FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

video Dan Nistor, interviu special după 2 ani la CSU Craiova » Singurul regret: „Cred că şi pentru public era ceva nemaivăzut”

Dan Nistor// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Păsărică
Dan Nistor// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Păsărică

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 22:18 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 22:31

Pe 6 ianuarie 2020 avea loc una dintre cele mai mari trădări pe ruta București - Oltenia: căpitanul lui Dinamo, Dan Nistor, semna cu rivala câinilor, CSU Craiova.

Au trecut doi ani de la momentul în care Dan Nistor (33 de ani) și-a pus semnătura pe contractul cu echipa din Bănie, timp în care fostul lider dinamovist a devenit unul dintre cei mai importanți și apreciați oameni din lotul Craiovei. 

În tot acest timp, Nistor și-a trecut în palmares două trofee cucerite cu formația din sudul țării, iar azi, la ceas aniversar, a făcut o scurtă retrospectivă a perioadei pe care a petrecut-o alături de juveți.

Prima plecare a iernii de la CSU Craiova: „Îi mulțumim pentru modul în care a apărat culorile Științei!”
csu craiova
Prima plecare a iernii de la CSU Craiova: „Îi mulțumim pentru modul în care a apărat culorile Științei!”

Nistor – „câinele” metamorfozat în „leu”

Aflat în cantonamentul de iarnă alături de coechipieri, în vederea pregătirii celei de-a doua părți a sezonului, Nistor a oferit o declarație pentru pagina oficială de Facebook a clubului CSU Craiova. 

Acesta a făcut referire la ultimii doi ani din carieră, a vorbit despre nereușitele Craiovei de la finalul lui 2021, precum și despre stagiul centralizat din Turcia și așteptările pe care le are de la 2022:

„A fost o perioadă destul de bună pentru mine. Am câştigat două trofee cu Universitatea Craiova, singurele din cariera mea. Era cât pe ce să câştig şi al treilea trofeu (n.r. titlul în ediţia 2019-2020), dar, din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Cred că şi pentru public era ceva nemaivăzut, pentru că nu s-a mai întâmplat de vreo 30 de ani. Mă bucur foarte mult că am ajuns la acest club. Mă simt foarte bine aici, am fost primit cu braţele deschise”.

Cel mai frumos moment în alb-albastru: Cupa României

Ajuns la 33 de ani, Nistor a fost omul decisiv al finalei Cupei României din sezonul trecut, iar evoluția sa remarcabilă a făcut ca visul oltenilor să nu fie spulberat. Conduși pe tabelă de retrogradata Astra Giurgiu, craiovenii păreau să nu găsească drumul spre reușita egalizatoare. Nistor și-a arătat însă calitățile de lider, iar până la finalul partidei a izbutit să marcheze și mai apoi să îi ofere lui Screciu o pasă decisivă. Acel moment, al câștigării Cupei, rămâne cea mai frumoasă amintire a mijlocașului în tricoul Craiovei:

„Cel mai frumos moment petrecut în tricoul alb-albastru a fost în acea finală de Cupă contra celor de la Astra Giurgiu. A fost un gol marcat de mine, reuşită care a relansat partida şi a dat o oarecare încredere colegilor mei. Cred că acolo s-a produs acel declic de care aveam nevoie în acea finală. 

Sper să nu mă opresc aici, să continui la fel de bine, să înscriu şi în meciurile foarte importante care vor urma. Să sperăm că vom urca mai mult în clasament, pentru că din punctul meu de vedere locul nostru nu este aici”, a declarat cel poreclit „Ceapă”.

„Publicul este senzațional!”

Dan Nistor a amintit și de aportul uriaș pe care îl are publicul din Bănie și consideră că acesta este cel care face diferența în comparație cu celelalte echipe din România:

„Publicul spectator este senzaţional, prin condiţiile pe care le avem la această echipă, prin modul cum suntem trataţi ca fotbaliști. Cred că este cam singurul club din România care se ridică la un nivel foarte mare”.

Cantonamentul de iarnă – proba de rezistență

Juveții se află zilele acestea pe pământ turcesc, acolo unde vor rămâne până pe 20 ianuarie, pentru a pregăti partidele din 2022. Nistor nu s-a ferit în a afirma că această perioadă este una solicitantă, dar știe că efortul depus acum va fi răsplătit mai târziu, în campionat.

„Este o perioadă destul de grea (n.r. cantonamentul din Antalya). Trebuie să acumulăm foarte mult, pentru că ne va aştepta un retur foarte greu. Trebuie să ne punem la punct cu foarte multe lucruri, să strângem din dinţi şi să nu dăm înapoi. Până la urmă, tot pentru noi muncim! Pentru familiile noastre, pentru public şi pentru acest club minunat.

Sunt un jucător cu experienţă. Pot spune că modul de lucru de acum este total diferit față de ce lucram acum 5-6 ani. Atunci se punea foarte mult accent pe alergare. Acum e foarte mult cu mingea, foarte mult tactic şi e mai bine faţă de anii trecuţi”, a adăugat Nistor.

Acesta știe care este punctul slab al formației sale, dar are încredere că echipa va crește în joc și va reveni acolo unde îi este locul:

„Ar trebui să fim puţin mai atenţi la finalizare, pentru că am ratat în acest tur foarte multe ocazii cu mare uşurinţă. Cred că suntem pe drumul cel bun şi cu siguranţă vom urca în clasament, unde cred că ne este locul”.

„Este o foame de performanţe destul de mare la Craiova”

Nu în cele din urmă, mijlocaşul Universităţii Craiova a declarat că își dorește ca echipa să cucerească în acest an un nou trofeu.

„Mi-aş dori ca în acest an să le pot oferi suporterilor un nou trofeu, pentru că merită acest lucru. Este o foame de performanţe destul de mare la Craiova. Pentru asta am venit în cantonament şi ne pregătim zi de zi, pentru asta suntem departe de familii. Trebuie să credem, atât noi, cât şi în suporterii Universităţii Craiova! Sper să vină cât mai mulţi la stadion, pentru că avem foarte mare nevoie de public anul acesta”, a încheiat Dan Nistor.

Prezent în toate partidele

În actualul sezon competiţional, Dan Nistor a jucat în toate cele 21 de partide și a reușit să puncteze de trei ori: cu FCU Craiova, Academica Clinceni şi FC Argeş. Aflat în ultimele șase luni de contract cu formația din Bănie, acesta este cotat de Transfermarkt la 1,2 milioane de euro.

Craiova a încheiat anul 2021 pe poziția a cincea, cu 32 de puncte, la 25 în spatele liderului CFR Cluj și la egalitate cu Farul și Rapid, ocupantele locurilor 6, respectiv 7. În prima partidă din 2022, oltenii primesc în Bănie vizita celor de la Rapid.

Articol de Maria Olteanu

Unde au dispărut „tunarii”? » Statistica dezamăgitoare din Liga 1
ANALIZĂ
Unde au dispărut „tunarii”? » Statistica dezamăgitoare din Liga 1
114 ani de la nașterea celui care a făcut Craiova mare. A luptat pe front, a primit o mulțime de decorații și a obținut cele dintâi performanțe cu Știința
RETRO GSP
114 ani de la nașterea celui care a făcut Craiova mare. A luptat pe front, a primit o mulțime de decorații și a obținut cele dintâi performanțe cu Știința

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
suporterucv
suporterucv  •  07 Ianuarie 2022, 12:39

Intr-adevar, in finala Cupei, Nistor a fost decisiv !! Acel gol egalizator a fost senzational !!

craiovamaxima
craiovamaxima  •  07 Ianuarie 2022, 10:31

...Prezent in toate partidele... S-a vazut rezultatul...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează