FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR DE DECOR

Clubul din Superliga care râde în continuare de regulile FRF » A simulat astăzi că își prezintă noul antrenor: „Îi urăm bun venit și mult succes!”

Marin Dună, noul antrenor din acte de la FC Voluntari
Marin Dună, noul antrenor din acte de la FC Voluntari

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 12:27 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 13:30

FC Voluntari a anunțat astăzi, în mod oficial, numirea lui Marin Dună (55 de ani) drept noul antrenor principal al echipei, după despărțirea de Liviu Ciobotariu (52). De fapt, clubul de lângă București driblează în continuare regulile impuse de FRF, conform cărora pe banca tehnică trebuie să fie un antrenor cu licență. Pentru că noul tehnician de facto al ilfovenilor va fi Ilie Poenaru (46), așa cum anunța GSP în urmă cu o săptămână. 

Marin Dună va fi un antrenor de decor la FC Voluntari, acoperindu-l în realitate pe Ilie Poenaru, cel care nu poate da indicații tehnico-tactice, din cauza faptului că nu are licență de „principal”. Poenaru deține „A”, diplomă de secund, și a lucrat peste tot alături de Marin Dună, deținător al „Pro”. 

Cine sunt, din perspectiva finanțării, cele 3 cluburi promovate? » Au retrogradat 3 primării, au urcat în Liga 1 alte două + un privat plin de datorii
ANALIZĂ
Cine sunt, din perspectiva finanțării, cele 3 cluburi promovate? » Au retrogradat 3 primării, au urcat în Liga 1 alte două + un privat plin de datorii

Marin Dună, noul antrenor din acte al FC Voluntari

Dună și Poenaru au colaborat și la celelalte 3 echipe de primă ligă pe care Ilie le-a pregătit în calitate de „principal”: Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și UTA Arad. Acolo, Marin Dună era antrenorul din acte, dar cel care decidea tot era Poenaru. 

Bun venit, Marin Dună !

FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu antrenorul Marin Dună.

Marin Dună s-a născut pe data de 2 august 1967 în Ogrezeni, județul Giurgiu. Ca jucător, a făcut pasul în primul eșalon fotbalistic în sezonul 1992/1993 pentru Progresul București, echipă pentru care a marcat 80 de goluri, în 12 sezoane.

A mai evoluat la nivel de seniori la echipele Steaua București, CD Logrones, Astra Ploiești, Metalul Plopeni și Internațional Curtea de Argeș.

Ca antrenor , Marin Dună a pregătit formații precum Astra Ploiești, FC Național, Dacia Mioveni, Victoria Brănești, Unirea Slobozia, Voința Sibiu sau Gaz Metan Mediaș.

Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes la cârma formației noastre!

-comunicat FC Voluntari

FC Voluntari driblează astfel în continuare regulamentele Federației Române de Fotbal. GSP scria în luna martie a acestui an că reprezentanții FRF vor trimite reprezentanții la bazele cluburilor din prima ligă, pentru a se asigura că „principalul” din acte este cel care face antrenamentele. 

Ilie Poenaru va putea sta pe banca lui FC Voluntari, după ce Comisia de Disciplină i-a ridicat suspendarea

Ilie Poenaru era șomer din noiembrie 2022, după plecarea de la UTA Arad. Atunci, el se alesese și cu o suspendare de 4 etape, după ce a fost reclamat de către Școala de Antrenori din cadrul FRF, pentru că transmisese prea multe indicații în timpul meciurilor fără să fi avut licența Pro, calificarea necesară pentru un antrenor principal.

Pedepsit în Comisia de Disciplină, Ilie Poenaru a contestat sancțiunea și a câștigat recursul, un proces care a durat trei luni! Comisia a doua l-a absolvit de tot, el nu mai e suspendat acum și ar putea-o conduce pe FC Voluntari de pe bancă încă din prima rundă a stagiunii următoare. 

Citește și: 

3 cluburi din SuperLigă la care ar vrea Șumudică: „Vor aduce acolo jucători buni, buni! Se bat la play-off”

Eugen Voicu a anunțat cât costă să devii acționar la Dinamo: „Pentru prima dată în istorie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
gazistu
gazistu  •  08 Iunie 2023, 15:34

da f bine si fac! maj cluburilor asa au facut, pana anul trecut, in 2022, cand Gigi, l-a pus pe Viorel Tănase ca"pricipal" si pe Dica ca "secund" ... EXACT de atunci, nu se mai poate (CA SA-I FACA RAU LUI GIGI)

VanBasten
VanBasten  •  08 Iunie 2023, 14:58

Pentru noi, Duna este Leo Strizu doi.

opinez
opinez  •  08 Iunie 2023, 14:12

Deci Poe e omul cu relatii. Altfel nu iti poti explica de ce nu ii dau echipa direct lui Duna: licenta PRO are, experiente de antrenor principal mai lunga decat secundul din acte, ca jucator a fost mai sus. Prunea tot o da ca nu ai pe cine sa pui. Eu zic ca ai sute de antrenori cel putin de nivelul lui Poe, Croitoru, Vintila si altii ca ei. Doar trebuie sa ii alegi pe criterii de performanta. Apropo Petrolul a terminat pe 8 cu doi antrenori debutanti Constantin si Parvu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează