCSB o văd ca pe Steaua”
PRIETENII LUI OVIDIU
Vasile Maftei vorbește deschis despre prietenia lui cu MM Stoica: „A insistat foarte mult să merg la ei! Eu pe FCSB o văd ca pe Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
marin8
marin8  •  16 Decembrie 2023, 19:21

mi-ai placut mai leo prin ceea ce ai exprimat pe aici, mult succes in viitor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează