FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Detalii din culisele plecării lui Marian Copilu de la Craiova » El e omul care i-a dat „reject”

Marian Copilu / Sursă foto: Arhivă GSP
Marian Copilu / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 10:24 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 11:46

Plecarea lui Marian Copilu de la Universitatea Craiova ține capul de afiș în fotbalul românesc în acest start de săptămână. Gazeta a aflat detalii din culisele îndepărtării acestuia din funcția de manager sportiv al juveților.

Marian Copilu ar fi luat decizia de a ieși definitiv din scenă, iar GSP are informații de la surse apropiate clubului.

Plecare de ultim moment de la Universitatea Craiova » A demisionat
CSU CRAIOVA
Plecare de ultim moment de la Universitatea Craiova » A demisionat

Detalii din culisele plecării lui Marian Copilu de la Craiova

Obișnuit să aibă control total în club până la venirea lui Mirel Rădoi, oficialului i s-au diminuat aproape toate prerogativele odată cu instalarea fostului selecționer. Elegant, Rădoi i-a restricționat treptat accesul la echipă, iar Marian Copilu a rămas fără pic de putere în club, aspect care nu i-a picat deloc bine fostului conducător de la CFR Cluj. 

Din acest moment, de transferurile Craiovei se vor ocupa tehnicianul Mirel Rădoi, care a și dezvăluit la un moment dat că are o bază de date cu 400 de jucători români de pe vremea când era la națională, președintele Sorin Cârțu și, din nou, Rotaru. Finanțatorul alb-albaștrilor va superiza sosirile și plecările din club.

Marian Copilu rămâne cu contribuția la demiterea lui Reghecampf, cu aducerea lui Balint, demis după două luni, și cu meritul la transferurile lui Rivaldinho, Hanca și Arlauskis.

Eșecul lui Balint e și eșecul lui Marian Copilu

Eșecul lui Balint, două victorii, trei remize și două înfrângeri în debutul sezonului, este și eșecul managerului sportiv Marian Copilu, omul care l-a propus și a susținut numirea lui în fața patronului Mihai Rotaru și a președintelui Sorin Cârțu. 

Rotaru l-a adus pe Copilu cu surle și trâmbițe în ianuarie, convins că el și Cârțu se vor armoniza și vor rezolva împreună treburile curente ale clubului.

Numai că noul manager, după ce și-a mutat biroul la cantonamentul din Lunca Jiului, și-ar fi depășit cu mult atribuțiile: „Întocmea programul de antrenament și dădea chiar indicații tactice! Tot el a avut un cuvânt greu de spus și la îndepărtarea lui Reghecampf”.

7 meciuria stat Balint pe banca Universității Craiova

Transferurile Craiovei din mandatul lui Marian Copilu

În afara antrenorului Laszlo Balint, în mandatul lui Marian Copilu s-au adus 7 jucători: 

  1. SERGIU HANCA. Ex-dinamovistul a venit la parametru zero, de la KS Cracovia. Deocamdată n-a convins.
  2. RIVALDINHO. A venit liber de contract, tot de la KS Cracovia. Folosit puțin, dar și accidentat o vreme, băiatul fostului mare internațional brazilian Rivaldo tocmai a înscris primul său gol în tricoul Universității, sâmbătă, la 2-1 cu Petrolul.
  3. GIEDRIUS ARLAUSKIS. Rădoi a cerut un concurent redutabil pentru Lazar, iar Copilu i l-a propus pe prietenul său din perioada CFR. Arla a debutat cu Petrolul (2-1).
  4. BOGDAN MITREA. Fostul fundaș și căpitan al lui Sepsi a fost cerut în mod expres de Mirel. E titular și în Bănie. 
  5. RAUL SILVA. Apărătorul brazilian era o țintă mai veche a clubului, concretizată în această vară. Este de departe cea mai bună achiziție estivală a juveților.
  6. EDUARD FLORESCU. Mijlocașul Botoșaniului a fost luat de Copilu de la Botoșani, cu acordul lui Rădoi, care-și dorea un lot mai numeros.
  7. IVAN MARTIC. A fost readus în club de Rotaru și de Cârțu. Croato-elvețianul este însă departe de forma din primul „mandat” în Bănie (2017 - 2020).

VIDEO Sorin Cârțu povestește detalii neștiute din carieră

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

Plecare de ultim moment de la Universitatea Craiova » A demisionat

S-a „rupt” iar Ivan? Rădoi tremură: „Urmează să aflăm”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
dandana
dandana  •  17 Octombrie 2022, 21:50

Văd că Rădoi trebuie sa își vadă de antronorat și sa îi lase pe alți sa muncească. Ce dracu se întâmplă aici? A luat Rădoi puterea, dar nu ma mir. Este mâna lui Cîrțu și vrea să distrugă tot, sa mănânce bugetul doar nu este mare degeaba. Rădoi nu trebuie sa aibe putere, și trebuie sa a treze bine. De ex ne freacă la icre cu un sistem 3-4-3 care este pierzant, bai și continua de parcă vrea sa nu luăm nici anul asta campionatul. Domnule Rădoi ai grija sa câștigăm,., lasă oamenii sa își facă treaba

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  17 Octombrie 2022, 18:54

Comentariile " contra " nu se dau ,sau se vor da după miezul nopții când poate iese deja articolul !? Cei cu cenzura asta !?

Normal
Normal  •  17 Octombrie 2022, 12:25

Cartu este beleua Craiovei !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează