FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS ÎN SPORT

Cum vor economisi cluburile din Liga 1 bani vitali din sezonul viitor

Vaccinarea e importantă și pentru sănătatea fotbaliștilor, și pentru bugetele cluburilor / FOTO: Guliver/Getty Images
Vaccinarea e importantă și pentru sănătatea fotbaliștilor, și pentru bugetele cluburilor / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 07:25 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 10:58

Cluburile românești vor economisi bani mulți de-a lungul sezonului următor, în care statul, FRF și LPF nu le mai impun să-și testeze fotbaliștii care au fost deja vaccinați. 

  • UEFA păstrează, în competițiile ei, același protocol de pandemie, cu teste Covid efectuate pentru întregul lot cu două sau cu trei zile înaintea fiecărui meci

Vaccinarea e importantă și pentru sănătatea fotbaliștilor, și pentru bugetele cluburilor. Protocolul în baza căruia a fost desfășurat sezonul trecut, cu testarea tuturor jucătorilor și a altor angajați la fiecare 14 zile, va fi desființat în stagiunea următoare

Fotbaliștii vaccinați anti-Covid nu vor mai avea nevoie să fie testați. Numai cine nu a fost vaccinat va fi supus aceluiași regim, cu verificări la fiecare două săptămâni

Noua regulă contează și nu e vorba numai despre împuținarea grijilor pe care le avea un club de fotbal, preocupat să-și ducă lotul la clinică o dată la 14 zile, ci e vorba și despre bani pe care societățile din fotbal nu îi vor mai consuma.

O echipă cheltuia cam 40.000 de lei lunar cu testările. Erau verificați jucătorii, antrenorii și toți ceilalți angajați care aveau legături clare cu echipa.

Vrei premii? Achiți testele! 

Suma aceasta, 9.000 de euro, va rămâne în cont, cu condiția ca acel club să aibă vaccinat personalul implicat în antrenamente și în meciuri. 

Banii economisiți, acești 9.000 de euro, îi permit unei formații medii din prima ligă să achite salariile a doi jucători buni, deci suma e una relevantă pentru contabilitatea campionatului. Nu vor fi scutite de tot de teste formațiile care vor participa în cupele europene. 

CFR va fi în Champions League, în vreme ce FCSB, CSU Craiova, Sepsi merg în Conference League. Ele vor fi obligate să-și mai verifice jucătorii, pentru că UEFA păstrează protocolul din stagiunea trecută în toate competițiile ei.

Federația Europeană nu consideră vaccinul suficient, ea le impune echipelor să-și testeze loturile cu două zile înaintea partidelor pe care le vor disputa pe teren propriu și cu trei zile înaintea jocurilor din deplasare. UEFA plătește premii inclusiv pentru participarea în tururile preliminare, deci nu forțează cluburile să aloce bani proprii pentru cheltuielile medicale.

În cantonamente, cu vaccin sau cu test

CFR Cluj se antrenează în Austria în perioada aceasta. În aceeași țară se mai pregătesc CS Universitatea Craiova și FC Voluntari. 

Austria permite accesul pe teritoriul propriu pe baza unui test negativ efectuat cu minimum 48 de ore înainte sau a certificatului de vaccinare. Cine nu e vaccinat trebuie să fie testat în continuare la fiecare 48 de ore câtă vreme se află în Austria, altfel nu îi este permisă intrarea în hoteluri, restaurante și nici la meciurile amicale care au loc în perioada aceasta.

VIDEO Țiriac, propunere fără precedent: „Du-te în junglă dacă vrei libertate! Aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Alarmă în fotbalul românesc! Jucătorii au ajuns în culmea disperării: „Ne apelează ca la 112!”

„Ar fi bomba verii!” » Ce transfer se pregătește în Liga 1: „Se va umple mereu stadionul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close