FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu îl „înțeapă” pe Marius Șumudică: „Dacă eram eu la CFR, nu se întâmpla asta”

Dan Petrescu // FOTO: facebook.com/cfr1907
Dan Petrescu // FOTO: facebook.com/cfr1907

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 08:30 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 09:25

Dan Petrescu a vorbit despre situația din lotul lui CFR Cluj și „l-a înțepat” pe fostul antrenor al clubului, Marius Șumudică.

Noul tehnician al clujenilor se declară nemulțumit de plecarea fundașului Paulo Vinicius, ajuns la FCSB, și a atacantului Mario Rondon.

Dan Petrescu, „înțepătură” către Marius Șumudică

„Dacă eram la CFR, vă spun că Vinicius și Rondon nu plecau! Știți că am ceva pentru jucătorii cu experiență. Nici pe Itu nu am reușit să îl țin. E profilul de jucător care îmi place mie, dar avem jucători pe post”, a spus Dan Petrescu la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

Rondon, dat afară de la CFR după ce s-a certat cu Șumudică

Pe 2 iulie, Mario Rondon a fost exclus din lotul lui CFR Cluj de Marius Șumudică, la puțin timp după ce tehnicianul a semnat cu echipa din Gruia. Cei doi s-au contrat la un antrenament din Austria, după ce venezueleanul a comentat la indicațiile venite de la Șumudică, iar antrenorul l-a exclus din lot.

Am avut o discuție când am venit la Cluj, mi-a spus doleanțele lui, i-am zis că îl susțin, după care, a doua zi, a făcut un pas greșit, pe care nu vreau să-l dezvălui. Mi-a demonstrat că are un caracter îndoielnic. 

Am preferat să nu continui cu un astfel de jucător. Am mers imediat la conducere. Nu am nevoie ca cineva să-mi distrugă grupul. Mai bine sacrific un jucător și câștig 20. Forța grupului bate orice individualitate. Dacă gestul pe care l-a făcut Rondon îl făcea oricine altcineva, avea aceeași sortă! El și-a scris rezilierea singur și a luat acest drum, în opinia mea, greșit
 – Marius Șumudică

Rondon, care are și cetățenie portugheză, a venit la CFR Cluj în iulie 2019, de la Gaz Metan. În sezonul recent încheiat, Rondon a bifat 41 de partide, reușind 9 goluri și 3 pase de gol.

Dan Petrescu, impresionat de Culio

„Bursucul” s-a declarat încântat de mijlocașul argentinian Juan Emanuel Culio (38 de ani), pe care l-a lăudat pentru modul în care se antrenează.

„Patronul echipei, când am venit, m-a întrebat «Îl vrei pe Culio?». I-am zis «Da, dar lasă-mă să vorbesc cu el». El niciodată nu m-a mințit, mi-ar fi spus dacă nu e în formă sau dacă nu a făcut antrenamente.

El poate să ne ajute nu doar ca jucător, ci și ca spirit, în vestiar. Mereu am spus că aș vrea să îmi fie antrenor secund. La cum se comportă la antrenamente... O să vedeți voi. Aleargă cel mai mult dintre toți! Nu am văzut niciodată așa ceva! Am făcut măsurători și mereu a alergat cel mai mult”, a adăugat Dan Petrescu. 

Alibec stă cel puțin o lună 
– Dan Petrescu

Juan Emmanuel Culio, după revenirea la CFR Cluj: „A fost un an și jumătate foarte greu”

„Sunt fericit că m-am întors acasă. Când m-a sunat Dan Petrescu am fost foarte fericit, a fost un an și jumătate foarte greu pentru mine din cauza problemelor de sănătate din familia mea. De asta am plecat înainte, nu am vrut să zic nimic, dar de asta am plecat. Acum am avut emoții incredibile în avion. CFR Cluj înseamnă tot pentru mine, mi-a dat tot, aici a început Culio să fie fotbalist. Clujul mi-a dat tot și ca om. Familia mea a fost fericită aici, a fost incredibil.

Am vorbit cu domnul Dan Petrescu și patronul, eu vreau să câștig totul. Vreau să muncesc mult pentru echipă. Suntem o echipă mare, trebuie să muncim zilnic pentru a câștiga campionatul, aici locul 2 nu e bun, trebuie tot timpul să fii campion. Spiritul e să câștigăm campionate și meciuri, nu îmi plac nici măcar egalurile! Dacă nu am presiune, nu îmi place, nu mă simt bine”, a spus Culio.

Mijlocașul argentinian are 12 trofee cucerite alături de echipa vișinie. Pe lângă cele 5 campionate, a cucerit 3 cupe și 4 supercupe.

VIDEO Derby în Liga 1! Totul despre FCSB - Dinamo

Citește și: 

Cristi Balaj a recunoscut interesul celor de la CFR: „Au fost discuții și e tentant!”

Dan Petrescu, anunț despre Budescu: „Cum să-i spui nu?!” » Ce spune despre Arlauskis

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
1204128189733953
Mora Vasile  •  07 Septembrie 2021, 14:46
Postat de robotucigas pe 07 Septembrie 2021, 12:07

Ma uit la acest individ care vorbește în dodi. Sa nu uitam ca înainte de a pleca era ciucq bătăilor, și ca CFR suferea. Cu toate astea nu este un antrenor prost, dar nu poți sa spui asa ceva către un coleg al tău. Se vede un caracter infect, și sa nu uitam ce ați făcut voi. A-ți câștigat campionate, ați fost în grupe și ați intrat în faliment. Mare echipă este și CFR, vai de capul lor. Va zic eu ca în maxim 2 ani vor întra din nou în faliment, vor înșela alți jucători cu bani, care vor juca ca fraieri crezând ca dacă li se dau bani mulți ii și primesc. Șumudica este un antrenor bun, sa nu uitam ca astra pe vremea când câștiga juca tot în acest fel. Nu făceau scor, dar câștigau. O sa facă Petrescu scor cu 1-0 și apoi apărare, vai de capul lui! A ajuns un nesimțit, doar să vină fim noi la echipa, și a uitat ce jucători avea el, și ce este acuma. Că au bătut fcsb acuma este din cauza ca sunt prea tineri și cad psihic. Dar în alt meci de s-ar juca mâine garantez că fcsb ii bat.

de ani buni se prevede falimentul dorit doar de mitici aroganti,dar uite, minune, nu se intampla.prostia ,invidia dor rau de tot.

costir
costir  •  07 Septembrie 2021, 14:27

Daca ramanea Dan Petrescu la CFR, nu stiu daca luau campionatul dar sigur in vara il legitimau pe Matusalem

dora
dora  •  07 Septembrie 2021, 13:15
Postat de c23665 pe 07 Septembrie 2021, 09:45

Dane, daca erai tu la CFR, astazi echipa era in grupele Ligii Campionilor!!!

Cu putin noroc, poate da.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează