FOTBAL  »  Superliga  »  RELUARE

8 răspunsuri la cele mai mari dileme din fotbalul românesc: de ce play-off în Liga 2 doar cu primele 6, cum se decide cine joacă acasă, cum se face departajarea

FRF și LPF au oferit lămuriri despre reluarea competițiilor
FRF și LPF au oferit lămuriri despre reluarea competițiilor

Articol de , , - Publicat joi, 14 mai 2020 15:22

De ce au fost alese doar primele 6 echipe din Liga 2 și de ce începe atât de târziu play-off-ul de Liga 2, ce se va întâmpla cu Cupa României și care e situația la zi pentru Licențele de Europa și Liga 1?, toate răspunsurile în această articol.

Atât la nivelul Ligii 1, cât și pentru Liga 2, dar și pentru Cupa României, există în momentul de față câteva întrebări majore. Mai ales privind sistemul pe care FRF l-a ales în privința luptei pentru promovare în primul eșalon. După ce GSP a discutat și la LPF, și la FRF, are aceste răspunsuri: 

1. De ce au fost alese pentru play-off-ul din liga secundă doar primele 6 clasate, în condițiile în care Metaloglobus, a 7-a din clasament, are același punctaj cu Rapid? 
# Pentru că FRF a admis doar echipele care au aplicat pentru obținerea licenței de Liga 1. Cum Metaloglobus, ca și celelalte în afara primelor 6, nu avea posibilitatea să primească licența, atunci s-a decis să intre în play-off doar cele de pe locurile 1-6. Toate acestea, inclusiv CS Mioveni, s-au înscris pentru licența de Liga 1. 

2. De ce play-off-ul Ligii a 2-a începe abia pe 4 iulie, la 3 săptămâni după ce, teoretic, e programat startul Ligii 1? 
# Pentru că s-a decis ca Liga a 2-a să se termine în același timp cu play-out-ul de Liga 1, tocmai pentru a nu dezavantaja formația de pe locul 3 din al doilea eșalon, în perspectiva barajului. Totuși, aici LPF a avut și are în continuare de obiectat, fiindcă echipa din Liga 1 care va ajunge la baraj va fi nevoită să joace acele meciuri decisive după un program infernal, cu 12 jocuri într-o lună și jumătate. Echipa din B va veni după doar 5 jocuri, fără nicio intermediară, dar și cu o pregătire bine pusă la punct, de 6 săptămâni! Din acest punct de vedere, se anunță cel mai echilibrat baraj dintre cele care au fost. Până acum, de fiecare dată l-a câștigat formația din prima ligă. Datele celor 5 etape din play-off-ul Ligii a 2-a: 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august 

3. Cum se va decide ce meciuri vor juca acasă/deplasare cele 6 echipe din play-off-ul Ligii a 2-a? 
# UTA, Mioveni și Turris, primele 3 clasate, vor avea 3 jocuri pe teren propriu, Petrolul Rapid și FC Argeș doar două. Țintarul va fi stabilit prin tragere la sorți! Deci, e posibil, teoretic, ca UTA să joace și cu Rapid, și cu Petrolul în deplasare! 

4. Cum se va face departajarea la finalul play-off-ului? 
# Se va aplica exact criteriul de la Liga 1. Dacă două sau mai multe echipe vor termina la egalitate de puncte, primul criteriu va fi cel al rotunjirii punctajului după înjumătățire. UTA, Argeș și Petrolul n-au beneficiat de bonificație, astfel că Rapid, Mioveni și Turris sunt dezavantajate! 

Vezi AICI clasamentul la startul play-off-ului în Liga 2!

5. Barajul de promovare - retrogradare se va mai disputa în dublă manșă? 
# Da, cel puțin la acest moment, LPF și FRF n-au renunțat la această idee. Dacă însă, Liga 1 nu va putea să înceapă pe 12 iunie, atunci se va lua în calcul și ca barajul să conțină un singur joc. Cel mai probabil, pe teren neutru. 

6. Ce se va întâmpla cu Cupa României, meciurile din semifinale se vor disputa tot în sistem tur-retur? 
# E același scenariu ca și pentru barajul de promovare. FRF n-a renunțat la ideea de a avea manșe duble în penultimul act. Însă, la fel, dacă Liga 1 nu se va putea relua pe 12 iunie, atunci va fi activată opțiunea ca semifinala să aibă loc într-un singur joc! Echipele calificate în semifinalele Cupei: FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași 

7. Există riscul ca vreuna din cele 8 echipe, care au aplicat pentru Licența de Europa, să nu obțină acest drept? 
# Nu! Dosarele sunt deja în analiză la FRF, dar din informațiile Gazetei, toate echipele au respectat în întregime criteriile, inclusiv Dinamo și Poli Iași, cele care au avut cele mai mari probleme. Cine a aplicat pentru Licența de Europa: CFR, FCSB, U Craiova, Astra, Botoșani, Dinamo, Sepsi, Poli Iași 

8. Există riscul ca vreuna din cele 14 echipe care au aplicat pentru Licența de Liga 1 să nu obțină acest drept? 
# Da! Perioada de depunere a dosarelor încă nu s-a încheiat, termenul limită e 31 mai, însă informațiile GSP de la Casa Fotbalului susțin că există un pericol real în privința a două echipe, care trebuie să-și rezolve toate problemele în următoarele 15-16 zile, altfel vor fi retrogradate la "masa verde"

VIDEO / FRF a decis cum va continua Liga 2

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

CS Universitatea Craiova, în pericol? Promovarea echipei lui Mititelu poate schimba polii de putere în Bănie: „Sunt ferm convins”

FCSB, program horror! De ce echipa lui Gigi Becali e cea mai dezavantajată din play-off

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
clevermachine
clevermachine  •  14 Mai 2020, 22:07
Postat de felix_grandet pe 14 Mai 2020, 16:57

FC FCSB și Chindia.

*** posion strikes back. ha ha ha. sigur,Steaua din liga 1 are probleme cu licenta si nu vitanul barzesti. ha haha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1621544878110915
Ionel Alecu  •  14 Mai 2020, 18:41

sigur Viitorul si 102.37 % fcsbesebfc ...asta din cauza ca din August 2019 se cunoaste campioana ultimilor 5 editii CFR Cluj ....vorba ciobanului infractor dovedit :hahahahahahahahahahahahahaha !

felix_grandet
felix_grandet  •  14 Mai 2020, 16:57
Postat de babacloanta pe 14 Mai 2020, 16:48

si care sunt cele 2 echipe curisc de retrogradare la masa verede?

FC FCSB și Chindia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează