FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRII LA DNA

Dan Lăzărescu arată cu degetul spre şefii din fotbal: "Să ne răspundă Sandu şi Dragomir!" :X

Dan Lăzărescu, cel care a făcut acuzaţii grave atunci cînd a demisionat din fruntea CCA, spune că primii doi oameni din fotbalul românesc trebuie să iasă public pentru a da socoteală
Dan Lăzărescu, cel care a făcut acuzaţii grave atunci cînd a demisionat din fruntea CCA, spune că primii doi oameni din fotbalul românesc trebuie să iasă public pentru a da socoteală

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 21:05

Fostul asistent FIFA şi vicepreşedinte al CCA acum doi ani spune că şefii de la FRF şi LPF "au avut multe semnale din partea presei şi multe declaraţii ale conducătorilor, dar n-au făcut nimic să evite ce s-a întîmplat"


În urmă cu un an şi o lună, Dan Lăzărescu pleca, de bunăvoie, din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, fiind solidar cu Aron Huzu, cel care renunţase şi el la şefia comisiei pentru că a fost obligat să accepte aducerea arbitrilor străini. La vremea respectivă, Lăzărescu a lansat un atac violent la adresa celor mai puternici oameni din fotbalul românesc, în frunte cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Ieri, a acceptat un dialog despre evenimentele actuale de la CCA.

- Domnule Lăzărescu, ce înseamnă pentru arbitrajul românesc această nouă acţiune a DNA?
- E o lovitură mortală dată arbitrilor şi arbitrajului românesc. Este al treilea preşedinte al CCA, după Gheorghe Constantin şi Marcel Lică, care intră în atenţia DNA-ului.

- Aveţi vreo explicaţie pentru care s-a ajuns din nou aici?
- Cred că la această întrebare ar trebui să vă răspundă, vouă, ziariştilor, dar şi nouă, celor care am fost sau sîntem în fotbalul românesc, cei care conduc cu adevărat acest fotbal.

- Cine anume?
- Cine anume? Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Hai să fim serioşi, semnale au avut destule. Presa a semnalat şi nu a scris aiurea, a prezentat de multe ori chiar şi dovezi. Au existat şi conducători de club care s-au dat în primire, care au prezentat, în mod indirect, probe, semnale. Ce au făcut cei doi, Sandu şi Dragomir, în ultimii ani, ca să evite astfel de probleme? Au făcut ceva? Ei conduc, ei au putere, dar cînd vine vorba despre astfel de lucruri văd că nu comentează în nici un fel.

- Aţi fost în conducerea CCA. E greu să ai libertate ca preşedinte sau vicepreşedinte al CCA?
- Nu e complicat deloc. Eşti liber sau nu, nu se poate cale de mijloc. Eu am avut această libertate 4 etape. Apoi, mi-a fost luată, moment în care am demisionat şi am plecat.

- Cine v-a luat-o?
- Mircea Sandu. Ne promisese că avem putere totală, că nimeni nu se bagă peste noi, după care a acceptat, la presiunea preşedinţilor, să aducă arbitri străini. Unii nu mai aveau control asupra arbitrajelor atunci, nimeni, nici Mircea Sandu, nu mai ştia delegările dinainte şi asta nu le-a convenit.

- În 2009, aţi declarat, într-un interviu în Gazeta Sporturilor, că Mircea Sandu s-a băgat sub masă atunci cînd preşedinţii au ameninţat că vor arbitri străini.
- Îmi menţin declaraţia, exact aşa a fost.

"Pe plan extern oricum imaginea arbitrajului românesc era sub zero, acum va fi distrusă complet. Au fost şi la alţii scandaluri, însă s-au rezolvat, la noi văd că e perpetuu"
Dan Lăzărescu


CE SPUNEA ÎN 2009

"Mircea Sandu s-a băgat sub masă"
Dan Lăzărescu oferea în august 2009 (facsimil) un interviu incendiar Gazetei Sporturilor. La scurt timp după ce demisionase din postul de vicepreşedinte al CCA, Lăzărescu făcea acuzaţii extrem de dure. Iată cele mai importante pasaje:
"Mircea Sandu ne-a făcut 5 camioane de promisiuni cînd am venit, iar cînd trebuia să aibă o atitudine demnă în Comitetul Executiv, s-a băgat sub masă la primul pumn ridicat de preşedinţii nemulţumiţi"
"Cristi Borcea m-a sunat înainte de şedinţa Comitetului Executiv să-mi spună că mă pune pe mine şef, dar să mă dezic de Huzu. I-am zis că nu mă interesează"
"Vreau să-i întreb pe preşedinţii de club de ce n-au cerut arbitri străini şi pe vremea lui Costică Vîlcea? Răspunsul e la Colibaşi"

POZIŢIA CELOR DOI

Mircea Sandu rîde de procurori
Preşedintele FRF a vorbit ieri despre acţiunea DNA de la CCA şi i-a ironizat pe procurorii care au descins la sediul forului condus de Vasile Avram: "Poate au venit să analizeze prestaţiile slabe ale arbitrilor din ultimele etape". Apoi, a adăugat: "Din cîte ştiu eu, Avram e un om inteligent şi cred că a fost doar invitat să dea unele declaraţii la DNA. Voi avea o opinie abia după ce voi discuta cu el".

Dragomir: "Cine e vinovat să meargă la puşcărie"
Preşedintele LPF a comentat şi el evenimentele de ieri. "Şi eu eram nemulţumit de arbitraje, chiar am făcut gălăgie mare în ultima vreme din cauza greşelilor. Oricum, cer să se taie în carne vie, iar cei care sînt vinovaţi să meargă la puşcărie. Eu cred că dacă au ridicat atîţia, cei de la DNA chiar au probe", a spus Dragomir.

REMEMBER

Arbitrii în 2009: "Să vină DNA-ul!"
În octombrie 2009, pe adresa de mail a Gazetei Sporturilor a sosit o scrisoare, semnată "un grup de arbitri din România", în care se solicita "intervenţia DNA-ului în activitatea Comisie Centrale a Arbitrilor" (facsimil). "Un grup de arbitri care nu au tată, unchi, cumnat sau o sumă disponibilă pentru mită vă aduce la cunoştinţă că se încearcă măsluirea concursului de promovare la toate cele 3 eşaloane", se scria în respectiva solicitare. La vremea respectivă, preşedintele CCA era Vasile Avram, a căruia reacţie a fost: "Asta e ultima escrocherie care poate exista. Faptele de care vorbesc respectivii arbitri sînt făcute de escroci, care au luat cu ambele mîini, dar acum dau vina pe mine".

ALTE REACŢII

Mititelu: "A venit Katrina în fotbalul românesc"
Cel care a comentat cel mai vehement intervenţia DNA de ieri a fost Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova. "Vreau să-i felicit pe oamenii ăştia de la Anticorupţie. Sînt nişte persoane care doresc ca statul să funcţioneze. Această acţiune este din cauza unor fapte şi sînt convins că este începutul unei furtuni. Uraganul Katrina vine încet şi ţine 4 săptămîni", a declarat Mititelu.

Gigi se autoinvită la DNA: "Le fac eu conexiunile"
Patronul Stelei s-a oferit să le dea o mînă de ajutor procurorilor care instrumentează acest caz. "Anunţ public că sînt gata să merg la DNA şi să-mi dea mie stenogramele care există în acest caz. Să mă lase un pic, le ascult, după care le dezvălui eu exact toate conexiunile, legăturile, combinaţiile, pentru că eu le ştiu", a declarat Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
andrei_pascujr
andrei_pascujr  •  26 Septembrie 2011, 15:35

HALAL CULTURA D-LE SANDU-CINE SPUNE ADEVARUL? Acasă STICLELE DE WHISKY SI LUPUL MORALIST Publicat pe 25 Sep 2011 in Comunicate FRF Un foarte scurt comentariu despre interviul publicat, cu titlul "Sa raspunda Sandu si Dragomir!", in editia de azi, 25 septembrie a.c., al cotidianului "Gazeta Sporturilor". Este cat se poate de curios, daca nu hilar de-a binelea, cum un personaj care, in general pana in ora 11.00, sustragea din biroul unui fost presedinte al CCA cate o sticla de whisky, golind-o, apoi, aproape instantaneu - fapt care il impiedica sa mai constientizeze numele comisiei din care facea parte - pozeaza acum in lup moralist. Ba chiar in justitiar.... RES

guineeapig
guineeapig  •  26 Septembrie 2011, 09:56

Nea Fecali, sa-ti iei casti stiereo sau mai bine ceva cu dolby dijital cand asculti stenogramele! Daca nu intelegi ce scrie, asculta-le din nou ! Hahahahaha, ce cioban analfabet conduce marea sTiaua, hahahaha! Club blestemat! Bine Mitzoooooo! :))) Aaaa, scuze, am uitat ca tu nu ai criticat jucatorii in viata ta. Ai principii solide. Dai bine cu pumnul si esti vertical mereu. Mai putin cand trebuie sa dai o limba undeva. Cat imi doream sa imi fi dat mie pumnul ala .....Ai fi avut o moaca si mai crispata acum. pacat ca era imposibil. Eu nu sunt oaie. Hahahaha, eu l-as pune pe Samuilaaaa in locul Mitzei. Hahahaha, oi blestemate!

petrusm
petrusm  •  25 Septembrie 2011, 15:01

GIGI BECALI EL CAMELEONE... CAMELEONUL...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează