FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ. EXCLUSIV O noapte furtunoasă la Cluj și București » Culisele unor negocieri eșuate: discuții aprige Mutu - Stoichiță

GSP a aflat culisele negocierilor dintre CFR Cluj și Adrian Mutu
GSP a aflat culisele negocierilor dintre CFR Cluj și Adrian Mutu

Articol de , - Publicat marti, 01 decembrie 2020 20:33 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 20:53

CFR CLUJ. Deși, ieri noapte, finanțatorul Neluț Varga își anunța colaboratorii de la CFR că îl va aduce antrenor pe Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21, ulterior a renunțat. Deocamdată, Valeriu Bordeanu, secundul lui Dan Petrescu, conduce antrenamentele și va sta pe bancă mâine, cu ȚSKA Sofia. 

Înfrângerea din Gruia cu Poli Iași (0-1) din Cupă și despărțirea „amiabilă” de Dan Petrescu, la ordinul expres al finanțatorului Neluț Varga, a fost doar începutul unei furtuni fără precedent la CFR. 

Iar Adrian Mutu, selecționerul U21 care tocmai a reușit calificarea naționalei mici la Euro de anul viitor, părea marele favorit după ce patronul ardelenilor anunțase clar: „Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi”. Azi însă, planul lui Varga a eșuat. În urma unor discuții cu colaboratorii săi de la club, dar și cu jucătorii cei mai experimentați, a fost convins că „Briliantul” n-ar putea face față la CFR.

Discuții aprige Mutu - Stoichiță 

De luni dimineață s-a stârnit un adevărat viespar și la Cluj, dar și la București. Pe de-o parte, Adrian Mutu a tot încercat să-l convingă pe Mihai Stoichiță să-i fie reziliat contractul cu FRF, care i-a fost prelungit automat, după calificarea naționalei mici la turneul final european de la anul. Tehnicianul ar fi dorit o reziliere amiabilă, fără să mai plătească clauza de reziliere, de 50.000 de euro. Stoichiță s-a opus însă. 

Câteva ore mai târziu, după Comitetul Executiv FRF, reacția lui Răzvan Burleanu a fost una categorică. Iritat, șeful de la Casa Fotbalului anunța sec: „Directorul tehnic a discutat cu Adrian Mutu. El a infirmat că a fost contactat de CFR Cluj. El e selecționerul naționalei de tineret. Fiecare antrenor are o clauză de reziliere. Fiecare antrenor este ținut de acea clauză. Nu poți să te desparți de una dintre echipele naționale fără să o achiți! Indiferent care e numele tău sau care e relația cu FRF, cu președintele, cu directorul tehnic sau cu cei din CEx”. 

Mutu, respins de președinte, de acționari și de vestiar 

În acest timp, la Cluj, Neluț Varga încerca să-l impună pe Mutu ca viitor antrenor, dar i s-au opus restul acționarilor, președintele Marian Copilu, dar și vocile cele mai experimentate din vestiar. 

CFR CLUJ. EXCLUSIV O noapte furtunoasă la Cluj și București » Culisele unor negocieri eșuate: discuții aprige Mutu - Stoichiță

„Nimeni nu are încredere că Adrian ar putea face față la CFR. Nu are experiență, iar acolo e nevoie de un antrenor profesionist, cu rezultate, cu o carieră în urmă, care să vină și să facă treabă. Fiindcă obiectivul rămâne: vor să câștige iar titlul!", au spus surse apropiate grupării din Gruia.

Varga nu l-a mai vrut pe Edward Iordănescu 

Pe listă se mai aflau și alte nume. Varianta Vasile Miriuță, care a mai antrenat-o pe CFR, ultima oară în urmă cu 3 ani, a căzut și ea repede. Președintele Marian Copilu ar fi propus și revenirea lui Edward Iordănescu, îndepărtat după numai 3 partide în 2018, după plecarea lui Dan Petrescu în China. De această dată s-a opus însă Varga. 

„Cum să vină iar Edi, după ce a luat atunci 350.000 de euro pentru doar trei partide și nu i-a păsat?!”. Deocamdată, antrenamentele sunt conduse de Valeriu Bordeanu și Costin Curelea, secunzii lui Dan Petrescu, cei care vor sta pe bancă și la meciul de mâine cu TSKA Sofia, din grupele Europa League. Nu e exclus ca, în cazul în care CFR nu va găsi un antrenor, ei să rămână și pentru partida de campionat, cu Poli Iași din deplasare, care va avea loc duminică seară.

Program infernal pentru CFR Cluj

Până la sfârșitul anului, ardelenii au încă 6 meciuri extrem de dificile. Cele două partide din Europa League, cu ȚSKA Sofia (3 decembrie) și în Elveția (10 decembrie), dar și alte 4 întâlniri infernale în Liga 1. Astfel, în campionat mai au de jucat cu: Poli Iași (deplasare, 6 decembrie), FCSB (acasă, 13 decembrie), Dinamo (deplasare, 17 decembrie) și U Craiova (acasă, 22 decembrie).

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Poli Iași - CFR Cluj

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

EXCLUSIV. UPDATE Varianta Adrian Mutu la CFR Cluj a picat! De ce s-a răzgândit patronul + Un nou favorit pentru preluarea postului

Cornel Dinu, dezvăluiri incredibile despre Neluțu Varga: „«Dacă nu faceţi așa, vă leg de mașină și vă târâi prin tot Clujul!»”

EXCLUSIV Iuliu Mureșan: „CFR Cluj are o problemă și trebuie rezolvată rapid” » Pe ce antrenor ar fi mizat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  02 Decembrie 2020, 15:19
Postat de Zoltan Pop pe 02 Decembrie 2020, 08:32

Risul curciilor a fost la Bucuresti fc fcsb -Liberet 0-2 ..aia a fost culmea rusinii!! In rest stai pe testatura si vizionare placuta ...la meciul asta nu arbitreaza *** lui Deaconu CCA!!

Dudelange!? Unde ții lecitina?

dinamo100
dinamo100  •  02 Decembrie 2020, 14:05

Mutu nu avea ce sa caute in acest moment la CFR. Ma mir ca Varga a vrut asta. CFR trebuia sa-l ia pe Rednic, dar iata ca Viitorul s-a miscat mai rapid. Concluzia: posibil sa-l vedem din nou pe Conceicao.

2674698209236806
Zoltan Pop  •  02 Decembrie 2020, 08:32
Postat de andrei.f pe 02 Decembrie 2020, 05:26

Ar fi culmea ca cfr să ia bătuta de la bulgarii pe care i-a bătut acasă la sofia !

Risul curciilor a fost la Bucuresti fc fcsb -Liberet 0-2 ..aia a fost culmea rusinii!! In rest stai pe testatura si vizionare placuta ...la meciul asta nu arbitreaza *** lui Deaconu CCA!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează