FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cum a ajuns FCSB furnizorul principal al cluburilor din Liga 1: echipa lui Gigi Becali a devenit un producător de fotbaliști!

Dintr-un cumpărător care cheltuia cei mai mulți bani, FCSB a devenit un producător de fotbaliști
Dintr-un cumpărător care cheltuia cei mai mulți bani, FCSB a devenit un producător de fotbaliști

Articol de , , - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 07:47 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 08:48

Toți vor jucători sub 21 de ani de la FCSB, ajuns furnizorul principal al cluburilor din Liga 1. FC Argeș l-a luat pe Cristian Dumitru, Poli Iași l-a primit pe Ștefan Cană.

Dintr-un cumpărător care cheltuia cei mai mulți bani, FCSB a devenit un producător de fotbaliști pe care-l caută adversarele din campionat, obligate de Federație să aibă jucători sub 21 de ani. Cristian Dumitru a fost cedat imediat după Revelion la FC Argeș. Atacantul în vârstă de 19 ani va evolua pentru piteșteni până la finalul stagiunii. 

El a mai fost împrumutat la Clinceni, unde a adunat 29 de meciuri și două goluri în primele două ligi. La FC Argeș îl va avea antrenor pe Mihai Ianovschi, un "principal" nou instalat de violeți. "Cristi este un jucător de profilul lui Kun Aguero, fotbalist de care o să mai auziți și o să mă citați", spunea MM Stoica, după ce Cristi Dumitru a fost readus de FCSB de la Clinceni.

Ștefan Cană, împrumutat de FCSB la Poli Iași: „Un pas înainte” 

Tot ca să respecte regula U21, Poli Iași a apelat și ea la FCSB. L-a obținut pe Ștefan Cană, un fundaș central în vârstă de 20 de ani. 

Cană a început sezonul împrumutat la Farul, în Liga 2, apoi a fost readus la București când roș-albaștrii aveau probleme din cauza unui focar de coronavirus și nu mai dețineau suficienți jucători. El a apucat să evolueze în două partide pentru FCSB în prima ligă și a fost împrumutat din nou. 

"Sunt bucuros că m-am întors acasă. Nu am apucat să joc pentru Poli Iași până acum și mă bucur că am ocazia. Nu consider că este un pas înapoi pentru mine. Văd această venire la Iași ca pe un pas înainte, pentru că am posibilitatea să joc mai mult. Cei de la FCSB mi-au spus că este mai bine pentru mine să vin să joc la Poli, să prind experiență, să am mai multe meciuri. Sper să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa cât pot de mult. Fizic sunt bine, eu zic că pot juca încă din prima etapă", a declarat Cană. 

Și FC Voluntari a făcut presiuni să ia jucători de la FCSB, dar în afară de Marius Briceag n-au mai reușit să ademenească pe cineva în Ilfov. 

"E greu de luat jucători de la FCSB. Am vorbit cu domnul MM Stoica și nu vor mai renunța la niciun jucător, din câte se pare, așa că trebuie să ne reorientăm" a transmis de Bogdan Andone, noul antrenor al echipei

20 de meciuria jucat Ștefan Cană la Farul, fără să marcheze vreun gol. FCSB l-a folosit doar la 0-2 cu Slovan Liberec și la 2-5 la Iași, tocmai echipa la care l-a împrumutat acum

Marius Briceag a plecat definitiv de la FCSB!

Marius Briceag a plecat și el de la FCSB în această iarnă, la FC Voluntari, după doar cinci luni petrecute la formația lui Toni Petrea. "Nu sunt dezamăgit de perioada FCSB. A fost o perioadă bună, m-am simțit foarte bine acolo. Le mulțumesc, le doresc multă baftă. Nu mai are rost acum să vorbim de ce a fost înainte. Cel mai bine mă simt fundaș stânga, acolo dau randamentul cel mai bun. 

Am mai fost la Voluntari, m-am simțit foarte bine. Am vrut să vin, să am cât mai multe meciuri și să ajut cât mai mult. E greu la început, trebuie să intrăm în formă și să începem în forță", a spus fundașul.

VIDEO Dennis Man, despre absența lui Gigi Becali de la TV și cum a învățat să treacă peste critici „Cred că vede și dânsul asta!”

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. Gigi Becali are o nouă superofertă pe masă » 7 milioane de euro pentru un titular!

FCSB. Mesaj direct pentru Gigi Becali: „Dacă vrei titlul, nu-i lași să plece!” + avertisment în privința lui Dennis Man

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează