FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Cutremur la Poli Iași! Primarul Mihai Chirica anunță revoluția după venirea lui Rednic: „De azi, toate posturile sunt vacante”

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 17:27

Primarul Mihai Chirica le-a dat oficialilor clubului Poli Iași o săptămână să-și analizeze activitatea de până acum, după care, în urma unei ședințe comune, va decide cine rămâne și cine pleacă.

Primarul Mihai Chirica se ține de cuvânt. După ce a spus recent, într-un interviu acordat Gazetei, că noului antrenor Mircea Rednic „îi trebuie un management de club mai activ și mai de calitate”, edilul Iașiului a trecut astăzi la fapte. 

„Nu se mai poate așa!”

În principiu, nu cred că se mai poate continua așa. Am avut azi o ședință cu cei din Consiliul Director. Fără ură și fără patimă, fără răzbunări de joasă speță, clubul trebuie să-și primenească activitatea. Sunt oameni care au făcut lucruri bune, mă refer la o parte din echipa managerială, și oameni care nu-și mai găsesc locul acolo și nu fac decât să primească niște sinecuri pentru diverse activități anterioare care nu fac obiectul prezentului”, a comentat Chirica pentru Gazeta Sporturilor. 

Cutremur la Poli Iași! Primarul Mihai Chirica anunță revoluția după venirea lui Rednic: „De azi, toate posturile sunt vacante”

„Trebuie să vină cu soluții” 

Invitat să detalieze, primarul a pus punctul pe „i”: „I-am rugat pe toți ca într-o săptămână să-și analizeze fiecare activitatea și să vină cu soluții. De astăzi, toate posturile sunt vacante și ele pot fi reocupate chiar de către aceiași oameni doar dacă sunt capabili să miște lucrurile”. 

„Vreau să aud ce spun ei” 

Sunt vizate „departamentul de marketing, o parte din executiv, chiar și vicepreședintele, o parte dintre membrii Consiliului Director. Fiecare trebuie să-și reanalizeze activitatea și să-și propună niște obiective. Dar obiective concrete, la care fiecare să aibă un aport! O să mă revăd cu ei într-o săptămână și vedem ce-a rumegat fiecare. Am și eu punctele mele de vedere, dar vreau să aud și ce spun ei. Apoi vom lua deciziile care se impun”. 
 

1,5 milioane de euroe suma la care se ridică datoriile lui Poli în acest moment

Heleșteanu, ca și condamnat 

Numit, vara trecută, director al departamentului de scouting, fostul arbitru Anton Heleșteanu e primul vizat de Chirica pentru a fi îndepărtat din club. „Eu n-am văzut o contribuție a lui Heleșteanu. Le-am spus și în ședință să-l întrebe care a fost contribuția lui la bunul mers al echipei în prima parte a campionatului. Nu să spună că a transferat pe nu știu care. Și dacă i-au găsit un rol pozitiv, să explice care e acela, rolul pozitiv real”, a punctat edilul Iașiului.  

Suporterii nu-l vor, primarul îl apără

Unul dintre fanii cu vechime ai alb-albaștrilor, Demis Rusu, a lansat pe petitieonline.com o petiție în care solicită demiterea președintelui Adrian Ambrosie. Aceasta fusese semnată, până astăzi la amiază, de 64 de persoane și are 12 capete de acuzare. Printre acestea, managementul defectuos, faptul că ar trata clubul ca și cum ar fi al său, precum și sumele foarte mari de bani pe care le încasează, în contrast cu situația financiară a grupării. Chirica îl apără însă pe actualul număr unu al clubului: ”Am văzut și eu această petiție. Însă domnul Ambrosie a făcut lucruri bune. Nu cred că are o problemă cu fanii sau cu propria lui activitate cât are cu cei cu care colaborează din conducere”". 

„Rednic câștigă mai puțin decât unii jucători”

Întrebat cum va suporta un club cu mari probleme financiare contractul lui Mircea Rednic, 8.000 de euro salariu lunar, prime duble, primă de 20.000 de euro la evitarea retrogradării, edilul Iașiului a ocolit precizarea resurselor. Admite că acordul noului antrenor „e un element de dispută publică, dar nu cred că acolo trebuie să ne cramponăm. E mai mic decât contractul a doi jucători care n-au făcut mare lucru pe teren. Să fim realiști! Totul trebuie pus într-o balanță corectă. Nu mi-a plăcut felul cum a fost agresat cu întrebări. La prezentarea lui s-a vorbit despre bani și nu de performanță. Eu vreau să-i consolidez starea de relaxare psihică domnului Rednic. Să știe că la Iași se poate munci fără presiune”. 

Vezi și:

Poli Iași // Împrumută Mircea Rednic clubul? „Puriul” poate finanța 3 transferuri din propriul buzunar!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
2415535895378468
Ion Dascalu  •  10 Ianuarie 2020, 19:03

Buna seara, toata lumea vede ca Ambrozie este incompetent numai d-l primar nu.Acum are si dreptate , ce a facut Toni H. in Argentina?? sa spuna ce jucatori aduce . D,l Ambrozie sa explice decaderea echipei de prin etapa a 4 a parca, sa explice daca se joaca la jocuri , alte si alte aspecte, sa explice ce a facut pentru imbunatatirea activitatii jucatorilor profesionisti de s-a ajuns la nonprofesionisti. D l primar nu cred ca se pricepe la fotbal, trebuie ,,o mana de fier,, acolo. Daca as insira cate probleme are acest cub , de ar auzi altii de prin Italia, Spania, s-ar cruci.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  10 Ianuarie 2020, 11:14

Chirica si Ambrosie au adus clubul unde e acum , prin intermediul unor jucatori care o comit de fiecare data cand primesc ordin si sunt cei mai bine platiti . Casele de pariuri sa traiasca .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează