FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV FCSB, disecată în studio: „E campioană, dar Becali comite o mare greșeală. Vă spun de ce”

FCSB e mare favorită la titlu
FCSB e mare favorită la titlu

Articol de , - Publicat joi, 04 aprilie 2024 14:12 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 14:12

Dan Alexa (44 de ani), antrenorul celor de la CS Tunari (Liga 2), a analizat la GSP Live lupta la titlu din Superliga României, unde FCSB este lider autoritar cu 8 etape înainte de finalul sezonului, la 7 puncte distanță de locul 2, ocupat în prezent de Universitatea Craiova.

Alexa, fost tehnician la Rapid sau Astra, e de părere că FCSB nu mai poate pierde titlul în acest sezon și pune forma excelentă a roș-albaștrilor în special pe seama prestațiilor lui Coman și Olaru, golgheterii echipei.

Radaslavescu, înapoi la Farul? » Prima reacție dinspre campioană: „S-o spunem pe-aia dreaptă!”
FARUL
Radaslavescu, înapoi la Farul? » Prima reacție dinspre campioană: „S-o spunem pe-aia dreaptă!”

Tehnicianul lui CS Tunari e fanul Rapidului în finalul de campionat, explică de ce CFR Cluj dezamăgește în actuala stagiune și ce i-a lipsit Universității Craiova în ultimii ani pentru a câștiga titlul.

VIDEO. Dan Alexa explică ce s-a schimbat la FCSB: „Echipa a învățat să sufere, să fie mai organizată, să fie mai pragmatică”

- Dan, crezi că mai poate FCSB să piardă acest campionat?
- Sincer, cred că nu. Rapid a avut un mare avantaj după meciul direct. Au câștigat cu 4-0, erau, virtual, la 4,5 puncte de FCSB. Era un moment în care toți rapidiștii am sperat că poate ajunge din urmă FCSB-ul. Universitatea Craiova pare în revenire, le-a lipsit constanța până acum. Pare, din exterior, o echipă de nivelul celor de la FCSB sau Rapid. Au jucători buni, internaționali. Dar au pierdut puncte cu echipe mici. CFR a schimbat total strategia, a adus jucători tineri, a suferit foarte mult la capitolul omogenitate și asta îi costă în momentul ăsta.

- Ce ai observat diferit la FCSB față de anii trecuți?
- FCSB a devenit mult mai pragmatică. A avut doi jucători senzaționali în acest sezon, Coman și Olaru, care au tras echipa după ei. Au avut acest cuplu de fundași centrali, Dawa - Ngezana, modești din punct de vedere tehnic, dar cu calități fizice excepționale. Au fost mult mai puternici pe zonă centrală, au luat mai puține goluri față de sezoanele trecute. Echipa este mult mai pragmatică. Marele plus la FCSB față de sezoanele trecute este că au început să sufere în timpul meciurilor. Sunt mult mai organizați, toată echipa aleargă pe fază defensivă, primesc foarte greu gol. Cu excepția meciului cu Rapid, unde au fost dominați la toate capitolele. S-a creat o imagine că Gigi Becali face schimbările la FCSB. Dar antrenați și așezați în teren sunt de Charalambous și Pintilii. Să nu le luăm din merite!

- Spui că acum, față de alte sezoane, vezi și mâna antrenorilor.
- Văd că fiecare jucător suferă. Fiecare jucător face și faza de apărare. S-au maturizat foarte mult, în special Florinel Coman. Pe Coman l-a schimbat plecarea lui Florin Tănase. Erau foarte apropiați. Acela a fost - e părerea mea - un declic pentru el. Face două antrenamente pe zi, a crescut în forță, în încredere. Este cel mai bun jucător din Superliga. Iar Olaru este excepțional.

- Totuși, nu vezi o problemă ca echipa campioană să fie influențată de patron la acest mod?
- O face de atâția ani..

FCSB, disecată în studio: „E campioană, dar Becali comite o mare greșeală. Vă spun de ce”
Dan Alexa

- Parcă în trecut nu era atât de public impactul lui Gigi Becali asupra a tot ceea ce se întâmplă la FCSB.
- Este o mare greșeală din partea lor. Îmi imaginez cum aș fi eu în vestiar, ca antrenor... Îți spun unde este greșeala cea mai mare. În momentul în care spui că eu fac schimbările, eu fac primul „11”, îl bag pe Alexa, pe Barbu, pe X, pe Y, este foarte greu apoi ca antrenor să te impui, să te simtă vestiarul puternic. În momentul ăla, ai scăzut foarte mult în ochii fotbaliștilor. La nivel de subconștient, este o luptă între jucător și antrenor pentru supremație. Când jucătorul te vede slab și știe că decizia nu este la tine, riști să îți pierzi personalitatea. Iar principala calitate a unui antrenor este să fie șef în vestiar. Adică jucătorul să simtă că tu decizi. Când nu mai am puterea asta, s-ar putea ca grupul să nu evolueze. Asta s-a întâmplat în anii trecuți la FCSB și asta a fost principala lor problemă. Acum s-a întâmplat altceva. A crescut foarte mult Coman, s-a maturizat Olaru, au acest cuplu de fundași centrali care joacă foarte bine, Radunovic, Șut. Șut este o surpriză foarte mare pentru mine, a ajuns providențial pentru FCSB.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole despre FCSB:

Detaliul vital prin care FCSB a omorât campionatul » Ce arată calculul GSP
FCSB
Detaliul vital prin care FCSB a omorât campionatul » Ce arată calculul GSP
Pariul lui Mihai Stoica din Superligă: „N-ai vrea să fii portar când trage! Are un stâng...”
FCSB
Pariul lui Mihai Stoica din Superligă: „N-ai vrea să fii portar când trage! Are un stâng...”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
Mr_Mister
Mr_Mister  •  05 Aprilie 2024, 16:59
Postat de Hitech pe 05 Aprilie 2024, 14:15

Papagalule, dacă erai puțin atent înțelegeai că Liverpool chiar se pregătește de CL. Borcea e doar unu din gașca voastră de iluminați, un fel de Popa Prostu amicu lui Gigi.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hitech
Hitech  •  05 Aprilie 2024, 14:15
Postat de Mr_Mister pe 04 Aprilie 2024, 18:47

Pregateste-te in continuare de Champions League! Cheama-l si pe Borcea. :)))

Papagalule, dacă erai puțin atent înțelegeai că Liverpool chiar se pregătește de CL. Borcea e doar unu din gașca voastră de iluminați, un fel de Popa Prostu amicu lui Gigi.

luciann
luciann  •  04 Aprilie 2024, 19:41
Postat de cirus11 pe 04 Aprilie 2024, 17:10

Da, fscb scartaie rau de tot... chiar si luand articolul, Sut si-a iesit din forma. Radunovici si Dawa la fel... practic echipa se mai bazeaza doar pe Coman si Olaru si daca lor nu le iese... Inca mai castiga dar destul de intamplator. Problema este ca echipele din spate sunt si ele slabe, toate iesite din forma. Cine sa-i prinda din urma? CFR care pierde cu Corvinul?

Nu mai avem rezerve deloc...datorita lui JJ cunoscatorul!:)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează