FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Exclusiv Dezvăluiri din culisele negocierilor pentru transferul lui Marius Ștefănescu, jucător pentru care se luptă FCSB și Rapid: „I-am trimis un mesaj cu propunerea noastră”

Marius Ștefănescu, blocat de Sepsi
Marius Ștefănescu, blocat de Sepsi

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 18:50 / Actualizat vineri, 11 august 2023 20:15

Proprietarul școlii de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” Cluj-Napoca, ce deține 50% din jucătorul lui Sepsi, susține că s-a înțeles cu Rapid și FCSB asupra transferului. Decizia este acum la patronul Laszlo Dioszegi.

Marius Ștefănescu (24 de ani), jucătorul de bandă stângă de la Sepsi, este curtat insistent de Rapid și de FCSB, dar negocierile sunt îngreunate din cauza celor 50% deținute de „FC Viitorul Mihai Georgescu" Cluj-Napoca, club la care fotbalistul a făcut o parte din perioada junioratului. 

Rafală de jigniri între Gigi Becali și fostul jucător al Stelei: „Tu la Rahova, eu la Prahova” / „Ești prea prost, prea țărănoi! Dobitocule!”
FCSB
Rafală de jigniri între Gigi Becali și fostul jucător al Stelei: „Tu la Rahova, eu la Prahova” / „Ești prea prost, prea țărănoi! Dobitocule!”

Mihai Georgescu (77 de ani), proprietarul grupării care îi poartă numele, a explicat într-un interviu pentru GSP culisele negocierilor pentru transferul „tricolorului”. 

„Noi vrem să ajutăm jucătorul să se transfere. Am convenit atât cu Rapid, cât și cu FCSB să-i plătească lui Sepsi 70% din suma de transfer, iar nouă să ne dea doar 30%, urmând să păstrăm restul de 20% în parteneriat cu echipa care îl cumpără pe jucător. Decizia este acum la Sepsi”, a concluzionat Mihai Georgescu.

- Bună ziua, domnule Georgescu. Ne puteți explica ce împiedică transferul lui Ștefănescu de la Sepsi la Rapid sau la FCSB?
- Vă spun de la început. Viitorul este dispus și dorește tot felul de construcții care să favorizeze transferul jucătorului. În primă fază, am fost de acord ca Sepsi să beneficieze de avantaje financiare mai mari, pentru că este echipă de Liga 1 și are cheltuieli mai mari. Iar noi, să ne recuperăm pe parcurs procentul de 50% pe care îl deținem din transferul lui Ștefănescu. Suntem deschiși să găsim o variantă. Marius și-ar dori să facă pasul mai departe, mai ales că era vorba de Rapid, iar Bergodi îl cunoaște bine și îl dorește. FCSB l-a vrut și anul trecut, dar și-a dat seama că jucase în cupele europene.

- Ați vorbit cu patronul Laszlo Dioszegi?
- I-am trimis un mesaj cu propunerea noastră. I-am spus: „Haideți să găsim o variantă să-l ajutăm pe jucător. Noi suntem dispuși ca drepturile noastre, cele 50%, să fie eșalonate. Ne dați o parte din bani la perfectarea transferului, opriți voi mai mult. Apoi ne mai dați în iarnă o tranșă, alta vara viitoare”. Cumpărătorul achita suma întreagă, iar Sepsi își păstra partea de 50%, dar nu mai era obligată să ne dea nouă pe loc jumătate din suma transferului. L-am înțeles pe domnul Dioszegi.

Dezvăluiri din culisele negocierilor pentru transferul lui Marius Ștefănescu, jucător pentru care se luptă FCSB și Rapid: „I-am trimis un mesaj cu propunerea noastră”
Mihai Georgescu este omul care i-a lansat pe Vlad Chiricheș, Alexandru Maxim, Răzvan Raț sau Mihai Răduț FOTO: GSP

Mihai Georgescu, mesaj pentru Sepsi: „Nu cedăm drepturile noastre, sub nicio formă!”

- De ce?
- În primă fază, când Rapid a făcut o ofertă, într-adevăr a fost o ofertă mai mică, Dioszegi a zis „Domne, eu iau atât, dau la Cluj, domnului Georgescu, rămân cu foarte puțin. Mai vine și TVA și impozitul nu rămâne mai nimic. Mai bine rămân cu jucătorul, să-mi joace în cupele europene, că poate iau niște bani de acolo”. Corectă judecata dânsului. Pe de altă parte, noi care ținem foarte mult la Ștefănescu, dorim să-l ajutăm să facă un pas înainte. L-am luat de copil de la Caracal, era în clasa a 8-a, avea 14 ani și 1,42 metri înălțime, dar când trăgea făcea mingea pătrată.

- Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, a anunțat că nu i se pare normal să vă dea 50% din suma de transfer și ar dori să vă înțelegeți pentru un procent mai mic, undeva la 200.000 de euro. Sunteți de acord?
- Nu să cedăm drepturile noastre, sub nicio formă! Hadnagy n-a fost corect. Transferul nu se blochează din cauza lui Viitorul Mihai Georgescu. Jucătorul a fost format de Caracal, de Viitorul Mihai Georgescu, un an la Târgu Secuiesc, iar la Sepsi s-a maturizat, s-a consacrat, dar fiecare are contribuția lui.

Mihai Georgescu: „Vrem 30% acum și păstrăm 20% la echipa care îl cumpără pe Ștefănescu"

- Ce ați discutat cu Rapid și cu FCSB?
- Cu ambele părți am agreat o variantă tot în ideea de a ajuta jucătorul, iar Sepsi să fie de acord cu transferul în condițiile astea. Le-am zis celor de la Rapid și FCSB: „Dați-i lui Sepsi 70% din suma pentru care vă înțelegeți și nouă 30% și păstrăm noi 20% din jucător în contractul cu dumneavoastră”. Rapid și FCSB au agreat propunerea. Am zis: „Hai Sepsi, luați voi mai mult din suma de transfer. Că poate să fie 500.000, 800.000 sau un milion. Eu iau 30%, luați voi 70%. Și mă mut dincolo cu restul de 20%. Se fac documente”.

- La cine este acum decizia?
- Este la Sepsi. Să accepte propunerea de a primi 70% din suma pe care o agrează cu cumpărătorul, iar 30% să revină lui „Viitorul Mihai Georgescu”. Inițial, Rapid a zis 400.000 de euro, s-a dus la 500.000, până la urmă a ajuns pe la 600.000. Nu știu exact, dar se spun multe.

- Cine ați simțit că-l dorește mai mult pe Ștefănescu?
- Cei de la Rapid ne-au sunat primii, iar celor de la FCSB le-am spus că nu pot face altă înțelegere decât vorbisem cu Rapid. Nu vreau să speculez pe nimeni. Că ajunge jucătorul la Rapid sau la FCSB, eu, care l-am format și l-am crescut, sunt mulțumit. Copilul vine în București, are altă expunere. Lumea are impresia că toți banii vin la FC Viitorul Mihai Georgescu.

Rapid îl dorește mult pe Ștefănescu, pentru că antrenorul Cristiano Bergodi îl apreciază foarte mult pe «Piticul». Îl știe bine, la Sepsi îl compara cu Giuseppe Signori, de la Lazio. Tot așa, mic, isteț, hoț, viclean
- Mihai Georgescu, proprietar FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca

Mihai Georgescu: „Împart banii cu creditorii”

- Dar unde se duc?
- Noi ca să funcționăm, în perioada generației lui Ștefănescu, am avut un buget de 125.000-130.000 de euro pe an. N-am avut eu toți banii ăștia, am avut doar o parte. Am fost ajutat de creditori, oameni care au finanțat activitatea clubului. Pentru finanțare oamenii aveau procente dintr-un viitor transfer al juniorilor din generația respectivă. Ca să-și recupereze investiția. Concret, în momentul când încasez bani dintr-o parte sau alta, automat împart suma în cinci. Eu și cei patru creditori.

- Practic, Ștefănescu este la mijloc.
- Noi ne dorim să recuperăm din investiție, dar nici nu vrem să blocăm jucătorul. E păcat. Ne cunoaștem de atâta timp cu părinții jucătorilor. Eu am agreat propunerea celor de Rapid și FCSB. Am discutat-o cu creditorii mei. Eu sunt convins că Ștefănescu, care luni face 25 de ani, mai urcă în valoare. El nu și-a atins încă apogeul valoric.

Mihai Georgescu a negociat în 2018 cu Laszlo Dioszegi transferurile lui Marius Ștefănescu și Nicolae Păun la Sepsi

Mihai Georgescu a povestit cum a ajuns clubul său să-l dețină pe Marius Ștefănescu în coproprietate cu Sepsi. 

„În 2017, l-am dat împrumut, împreună cu Nicolae Păun, la Târgu Secuiesc, echipă care juca în Liga 3, și care era susținută financiar, printre alții, și de tata lui Roland Niczuly. După un an am ajuns cu ei la Sepsi, iar domnul Dioszegi a spus că nu știe ce jucători sunt și a propus să păstrăm jucătorii în coproprietate, 50% Sepsi - 50% Viitorul Mihai Georgescu”. 

VIDEO. Laszlo Dioszegi a dezvăluit că Gigi Becali l-a ofertat pe Marius Ștefănescu

Citește și alte articole:

Cea mai clară victorie a lui Dinamo din întreaga istorie a fost BLAT! Dezvăluiri incredibile după aproape 60 de ani: „Blat ca să primească nevestele unora pașaport!”

Iată contractul dintre CSA Steaua și FCSB! Raportul obligațiilor e 37-9 pentru FCSB + cine decide dacă Becali rămâne fără biletul la ordin de 750.000 euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
grigs1981
grigs1981  •  12 August 2023, 13:28

Eu,daca as avea un cuvant de spus,nu l-as vrea pe Stefanescu la Rapid...este unul dintre acei jucatori buni pentru...intern...are ceva viteza,are ceva dribling,ceva sut...nu are forta,simuleaza la greu(si afara nu merge),are deja 25 de ani...mai mult decat ca acumuleaza experienta,nu mai progreseaza...sa dai o suma importanta pentru transfer si salariu(!!!)este deja riscant...pe banii altuia,sa dea cat vrea...

mihneay
mihneay  •  12 August 2023, 13:15
Postat de silviu74 pe 12 August 2023, 12:40

Nu înțeleg nimic. Adică dați lui Sepsi 70% , nouă 30% și rămânem cu 20% din jucător. Adică echipa care îl cumpără plătește 120% din prețul lui ? Adică dacă cumpărătorul plătește suma întreaga cerută de ce să mai aibă Viitorul 20%? Înțelegeam dacă dădea lui Sepsi 50%, Viitorului 30% și mai deținea 20% din jucător.

Gând la gând, cum am scris și eu. Hot cu ț nu e voie sa scrii ca sunt "acuzații grave nedovedite" ???? . Pai dacă asa e proverbul, s-a întâlnit hoțul cu prostul? ????

mihneay
mihneay  •  12 August 2023, 12:41

Deci s-a întâlnit hotul cu prostul? Georgescu asta face pe prostul sau e puțin (mai mult) ***. Deci: nu mai luam 50-50, noi Georgescu și voi Sepsi . Facem asa, zice el: Sepsi sa ia 70, noi luam 30 și mutăm procentele la fraierul care deja a dat 100% adunat, mai luam mai încolo încă 20%. Adica fraierul care l-ar lua sa dea 120%, că de, il îngăduie acum pe Georgescu și ii da doar 30 din 50 și 20 după. Dar de ce sa ii dea atunci lui Sepsi 70??? Ma întreb și eu cine e prostul? Ce cumpărător ar da nu prețul cerut, ci 120%? Dar oare autorul articolului s-a dus sa cerceteze sursa? Sau dacă a fost sursa directa, a făcut și el socoteala și l-a întrebat pe ***: Tu crezi ca și eu sunt prost și vrei sa ma duci de nas cu propunerile tale pt cei pe care ii crezi fraieri sa cumpere cum te duce pe tine neuronul? Ei pot fi fraieri sa cumpere cu 120%, dar eu sa scriu asemenea aberații, d-le Georgescu? De ce as scrie prostiile pe care le indrugi matale, nea Georgescule? Por scrie ce aberezi matale, dar apoi, după citiat, le explic macar cititorilor ce *** ești.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează