FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Explicațiile formei lui Andrei Cordea, la GSP Live: „Sunt puțini jucători care fac asta. M-a impresionat”

Andrei Cordea, extrema stânga de la FCSB
Andrei Cordea, extrema stânga de la FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 10:59 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 11:44

Marin Dună, fost antrenor secund la Clinceni și UTA în mandatele lui Ilie Poenaru, a vorbit la GSP Live despre Andrei Cordea, fostul său elev.

Cordea, unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB, a lucrat cu Marin Dună la Academica Clinceni în sezonul 2020-2021.

Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali: „Eu cred că e nevoie de asta”
FCU CRAIOVA - FCSB 0-2
Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali: „Eu cred că e nevoie de asta”

Marin Dună, laude la adresa lui Andrei Cordea la GSP Live

„Apropo de mentalitate. Cordea când a venit la Clinceni avea mari probleme, de așezare în primul rând. Erau zile, nu puține, în care după ce făceam antrenamente tactice cu echipa, venea și mă lua ori pe mine ori pe Poe (n.r. - Ilie Poenaru) și stăteam pe teren încă 10-15 minute. 

Voia informații. El venea și îmi spunea: «Nea Marin, nu am înțeles acest lucru. Când mingea e în dreapta, eu unde trebuie să fiu? Când mijlocașul central e acolo, eu unde mă poziționez?». Lucruri care l-au făcut să crească. Sunt foarte puțini asemenea jucători. 

M-a impresionat. Este un caracter deosebit, cu un bun-simț dus la extrem. El alerga și la început, dar haotic. Și-a dat seama că nu e OK, iar faptul că venit să ne întrebe m-a impresionat. Sunt foarte puțini care fac asta. Peste 80% din jucători abia așteaptă să se termine antrenamentul și să plece. 

Și în sală stătea foarte mult, și înainte și după antrenament, ceea ce e foarte important pentru tineri, să facă prevenția înainte și să completeze la final. Majoritatea echipelor au doi preparatori care îți pot pune la dispoziție programe, nu pot sta mereu după tine «hai și fă asta.» 

De la el au venit lucrurile astea, nu i s-a impus nimic. Drept dovadă, el e la un nivel bun acum pentru campionatului românesc”, a declarat Marin Dună la GSP Live.

1,5 milioane de euroeste cota lui Andrei Cordea, potrivit transfermarkt.com

Andrei Cordea, sezon impresionant la FCSB

Adus în 2021 la FCSB, Cordea se află în forma carierei. În acest sezon 25 de meciuri pentru roș-albaștri, în Liga 1 și Conference League. Extrema dreapta a marcat de 8 ori, inclusiv pe terenul lui West Ham (1-3), și a reușit 5 pase decisive.

Datorită formei arătate în ultima perioadă, Cordea a fost convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale ale României cu Slovenia și Moldova.

227 de meciuriși 82 de goluri are Marin Dună în Liga 1. Fostul atacant a jucat în carieră la: Progresul, Steaua, Național, Astra, Metalul Plopeni, Inter Curtea de Argeș

VIDEO. FCSB învinge FC Argeș cu 3-2 după reușita lui Cordea

Citește și alte știri din Liga 1: 

Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”

Ce ar fi făcut Gigi Becali în locul lui Rotaru » Ilie Dumitrescu l-a întrebat în direct: „Dacă venea la tine antrenorul și spunea «4 jucători la echipa a 2-a», ce ziceai?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
uncata
uncata  •  14 Noiembrie 2022, 19:58

Forma lui Cordea e ca alearga fara sa transpire de cand a zis mm ca "de acum a inceput campionatul pentru noi"....pentru ca de ce? Au intrat pe programul lui Neubert "cu oxigen in p0p0net" si alearga toti ca Duracell....ma uitam ieri la Oaida, saracul nu a alergat atat in jumatate de an. Au si ei un planning, nu poti sa le bagi la infinit ca mor saracii....nu le bagi, sunt pe ultimele locuri, le bagi si intra in playoff.....Avea dreptate Ilie cand l-a innebunit pe jiji sa il ia pe Thomas inapoi pt ca fara el sunt gloabe...degeaba, partidu-i mai tare ;)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează