FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali vrea să încalce regulamentul până la finalul sezonului: Pintilii, suspendat?! + Ce riscă FCSB

Gigi Becali vrea ca Mihai Pintilii să conducă FCSB în continuare și a oferit exemplul lui Marius Croitoru
Gigi Becali vrea ca Mihai Pintilii să conducă FCSB în continuare și a oferit exemplul lui Marius Croitoru

Articol de , , - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 18:35 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 19:26

Gigi Becali vrea ca Mihai Pintilii să conducă FCSB în continuare și a oferit exemplul lui Marius Croitoru, care a driblat regulamentul cu ajutorul unui tehnician cu licență Pro, însă acest lucru e exclus pentru că Pintilii nu are nici măcar carnet de antrenor!

„Avem antrenor, de ce mă întrebați dacă vine altul? Îl avem pe Pintilii”. Concluzia lui Gigi Becali după meciul de la Craiova lasă clar să se înțeleagă că Pintilii e dorit în continuare A1 de patron.

Cel mai slab fotbalist al FCSB-ului la Craiova, luat în colimator de Becali: „A pierdut toate mingile!”
FCU Craiova - FCSB 0-2
Cel mai slab fotbalist al FCSB-ului la Craiova, luat în colimator de Becali: „A pierdut toate mingile!”

Cum va reuși FCSB să facă dintr-o fantomă un antrenor cu acte în regulă?

Dar Pintilii nu are licența Pro. Becali are o soluție pentru această problemă. „Dacă în cazul Croitoru s-a putut, atunci o să facem și noi la fel, ca să fie regulamentar, nu?”, a adăugat Becali. Soluția pe care Gigi o propune e ca în staff să fie adusă o persoană care deține licența Pro, FCSB să bifeze un antrenor cu o astfel de calificare, solicitată de FRF, iar Pintilii să poată oferi indicații în timpul meciurilor.

Doar cine are carnet de antrenor poate să dea indicații

Acest scenariu însă nu poate fi urmat și în cazul lui Pintilii. Motivul? Mihai nu deține nici măcar calificarea de antrenor! Iar în lipsa acesteia, nicio persoană nu poate să se ridice de pe bancă, în timpul meciurilor, pentru a oferi indicații.

Regulamentul FRF specifică în mod explicit că doar un antrenor din staff poate da indicații. Iar pentru a îndeplini calitatea de antrenor trebuie, în primul rând, înainte de obținerea unei licențe, să fie deținător al unui carnet de antrenor. Iar în această postură se ajunge prin două metode, ambele neavând nicio legătură cu FRF:

  1. Absolvirea cursurilor unei universități de profil, care să aibă ca specializare și fotbalul. În acest caz, durează 4-5 ani până să devii antrenor. 
     
  2. Bifarea orelor la Centrul Național de Formare Profesională a Antrenorilor. E nevoie de 1.080 de ore, ceea ce ar presupune o durată de aproape 2 ani. Pintilii a și recunoscut la flash-interviul de duminică, după succesul cu FCU Craiova, că se află, în acest moment, în cadrul unui program la CNFPA. În acest moment însă, el nu deține niciun fel de carnet de antrenor. „Am licența B, pe care am luat-o în Republica Moldova”, a spus Pintilii după ultima etapă.

Derogarea expiră în două săptămâni

Republica Moldova e una dintre țările din Europa unde nu e prevăzut în legislația statului că trebuie să ai calificare de antrenor până să ajungi să obții licențele solicitate de federația de fotbal. Din informațiile GSP, Pintilii nu ar avea nici măcar licența B, ci e în curs de o obține, el fiind în interiorul modulului respectiv în Moldova.

Dacă va apela la această metodă, FCSB va risca atât amenzi din partea Comisiei de Disciplină a FRF, cât și suspendarea lui Pintilii. Care, ulterior, n-ar mai avea dreptul nici să ia loc pe banca de rezerve, în cazul în care se va afla sub sancțiunea Federației.

La meciurile din ultimele două săptămâni, Pintilii a putut să-și conducă echipa și să dea indicații de pe margine, fără să fie penalizat, fiindcă FRF oferă o dispensă de 30 de zile, pentru orice club, interval în care acesta poate angaja pe oricine pentru a fi antrenor, fără să fie nevoie să aibă acte prin care să bifeze legea. Derogarea în cazul lui Pintilii expiră pe 2 decembrie.

Dacă Pintilii are licența B, așa cum susține, s-ar presupune că e antrenor şi ar putea da indicaţii, dar nu ştiu cum poate fi angajat ca antrenor dacă nu are carnetul de antrenor conform legii româneşti. În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi, dar din când în când! În mod normal, Pintilii nu ar putea să dea și va ajunge să pățească ce au pățit și ceilalți, Prepeliţă, Croitoru, care au fost suspendați, sancționați financiar, iar cluburile amendate
Andrei Vochin, consilier Răzvan Burleanu 

Nu e normal! Ai licenţă, te prezinţi la interviuri şi după meci. Dacă nu ai licenţă, lasă-l pe cel care are să conducă echipa! Derogările acestea mi se par de prost gust! Atunci, care e diferenţa între cei care învaţă, muncesc, fac şcoli, aşteaptă să treacă paşii şi etapele, să ia licenţele să poată conduce şi un antrenor care are licenţa A, licenţa B şi pune o „fantomă” lângă el şi conduce echipa?
Gheorghe Popescu, președinte Farul

A fost trecut delegat

La toate cele 3 meciuri pe plan intern la care Pintilii a condus echipa în lipsa lui Nicolae Dică, Mihai a fost trecut în calitate de delegat, postură pe care, de regulă, o au cei din staff-ul administrativ. De fapt, aceasta era funcția sub care Pintilii a activat și în timpul mandatului lui Nicolae Dică. 

După plecarea acestuia însă, FCSB a avut un singur antrenor în foaia de meci, pe Marius Popa, cel care e antrenor cu portarii. Odată cu Dică, plecase de la FCSB și secundul acestuia, Viorel Tănase. Tocmai din acest motiv, inclusiv la meciul cu FCU Craiova, foaia oficială a partidei a fost lăsată necompletată în dreptul antrenorului principal al FCSB:

Becali vrea să încalce regulamentul până la finalul sezonului: Pintilii, suspendat?! + Ce riscă FCSB

Pintilii a ratat și naționala din același motiv

La începutul anului, după ce FRF l-a numit selecționer pe Edi Iordănescu, acesta l-a ofertat pe Mihai Pintilii pentru a-i deveni antrenor secund. În timp ce aștepta un răspuns, cei din Comisia Tehnică a FRF, în frunte cu Mihai Stoichiță, l-au avertizat pe Iordănescu junior să renunțe la idee, tocmai pentru că Pintilii nu are carnet de antrenor. Practic, FRF s-ar fi aflat în postura în care trebuia să caute metode prin care să-și dribleze propriile legi în privința reglementării actelor tehnicienilor.

2 ani și 4 luniau trecut de când Pintilii a devenit antrenor secund la FCSB

4 antrenori principalis-au perindat la FCSB de când Pintilii a devenit secund: Toni Petrea, Dinu Todoran, Edi Iordănescu și Nicolae Dică

Risto Radunovic, după FCU Craiova - FCSB 0-2: „A fost o victorie muncită”

Mai multe știri despre FCSB:

Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali: „Eu cred că e nevoie de asta”
FCU CRAIOVA - FCSB 0-2
Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali: „Eu cred că e nevoie de asta”
Explicațiile formei lui Andrei Cordea, la GSP Live: „Sunt puțini jucători care fac asta. M-a impresionat”
GSP LIVE
Explicațiile formei lui Andrei Cordea, la GSP Live: „Sunt puțini jucători care fac asta. M-a impresionat”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
parpalache
parpalache  •  15 Noiembrie 2022, 09:33

Becali nu risca nimic!El ii are in buzunar și p-aia de la FRF și p-aia de la Liga!Mai repede schimba aia regulamentele,decât sa-l supere pe jupân!

paolo12
paolo12  •  15 Noiembrie 2022, 04:31
Postat de florianveress pe 14 Noiembrie 2022, 21:06

Ce să-i ceri la unul care-și zice xclx? N-are cum să fie decât fan zcsb!

Expresia "ce sa-i ceri la unul" nu este corecta în limba română. Mai încearcă. Pe la matineu...

fc_zcsb_manita_manita
fc_zcsb_manita_manita  •  15 Noiembrie 2022, 02:36

Ce club de doi bani! :)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close