FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Dacă Dinamo retrogradează, rămâneți?” » Ce a răspuns Dusan Uhrin

Dusan Uhrin, 54 de ani, a fost adus ca să salveze Dinamo de la retrogradare
Dusan Uhrin, 54 de ani, a fost adus ca să salveze Dinamo de la retrogradare

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 18:30 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 18:31

Dusan Uhrin, 54 de ani, a fost adus ca să salveze Dinamo de la retrogradare. Cehul are misiunea vieții, după ce a mai reușit și în primăvara lui 2021 să salveze echipa și de la locurile de baraj, însă acum situația este mult mai dramatică. De acest detaliu este conștient și Uhrin, mai ales că îmbunătățirile și constanța în evoluții bune întârzie să apară la jucătorii îmbrăcați în alb-roșu.

Uhrin oricum nu era un om care să zâmbească frecvent, în prezent nici nu are motive să fie prea surâzător. Dinamo a învins, cu chiu, cu vai, scor 1-0 la Mediaș, acum se pregătește pentru etapa de sâmbătă cu altă formație chinuită de probleme, Academica Clinceni, apoi mai are două runde de pregătire până la baraj. 

Miza totală este acea dublă confruntare din 22/29 mai, cu locul 3 din Liga 2, apoi nu poate nimeni să anticipeze ce ar mai putea fi. Destinul clubului, al jucătorilor și al antrenorilor va depinde de acel duel. Chiar și Dusan a recunoscut astăzi că nu știe dacă va mai continua sau nu în Ștefan cel Mare dacă Dinamo va bifa rușinea istoriei, retrogradarea în eșalonul secund.

S-a săturat și vrea să plece acum de la Dinamo!
DINAMO
S-a săturat și vrea să plece acum de la Dinamo!

Dusan Uhrin, antrenor Dinamo: „La baraj șansele sunt 50-50”

  • „Săptămâna aceasta ne-am pregătit normal. Am avut câte un antrenament pe zi, unele mai puternice, dar trebuie să fim pregătiți pentru baraj, am și schimbat unii jucători, toți mi-au arătat că suntem gata pentru baraj”
  • „Despre situația actuală a clubului, trebuie să-i întrebați pe conducători. Jucătorii sunt focusați la antrenamente, îmi arată că se pregătesc bine, nu pot spune ceva rău de vreun jucător”
  • „Vreo preferată pentru baraj? Toate sunt echipe bune, toate au jucători care au evoluat în prima ligă, cu unii am fost sau m-am întâlnit în Liga 1. Nu vreau să mă concentrez pe alte echipe acum, important este să fim gata și concentrați la ora celor două meciuri!”
  • „Eu vreau să salvez Dinamo, asta e tot ceea ce-mi doresc! Este foarte dificil, situația este așa cum e, aștept momente grele, dar trebuie să mă concentrez pentru că e nevoie”
  • Dacă voi continua în cazul în care retrogradează echipa? Nu știu! Chiar nu știu acum. Depinde de cum va fi situația!”
  • Nu mă gândesc că o echipă de Liga 1 este favorită la baraj. Sunt trei echipe, poate patru, în eșalonul secund foarte bune. Sunt 50-50 la sută șanse, depinde de cum vom fi pregătiți fizic, psihic, încă nu se știe ce va fi de acum peste o lună. Sunt multe lucruri de care va depinde acea confruntare"

Avem nevoie de suportul fanilor, e vital, este ca un jucător în plus pentru Dinamo. Din partea mea, au făcut maximum până acum. Ne-am dori un stadion mai mare, chiar și pentru baraj, avem nevoie
Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Mino Sota, japonezul din România care visează să ajungă în Liga 1: „Promovare directă. Nu baraj, nu Dinamo!”

Antrenorul hotărât să o preia pe Dinamo, în cazul în care echipa retrogradează: „Mă ofer voluntar, merg și în Liga 4!”
DINAMO
Antrenorul hotărât să o preia pe Dinamo, în cazul în care echipa retrogradează: „Mă ofer voluntar, merg și în Liga 4!”
Pleacă din București? » Dinamo are două opțiuni pentru noua casă, după demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare”
DINAMO
Pleacă din București? » Dinamo are două opțiuni pentru noua casă, după demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează