FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Eugen Voicu a anunțat cât costă să devii acționar la Dinamo: „Pentru prima dată în istorie”

Eugen Voicu, în centrul imaginii
Eugen Voicu, în centrul imaginii

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 11:05 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 11:19

Eugen Voicu, acționar majoritar la Dinamo prin intermediul companiei Red&White, înființată tocmai cu acest scop, a oferit detalii despre un proiect nou pus la cale în culise, care le-ar permite celor care contribuie cu cel puțin 1.000 de euro să devină acționari ai clubului.

În finalul lunii februarie, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au devenit acționari majoritari la Dinamo prin intermediul firmei Red&White, pe care au înființat-o tocmai cu scopul de a prelua clubul. De atunci, cei doi sunt într-un continuu proces de căutare și atragere a oamenilor cu bani.

Pentru a facilita intrarea în acționariat a celor interesați, Eugen Voicu a pus la cale un proiect de strângere de bani, „crowdfunding”, care va permite oricărei persoane care contribuie cu minimum 1.000 de euro să intre în acționariatul Red&White și, implicit, al lui Dinamo.

400.000 € și 7 transferuri » Dinamo și-a făcut planul pentru mercato: „Trecem la fapte”
DINAMO
400.000 € și 7 transferuri » Dinamo și-a făcut planul pentru mercato: „Trecem la fapte”

Eugen Voicu anunță: 1.000 de euro pentru a fi acționar la Dinamo

„Am pregătit o operațiune. Am semnat un contract cu o platformă de crowdfunding, care pentru prima dată în istorie va strânge bani pentru alt business decât cel din zona de IT, respectiv pentru Red&White.

Începând cu data de 21 iunie, va fi lansat public acest proiect. Orice persoană fizică sau juridică cu suma minimă de 1.000 de euro va putea să devină acționar în Red&White și implicit la Dinamo.

O companie de crowdfunding, de regulă, înființează o companie nouă în care se investește. În această companie vor veni zeci, sute, poate mii de investitori care devin acționari în companie. Această companie, cu toți banii pe care îi strânge, mai puțin niște comisioane pe care le plătește, devine acționar în Red&White”, a explicat Voicu la „DigiSport Special”.

Eugen Voicu: „Două companii au intrat în acționariat. Eu mai am 49%”

De la preluarea clubului de către Red&White, în acționariat au intrat deja doi oameni de afaceri, care dețin împreună sub 20% din acțiunile companiei.

„În momentul de față există două companii în acționariat. Vorbim despre domnul Bogdan Pavel, cu un business în pharma, și Claudiu Florică, cu o firmă în zona de IT.

Eu mai am 49% din acțiunile Red&White. Pe măsură ce ni se vor alătura noi investitori, eu și Andrei Nicolescu ne vom diminua procentele. El este la 30 și ceva la sută.

Banii încasați rămân în companie. Acționarii vin și cumpără de la noi valoarea unei acțiuni, iar toți banii rămân în Red&White, iar la un moment dat se vor transforma în capital social. Vom face lucrul ăsta de 2 ori pe an, nu de ficare dată când intră un acționar”, spune Voicu.

De ce le este greu conducătorilor lui Dinamo să găsească mai mulți investitori? Surse care cunosc tratativele au explicat pentru GSP: 

„Acționarii actuali speră să vândă pachete mici, de 10 la sută sau chiar mai mici de atât, și să le rămână tot lor dreptul de a conduce clubul. E ceva greu de acceptat. Oricare persoană care ar investi la Dinamo ar face-o și ca să decidă, să capete o putere executivă”.

Mai multe știri despre Dinamo:

Cum vor acționarii lui Dinamo să scape de interdicția la transferuri: „Avem și un plan B” + Ce fotbaliști vânează în mercato: „Nu vedete sau jucători scumpi”

Ovidiu Burcă nu are încă licența PRO » Poate sta pe banca lui Dinamo și în Liga 1? GSP are răspunsul OFICIAL de la FRF

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (13)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  09 Iunie 2023, 08:47
Postat de creeperno534 pe 08 Iunie 2023, 22:38

O sa luam campionatul dupa insolventa

da da. campionatul pe cartiere.

creeperno534
creeperno534  •  08 Iunie 2023, 22:38

O sa luam campionatul dupa insolventa

Mazavalt
Mazavalt  •  08 Iunie 2023, 13:11
Postat de magic4ever pe 08 Iunie 2023, 12:54

Tu vezi de stapanul tau si de *** voastre si nu mai duce grija lui Dinamo...din iarna tot ati spus ca dam faliment,ca nu luam licenta,ca nu promovam si le-am dat la tot cu terenul in cap si nu am intrat in nici un faliment si am promovat din primul an! Anul asta luptam pentru play-off!

Gresit monsher. Anul asta luptam pentru Event.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează