FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud + Bergodi îi va lua locul în Gruia

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de , - Publicat joi, 08 iunie 2023 15:27 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 17:20

CFR Cluj a anunțat despărțirea de antrenorul Dan Petrescu (55 de ani), care va semna cu Jeonbuk Motors, echipă din Coreea de Sud. În locul lui, ardelenii îl vor numi pe Cristiano Bergodi (58), informează surse autorizate GSP.ro. 

După doi ani la cârma clubului din Gruia, Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj. Clubul a anunțat astăzi despărțirea amiabilă și i-a mulțumit antrenorului pentru performanțele bifate în ultimele sezoane.

Conducerea clubului nostru, împreună cu antrenorul Dan Petrescu, au ajuns la o înțelegere privind încetarea amiabilă a contractului. 

Îți mulțumim, Mister, pentru tot ce ai făcut pentru clubul nostru, pentru dedicarea și profesionalismul care te caracterizează, pentru contribuția decisivă pe care ai avut-o în câștigarea ultimelor 5️⃣ titluri și a tuturor performanțelor europene bifate de CFR Cluj în ultimii ani. 

Îți dorim multă baftă mai departe!

- Comunicat CFR Cluj

Decizie radicală la CSA Steaua, după 3 ani de poticneli » Ce se pregătește în culise: „CSA nu dă bani, dar vine cu palmaresul, brandul și culorile”
CSA STEAUA
Decizie radicală la CSA Steaua, după 3 ani de poticneli » Ce se pregătește în culise: „CSA nu dă bani, dar vine cu palmaresul, brandul și culorile”

Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud, cu Jeonbuk Motors

Din informațiile GSP.ro, destinația lui Dan Petrescu este Coreea de Sud, unde va semna cu Jeonbuk Motors. „Bursucul” va fi prezentat pe 14 iunie, potrivit presei locale.

Directorul tehnic al celor de la Jeonbuk, fostul mare fotbalist Park Ji-sung, ex-Manchester United, a fost în Europa pentru a purta o rundă de negocieri cu Dan Petrescu. Tratativele au avut succes, iar Dan Petrescu va fi instalat în scurt timp pe banca clubului sud-coreean. 

Jeonbuk ocupă locul 7 în acest sezon de campionat. A obținut 24 de puncte în 17 etape, cu 17 puncte mai puțin decât liderul Ulsan Hyundai. 

Dan Petrescu va colabora la Jeonbuk cu alt fost fotbalist al lui Chelsea. Este vorba despre Roberto Di Matteo, care ocupă poziția de consilier pe probleme de natură tehnică.

„Fentează” clauza cu Karlo Muhar sau Boateng!

Contractul dintre Dan Petrescu și CFR Cluj prevedea o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro, însă niciuna dintre părți nu o va achita. În schimb, pentru a „stinge” datoria, Jeonbuk îl va cumpăra din Gruia pe mijlocașul defensiv Karlo Muhar. Sa

Dan Petrescu mai lucrase cu Muhar în Turcia, la Kayserispor, apoi l-a tratat ca pe un om de bază și în timpul acesta pe care croatul l-a petrecut în Gruia.

Cota de piață a lui Muhar este de 1,3 milioane de euro. Croatul a adunat 48 de meciuri, 5 goluri și două assisturi la CFR. 

Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud + Bergodi îi va lua locul în Gruia
Karlo Muhar merge alături de Dan Petrescu la Jeonbuk

Alte surse apropiate echipei susțin că Dan Petrescu va pleca împreună cu Nana Boteng, în schimbul căruia CFR Cluj va încasa aproximativ 1,8 milioane de euro. 

Despre Jeonbuk Motors: 

  • De 17 ani în prima ligă sud-coreeană. 
  • De 9 ori campioană națională, de 5 ori consecutiv între 2017 și 2021. 
  • De 2 ori câștigătoare a Ligii Campionilor Asiei (2006 și 2016). 
  • Evoluează pe stadionul Jeonju World Cup, cu o capacitate de 50.000 de locuri.
  • Întregul lot este evaluat la 21,03 milioane de euro. 
  • Atacantul sud-coreean Gue-sung Cho este cel mai valoros fotbalist, cotat la 2,5 milioane de euro.
Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud + Bergodi îi va lua locul în Gruia
Casa celor de la Jeonbuk Motors // foto: Imago Images

Bergodi vine în locul lui Dan Petrescu

CFR Cluj mai avea 3 nume pe lista posibililor înlocuitori ai lui Dan Petrescu, italienii Andrea Mandorlini, Cristiano Bergodi și Roberto Bordin. Bergodi, liber de contract după despărțirea de Sepsi OSK, este alesul lui Varga. Surse GSP informează că părțile au bătut palma și urmează să semneze contractul. 

Citește și: 

Clubul din Superliga care râde în continuare de regulile FRF » A simulat astăzi că își prezintă noul antrenor: „Îi urăm bun venit și mult succes!”

Nu a stat mult fără echipă » Adi Mihalcea și-a găsit angajament la 4 zile de la despărțirea de Gloria Buzău

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
tricicletacuelice
tricicletacuelice  •  08 Iunie 2023, 18:30
Postat de urdeaagramatul pe 08 Iunie 2023, 15:45

Ha, ha, ha, semneaza cu Ya@nbouci Hyundai. Iti multumim Danut pentru lacrimile de sange varsate in gradina Ghetsimani, pentru mataniile batute cu evlavie la fiecare meci. dar si pentru injuraturile impartite cu darnicie tuturor vrajmasilor, cata frunza, cata iarba. E clar, la toamna revine la Cluj.

Corect, Nicolo Napoli şi Dan Petrescu, aceleaşi ciorbe veşnic reîncălzite !

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  08 Iunie 2023, 18:01
Postat de carol_k pe 08 Iunie 2023, 17:02

Bergodi are ceva care le lipseste celorlalti din Romania: carisma, o comunicare exemplara. Poate ca asta le lipsea clujenilor, altfel n-ai ce reprosa lui Dan Petrescu. Dan si-a facut datoria cu prisosinta, mult succes.

Dan a făcut 17 transferuri din care au confirmat două. Dan l-a scos pe Roger de pe lista A. Să presupunem că nu știa că poate deveni liber din cauza asta, dar totuși de ce l-a mai transferat dacă nu îi era necesar?

carol_k
carol_k  •  08 Iunie 2023, 17:02

Bergodi are ceva care le lipseste celorlalti din Romania: carisma, o comunicare exemplara. Poate ca asta le lipsea clujenilor, altfel n-ai ce reprosa lui Dan Petrescu. Dan si-a facut datoria cu prisosinta, mult succes.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează