FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

VIDEO EXCLUSIV Povestea incredibilă a transferului ratat de Nicolae Mitea la Barcelona: „Mi-a furat actele din mașină și a fugit!”

FOTO: Imago +34   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2021 11:27 / Actualizat duminica, 07 februarie 2021 13:10

Ionuț Chirilă, fost antrenor în Liga 1, a vorbit la GSP LIVE despre cariera lui Nicolae Mitea și a povestit cum acesta a ratat transferul la Barcelona.

Fost tehnician la juniorii lui Dinamo, Chirilă a povestit cum în 2001 Barcelona era gata să semneze cu Mitea, care avea 16 ani, dar fotbalistul a fugit din Catalunya și a fost îndreptat de Giovanni și Victor Becali către Dinamo.

VIDEO Ionuț Chirilă: „Mitea a furat actele și a fugit din Barcelona”

„Mitea era la Barcelona și poate cursul vieții lui era altul. Nu ai ce face dacă un jucător te minte, depinde de caracterul lui. A ajuns bine, la Ajax. Dar era la Barcelona și a fost selecționat de Bernd Schuster. Urma să se antreneze cu Saviola, Rivaldo... Asta e.

El mi-a luat actele. Cine altcineva? El a plecat. Eu aveam documentele lui, potrivit cărora era jucător liber. Copos nu a știut că valorează mai mult de 200 de de dolari, nu a vrut să-i dea acest salariu.  Mitea a devenit liber, avea hârtie de la Comisiile FRF.

Barcelona a văzut hârtia și a zis că legitimează jucătorul și că semnează contractul. El era liber. Eu eram cu el la Barcelona în hotel. Și Mitea a plecat. Eram în 2001, avea 16 ani. Nu știu unde a plecat. Actele erau în mașină. A luat actele și a lăsat portbagajul deschis și mașina deschisă. Parcă era o bombă. M-a vândut. După și-a prezentat scuzele și a zis că a fost greșeala carierei lui.

Frații Becali l-au legitimat la juniorii lui Dinamo, el putea fi legitimat și la Steaua. I-am zis lui Gigi că va face multe milioane și putea să-l înregistreze înainte. Lumea nu înțelegea ce valoare are. Dar a ajuns la Dinamo, la Ajax. Dacă rămânea la Barcelona, cariera lui era alta. Dacă scrie Barcelona pe legitimația ta, ziua următoare te caută 30 de echipe, fără să știe dacă n-ai vreo mână sau vreun picior”, a spus Chirilă la GSP LIVE.

Ajuns la 35 de ani, Mitea și-a încheiat cariera când avea 26 de ani, pe 25 septembrie 2011.  Acesta i-a început cariera de fotbalist profesionist la Dinamo, iar la vârsta de 18 ani a fost transferat de Ajax A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului. În 2010 s-a dus la Ionikos, apoi la Petrolul și ultima echipă cu care a semnat a fost Concordia, însă n-a debutat pentru ilfoveni.

+30 FOTO

Ultima oară a îmbrăcat tricoul Petrolului, într-un 1-5 chiar pe ”Ilie Oană” în fața lui Dinamo, partidă în care și înscris.

11 goluriîn 53 de meciuri are Mitea în 5 sezoane la Ajax

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Constantin Budescu poate ajunge mâine la FCSB » Ce lovitură pregătește Gigi Becali în ultima zi de mercato

Universitatea Craiova, la un pas de încă un transfer tare! Oltenii au acord cu jucătorul, dar mai este de făcut doar un pas: „Mai avem timp”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
iosif65
iosif65  •  07 Februarie 2021, 14:11

Povești vânătorești cu Ionuț Chirilă. Chiar dacă ar fi adevărat, Barcelona nu-l ținea pe Mitea mai mult de 2 ani la tineret și apoi îl lăsa liber prin ligile inferioare de acolo sau chiar la dinamo

3980873398594792
Liviu Popovici  •  07 Februarie 2021, 13:54

Articol ce poate fi sintetizat in trei cuvinte: Mitrea, fotbalist, ratat. Restul cuvintelor sunt doar o risipa de timp si spatiu.

valentindragobete
valentindragobete  •  07 Februarie 2021, 13:50

Cum dreacu de găsiți pe toți prostoboii astia: lupu, " marele" antrenor Chirila si multi, multi altii ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează