FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSMS IAȘI, AZI, ORA 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Dacă o bate azi pe Steaua, Iașiul e în Europa pentru prima oară în istorie! Datele minunii din Copou » Primarul e stelist și a luat o decizie cruntă

Mihai Chirica i-a luat locul lui Gheorghe Nichita
Mihai Chirica i-a luat locul lui Gheorghe Nichita

Articol de - Publicat sambata, 27 februarie 2016 18:40

Iașiul luptă azi pentru prima calificare europeană din istoria orașului. Situația economică a clubului e cea mai proastă din ultimii ani, fiindcă edilul-șef Mihai Chirica a oprit finanțarea echipei. 

Golubovici și Vasile Gheorghe au ocazia să reușească ce nu a putut face generația lui Adrian Kereszy sau a lui Daniel Pancu! Iașiul are posibilitatea să-și apropie astăzi calificarea în Europa, pentru prima dată în istoria orașului!

E singura localitate importantă din Moldova, dintre cele cu prezențe în Liga 1, care nu a prins nici măcar o participare în competițiile continentale. Piatra Neamț, Vaslui, Botoșani, Bacău, Galați au mers în Europa înaintea ieșenilor.

Se califică și de pe 6!

Echipa lui Nicolo Napoli trebuie s-o bată pe Steaua ca să-și asigure calificarea în play-off. Sau să obțină același rezultat pe care-l face ASA cu Botoșani. Iar locul din play-off va însemna, automat, accesul în cupele europene, fiindcă rămân cinci echipe pe cinci locuri, în condițiile în care Dinamo are interzis în competițiile UEFA din pricina ieșirii cu întârziere din insolvență. Și ar mai fi o condiție suplimentară pentru ca locul 6 să însemne Europa League: ASA să nu cîștige Cupa României.

Primarului îi place doar rugbyul

Iașiul e pe 6 înaintea jocului de azi, cu un punct peste Târgu Mureș. Situația neașteptat de bună a moldovenilor e și mai surprinzătoare privind regresul pe care l-a înregistrat clubul în ultima vreme. Relația cu Primăria s-a deteriorat din momentul în care Gheorghe Nichita a fost înlocuit cu Mihai Chirica.

Noul primar a uimit înaintea duelului cu campioana: "Sunt stelist de mic!". "Dar sâmbătă o să țin cu Iașiul", a dres-o edilul, care a mai dat apoi o palmă fotbalului. Napoli a vrut să efectueze un antrenament pe terenul central înaintea jocului cu Steaua, dar ajuns la stadion s-a trezit că iarba e ocupată de rugbyști.

De la un milion la zero

Chirică a avut un discurs înaintea etapei trecute, Iași-Timișoara, în care i-a îndemnat pe ieșeni să meargă pe stadion pentru meciul România-Rusia, care se va disputa azi, de la ora 14:00. Primarul nici nu a pomenit de partida de fotbal pe care o avea CSMS, deși era programată la două zile după conferința lui!

Primăria nu a mai finanțat echipa anul acesta, deși anul trecut a plătit mai mult de un milion de euro. Chirica e viceprimar cu atribuții de primar, ca urmare a suspendării fostului edil, Gheorghe Nichita.

Datele minunii de la Iași:

  • Pentru că nu a mai primit bani de la Primărie, echipa a achiziționat un singur jucător în iarnă, pe Andrei Cristea. Atacantul fost la Steaua și la Dinamo a venit liber de contract și a semnat pentru 4.000 de euro lunar.
  • Vasile Gheorghe, unul dintre cei mai în formă oameni ai lui Napoli, cîștigă 2.500 de euro pe lună, de 10 ori mai puțin decât adversarul lui direct de astăzi, Nicolae Stanciu. Gheorghe are 5 goluri, e al doilea golgeter al echipei după Golubovici.
  • Cel mai mare salariu e de 5.000 de euro, iar media e de 3.000 de euro. Ieșenii evoluează de obicei pentru o primă de 900 de euro la victorie. Pentru duelul decisiv cu Steaua, bonusul e dublu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (81)
samertx
samertx  •  27 Februarie 2016, 20:29
Postat de atrickshot pe 27 Februarie 2016, 20:28

E vorba de nostalgie aici, daca ma intelegi :))

Este vorba despre a ține minte, metre. Și bine facem că ținem minte.

atrickshot
atrickshot  •  27 Februarie 2016, 20:28
Postat de samertx pe 27 Februarie 2016, 20:26

Ca să fiu sincer, Moldova și moldovenii din Iași încă spun ” Podul Roșu ”. Ptr mine e suficient. Și-n Oltenia de Sus se păstrează Calea Haiducului. :))

E vorba de nostalgie aici, daca ma intelegi :))

samertx
samertx  •  27 Februarie 2016, 20:26
Postat de atrickshot pe 27 Februarie 2016, 20:18

Eh, nu stau acum sa compar detaliile, dar nici nu suport oameni cu pareri preconcepute care tin neaparat sa le afiseze in public. Daca-i arat poza cu Palatul Culturii sau cu Universitatea o sa ma intrebe din ce oras din Germania ii trimit poze.

Ca să fiu sincer, Moldova și moldovenii din Iași încă spun ” Podul Roșu ”. Ptr mine e suficient. Și-n Oltenia de Sus se păstrează Calea Haiducului. :))

Vezi toate comentariile (81)
Comentează