FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Coșmarul prin care au trecut la Sportul Studențesc mai mulți jucători importanți din Superliga: „A băgat cuțitul în masa de masaj! Dezastru”

Florin Gardoș și Cristi Băgrădean, în timpul unui meci FCSB - Dinamo. 
Foto: Arhivă GSP
Florin Gardoș și Cristi Băgrădean, în timpul unui meci FCSB - Dinamo. Foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 08:40

Fostul mijlocaș Dacian Varga (38 de ani) a povestit, în direct la GSP Live, momentul în care Florin Gardoș (34 de ani), fostul stoper de la FCSB și Southampton, a venit în probe la Sportul Studențesc, pe vremea când Varga era fotbalistul trupei din Regie. 

Tot la GSP Live, Florin Gardoș povestea, în urmă cu aproape 4 luni, cum a venit să dea probe în 2010 la Sportul Studențesc, de la Someșul Satu Mare, trupa din orașul lui natal. „A fost dezastru la Sportul. Am zis că nu mai vin niciodată la București”, declara Florin Gardoș în studioul Gazetei Sporturilor, în martie.

Aventurile lui Dacian Varga și Cristi Pulhac: „Cartea lui Maticiuc e pistol cu apă! Primeam multe vizitatoare și lucram non-stop, în 3 schimburi. Suna soneria și...”
GSP LIVE
Aventurile lui Dacian Varga și Cristi Pulhac: „Cartea lui Maticiuc e pistol cu apă! Primeam multe vizitatoare și lucram non-stop, în 3 schimburi. Suna soneria și...”

Dacian Varga a rememorat momentul în care Florin Gardoș, alături de alți câțiva fotbaliști importanți din Liga 1- portarul Cristian Bălgrădean, fundașul Paul Papp și mijlocașul Constantin Budescu - au plecat de la Sportul, din cauza glumelor pe care jucătorii bucureștenilor le făceau atunci în vestiar. 

VIDEO. Dacian Varga, povești din vestiarul Sportului Studențesc: „A băgat cuțitul în masa de masaj!”

„Gardoș era așa mai greuț. Trebuia să ții la glumele pe care noi le făceam, trebuia să răspunzi, la fel, cu o glumă, și automat erai integrat. Dacă erai timorat, ieșeai din grup, nu te acomodai.

Nu știu dacă el sau Papp se urcase la un moment dat pe masa de masaj și a venit un coleg și i-a spus în glumă: «Bă, ce faci mă? Faci masaj înaintea mea?»

S-a panicat. Un coleg a luat un cuțit și l-a băgat în masa de masaj, lângă el, ca să se sperie. Nu a mai venit după o săptămână. Se făceau și glume bune și glume mai puțin bune. Cine pierdea căra poarta, așa cum spunea și el”, a precizat Dacian Varga, la GSP Live. 

Dacian Varga, fost mijlocaș Sportul Studențesc: „Aveam un grup frumos”

Dacian Varga și-a continuat relatarea, precizând faptul că la Sportul Studențesc vestiarul era unit atunci. A povestit și un moment amuzant, din perioada când el era junior, iar fotbaliștii trebuiau să-și așeze toate hainele pe un cui bătut în vestiar. 

„Noi aveam un grup frumos, am spus-o și o s-o spun mereu. Se întâmplă multe în vestiar. Și eu am pățit. Când am ajuns acolo, ne-au bătut un cui lângă vestiar acolo, unde ne schimbam, eram juniori atunci, și ne spuneau să venim cât mai lejer îmbrăcați, să ne încapă toate hainele pe un singur cui. Dacă era iarnă, trebuia să facem cumva să ne încapă toate hainele pe un singur cui.

Și acum se fac multe glume. Și Budescu a fost la noi, dar nu s-a adaptat. A stat o săptămână sau două și după a plecat. Pe lângă Gardoș au mai fost 7,8 jucători care au ajuns la un nivel foarte înalt. Sportul avea un sistem de scouting foarte bun. Eu am mai intrat în certuri cu domnul Șiman (n.r. - Vasile, fostul patron al Sportului), dar nu am cum să nu recunosc asta.

În perioada aia, trimitea 3 antrenori dacă nu mă înșel să caute jucători și trebuia să facă fiecare câte un raport: Jurcă (n.r. - Cornel), Manea (n.r. - Nicolae) și încă un antrenor, îmi scapă numele.

Nu știau unii de alții și se duceau să facă un raport. Se duceau să vadă mai mulți jucători, asta se întâmpla acum mai mult de 10 ani. Se făcea un raport pentru fiecare jucător în parte li după aceea se comparau rapoartele. Au fost mulți fotbaliști care au venit, dar din păcate mulți nu s-au obișnuit cu glumele noastre, cu Bucureștiul, pentru că nu e ușor să vii în București din Satu-Mare, Baia-Mare. Te obișnuiești mai greu. 

Noi aveam grupul nostru și trebuia să te integrezi repede. Dacă intrai în vestiar și îți murise ceva, cățelul, purcelul, cineva din familie, în 5 minute nu aveai cum să nu râzi, să nu zâmbești. Și acum avem un grup pe WhatsApp unde vorbim, mai scriem o glumă. Ne cunoaștem de 20 de ani”, a mai punctat Dacian Varga.

Florin Gardoș, la GSP Live: „A fost dezastru la Sportul. Înjurături la antrenamente”

În martie, invitat în studioul GSP, Florin Gardoș povestea cum a fost experiența scurtă petrecută la Sportul Studențesc. 

- Când ai fost conștient că s-ar putea să ajungi un fotbalist mare?
- Până să semnez cu Steaua nu m-am gândit. Am mers la Chiajna la Liga 2 după ce pe parcursul unui an fusesem în probe la mai multe echipe. Am fost la FC Brașov, unde era Răzvan Lucescu antrenor. Când m-a chemat în premieră la națională, i-am spus de probă, dar nu mai știa. Am stat 3-4 zile, dar ei erau într-un ciclu de pregătire și n-am rămas. Mi-am dat seama că n-a fost momentul. Apoi am mers la Sportul, acolo a fost dezastru. Am zis atunci că nu mai vin niciodată la București.

- De ce?
- S-a nimerit să ne ducem eu, Papp și Bălgrădean în probe la Sportul. Am mers în Turcia, era domnul Falub antrenor. Atmosfera nu era deloc grozavă. Cei vechi jucaseră în Liga 1, Tibi Bălan cred că fusese și la națională, și nu prea lăsau pe nimeni să intre în grupul lor. Era urât la antrenamente. Înjurături, chestii. Făceau: “Ai fost cel mai slab astăzi, du-te și cară poarta!”. Aveam 18 ani, dacă mă vedeai la antrenament te-ai fi întrebat ce caut acolo. Mi-era teamă, nu voiam să vină mingea la mine, să nu o pierd. Fugeam efectiv de ea. N-am rămas niciunul, dar la 2 sau 3 ani distanță am debutat la echipa națională cu Papp și Bălgrădean în teren. Cei trei refuzați de Sportul.

- Ai zis că nu mai vii la București, dar ai venit la Chiajna.
- Da, dar înainte am fost pe la Farul, iar ultima oară am mers la FC Ploiești, cu Vivi Răchită. Voiau să mă oprească, dar era o clauză dubioasă și impresarul meu a zis: “Nu, încerc la Chiajna!”. La Chiajna a fost senzațional, alt grup, fotbaliști buni. Experiența de la Sportul m-a călit totuși. Am venit cu teamă, dar s-a dovedit a fi invers. Aveam 19 ani, 1.000 de euro pe lună, stăteam la stadion, n-aveam chirie, n-aveam soție, era o viață relaxată.

Interviul integral cu Florin Gardoș poate fi citit AICI. 

Citește și: 

Aventurile lui Dacian Varga: „Cartea lui Maticiuc e pistol cu apă! Primeam multe vizitatoare și lucram non-stop, în 3 schimburi. Suna soneria și...”

FCSB în Ghencea? Cum pune problema un fost ministru al Sportului: „Au pornit motoarele înainte de campanie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Cristiano2020
Cristiano2020  •  07 Iulie 2023, 13:12

Gardoș a uitat să spună cum pe el îl chinuie fotbalul, cum la 18ani chiar a refuzat să mai practice sportul rege, dar tatăl său a fost cel care l-a forțat să revină și i-a asigurat succesul promovându-l cu ale lor relații și rude din zona armatei române! Asta trebuia Gardoș să spună!

adrian.7
adrian.7  •  06 Iulie 2023, 18:51

Sunt tare curios ce fotbalist de la Sportul ca să-l impresioneze pe Papp sau Gardoș a înfipt cuțitul în masa de masaj...Mă tot uit pe lot și nu văd nici unul care să fie genul...dar mai știi ce fac oamenii la scandaluri că presupun că nu a fost o glumă cum spune acum nonșalant Varga

81mada
81mada  •  06 Iulie 2023, 14:26

Un vestiar echipa de fotbal = vestiar de muncitori necalificati pe santier…

Vezi toate comentariile (8)
Comentează