FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA CAMPIOANĂ

Cum a "subordonat" Steaua Liga 1 » Atuu-rile care le-au adus roş-albaştrilor al doilea titlu consecutiv

Articol de - Publicat vineri, 09 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 10:43

Cu avans de 10 puncte faţă de locul 2, Steaua şi-a trecut în cont titlul cu numărul 25, cu 3 etape înainte de final. Roş-albaştrii au reuşit un nou sezon excelent: cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi o singură înfrîngere pînă acum în Liga 1.

Afirmaţia lui Chipciu de după meciul de la Cluj "ştiam că vom lua titlul, am dominat tot campionatul", nu pare exagerată la o analiză simplă.

Laurenţiu Reghecampf a mizat pe jucători cu experienţă, doar 3 debutanţi în acest sezon, dintre care doar doi tineri: în afară de italianul Piovaccari, au jucat în premieră în tricoul Stelei Robert Vîlceanu şi Răzvan Grădinaru.

Reghe a format un nucleu de fotbalişti pe care s-a bazat de-a lungul sezonului. Tătăruşanu, Szukala, Gardoş, Latovlevici, Adi Popa, Pintilii şi Tănase sînt steliştii care au prins peste 20 de prezenţe ca titulari.

Steaua e echipa cu cei mai mulţi marcatori din Liga 1, dar şi formaţia care a reuşit să se impună în cele mai multe meciuri încă din prima repriză . 14 puncte au avans roş-albaştrii faţă de locul 2, Petrolul, la acest capitol.

13 goluri au marcat cei 4 fundaşi titulari ai Stelei, Varela, Szukala, Gardoş şi Latovlevici

Chipciu, decisiv
Absent în prima parte a campionatului din cauza unei accidentări grave, Alex Chipciu a fost principala armă a lui Reghecampf în retur. Folosit de multe ori ca atacant, Chipciu a marcat 6 goluri şi a pasat decisiv de 4 ori.

Un alt atu important al roş-albaştrilor, care le-au permis să de desprindă de Astra şi Petrolul a fost aducerea lui Sînmărtean. Mijlocaşul transferat de la Vaslui s-a impus rapid, a reuşit 3 assisturi pe lîngă cele 4 avute la echipa din Moldova şi i-a permis lui Reghecamf să inoveze după vînzarea lui Bourceanu, trecînd la un sistem cu un singur mijlocaş defensiv.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (147)
plischi
plischi  •  10 Mai 2014, 07:38

steaua a castigat pentru ca are lotul cel mai valoros dintre toate cele 18 cluburi, pentru ca pregatirea jucatorilor este cea mai apropiata de ce se cere azi in fotbal, pentru ca are antrenorul si impresarul in aceeasi locuinta, iar celelalte sunt amanunte care nu mai conteaza...

demolarii
demolarii  •  10 Mai 2014, 00:45

De ce nu e trecut si Deaconu pe lista? In tur le-a adus cam 9 puncte, si redus sansele adversarilor cand se apropiau......

ortega
ortega  •  09 Mai 2014, 22:55

Zippo și capre ...Aproape magic ... Așa au subjugat până și ideea de competiție ... De-aia în Europa nu sunt considerați decât cel mult o flatulație din est ... Și aia e mult spus ... sunt doar un fâs ...

Vezi toate comentariile (147)
Comentează