FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - UTA 2-1

GALERIE FOTO Dan Petrescu, discurs halucinant după arbitrajul de la CFR - UTA: „Să-mi spuneți și mie o fază în care am fost avantajați”

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR, a analizat victoria cu UTA, scor 2-1. +9   FOTO
Dan Petrescu, antrenorul lui CFR, a analizat victoria cu UTA, scor 2-1.

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 19:57 / Actualizat joi, 02 martie 2023 20:23

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR, a analizat victoria cu UTA, scor 2-1.

În ciuda erorilor majore de arbitraj ale lui Rusandu, Petrescu e de părere că echipa sa nu a fost avantajată. CFR a primit un penalty scandalos în minutul 24, pentru un presupus fault al lui Chindriș la Maglica. Deși reluările TV au arătat că atacantul de la CFR ar fi simulat, brigada de arbitri a menținut decizia. În plus, UTA trebuia să primească un penalty în minutul 88, la scorul de 2-1 pentru CFR Cluj. Portarul Sava l-a faultat evident pe Milosevic, dar arbitrul nu a dat lovitură de la 11 metri.

Balint, criză de nervi în direct: „Mergem la balamuc! Suntem proștii proștilor!”
CFR CLUJ - UTA 2-1
Balint, criză de nervi în direct: „Mergem la balamuc! Suntem proștii proștilor!”

Dan Petrescu: „Să-mi zică mie cineva o fază in care CFR a fost avantajată.

„Ai penalty la 1-0, îl ratezi, apoi dă fault la mijlocul terenului (n.r. - golul lui Janga a fost anulat la VAR, din cauza unui fault făcut de Kolinger aspura lui Vuksevic). Pentru mine nu e fault. Am făcut 2-1, apoi Camora a scăpat singur cu portarul. 

Apoi Maglica a luat roșu corect. S-au întâmplat toate împotriva noastră. Spiritul băieților a fost fantastic. Nu înțeleg de unde atât ghinion. Scorul este meritat. 

Fiecare poate să zică ce vrea. Să imi zică mie cineva o fază in care CFR a fost avantajată. Când a fost roșu a dat, cand a fost penalty a dat penalty. Dacă făcea o greșeală decisivă în favoarea noastră, recunoșteam. Noi am făcut un campionat foarte bun, nu excelent, foarte bun”, a spus Dan Petrescu după meci, la Digi Sport.

Discursul lui Dan Petrescu a stârnit reacții imediate. Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club” de la DigiSport și editorialist al Gazetei Sporturilor, a râs la finalul declarațiilor, declarând că: „E dulce rău de tot Dan Petrescu. Spune «Ce vină au celelalte echipe că Napoli câștigă tot?». Păi, vina lor e că nu câștigă ele”. Acesta a fost completat de Helmut Duckadam: „Cineva putea să-i arate piciorul lui Milosevic și să-l întrebe dacă a fost penalty, dacă tot spune că nu a fost nicio fază în care CFR Cluj să fie avantajată.

Penalty scandalos în CFR Cluj - UTA

În minutul 24 al meciului dintre CFR Cluj și UTA a avut loc un moment controversat. La 1-0 pentru clujeni, după un duel în careu între Anton Maglica și Andrei Chindriș, arbitrul Lucian Rusandu a decis să dicteze penalty în favoarea clujenilor, în ciuda protestelor jucătorilor de la UTA.

 După decizia lui Rusandu, aribitrul din camera VAR, Szabolcs Kovacs, a validat-o, la capătul unei așteptări de aproximativ 3 minute. Deși faza a fost revăzută la VAR, reluările TV nu dau dreptate brigăzii de arbitri.

Pe imaginile arătate în direct, nu se vede un contact între fundașul de la UTA și atacantul clujenilor, nefiind circumstanțe pentru acordarea unui penalty.

FOTO. Penalty scandalos în CFR Cluj - UTA Arad

+6 FOTO

După ce VAR a confirmat decizia lui Lucian Rusandu, Ciprian Deac a fost cel care a executat penalty-ul. Decarul campioanei a bătut slab și a trimis mingea peste poarta Kucher.

UTA trebuia să primească un penalty

UTA trebuia să primească un penalty pe finalul meciului cu CFR, neacordat. Portarul Sava l-a faultat clar pe atacantul Milosevic.

Dan Petrescu, discurs halucinant după arbitrajul de la CFR - UTA: „Să-mi spuneți și mie o fază în care am fost avantajați”
Faltul lui Sava asupra lui Milosevic/ foto: captură Orange Sport

„La ăsta dai două penalty-uri”, a spus Helmut Duckadam, la emisiunea „Fotbal Club”. Prezent în studio, Marius Lăcătuș a reacționat: „Și eu zic la fel. Se putea da penalty”.

„Cred că trebuia acordat 11 metri”, a declarat și Ionel Dănciulescu.

Gol anulat cu VAR

În minutul 45+2, Janga a făcut 2-0, dar golul a fost anulat. Validat inițial de brigada lui Lucian Rusandu, reușita a fost invalidată de VAR. După câteva minute în care arbitrii din camera VAR au analizat faza, „centralul” a fost chemat să revadă faza la marginea terenului.  

Ulterior, acesta a anulat golul pentru un fault în prealabil de Kolinger, la Vukcevic. Reluările TV au arătat că decizia de a întoarce faza și a dicta fault a fost una corectă. mijlocașul de la UTA fiind cel care lovește mingea, iar fundașul de la CFR Cluj îl lovește în spate. 

+1 FOTO

La finalul reprizei, când jucătorii se îndreptau către vestiare, Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, s-a îndreptat vehement către Lucian Rusandu, fiind nemulțumit de anularea golului de 2-0.

Noul „chirurg” din Liga 1 vine de la CFR Cluj! Și-a scos din circuit adversarul după o intrare ORIBILĂ + e recidivist!
CFR CLUJ - UTA
Noul „chirurg” din Liga 1 vine de la CFR Cluj! Și-a scos din circuit adversarul după o intrare ORIBILĂ + e recidivist!

Roșu dictat după consultarea VAR 

În minutul 70, Lucian Rusandu a avut din nou nevoie de VAR pentru a întoarce o decizie. Maglica a avut o intervenție dură, cu talpa pe glezna lui Vukcevic, și inițial a văzut doar cartonașul galben. 

Cei din camera VAR au analizat faza, iar după câteva minute, Lucian Rusandu a mers la marginea terenului. A revăzut faza și a schimbat decizia, eliminându-l pe Maglica. Decizia a fost una corectă, atacantul lui CFR Cluj având o intrarea dură asupra adversarului, care nu a putut să mai continue meciul.

+5 FOTO

Citește și: 

Marius Șumudică spune stop! Și-a anunțat retragerea: „Gata, fotbalul va fi istorie pentru mine”

Șah-mat FCU?! Ce probă nouă a adus astăzi Sepsi OSK la Comisia de Recurs!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
cj666
cj666  •  03 Martie 2023, 09:22
Postat de vivi.napoca1_ pe 03 Martie 2023, 08:20

La golul anulat CFR - ului , 9 din 10 arbitri niciodată nu întorceau acea faza la mijlocul terenului la un duel la minge la înălțime dealtfel banal ,asa ca la 2- 0 se termina meciul și speranțele voastre deșarte ( apropo B - ul nu o sa- l ratați fiți sigur ) Asa ca ghici ce ,al 10 arbitru ,"plătit de CFR " va da vouă prin VAR ,acest cadou ,ca să vezi ce ipocriți pot fi unii !?

Nu te lua dupa ***. La Sava nu afost fault. Sava a respins cu mainile, Milosovici evident nu se putea oprin in cativa centimetri si s-a lovit de Sava. Dar dupa ce mingea a fost respinsa. De altfel, daca te uiti in poza incriminata de haterul de la gsp zis ziarist, mingea nici nu este in cadru. Dar de, sa facem fericiti gigistii si prazarii....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cj666
cj666  •  03 Martie 2023, 09:21
Postat de elgabri pe 03 Martie 2023, 01:01

Trebuia sa mai elimine unul de la CFR cel putin .

Trebuia sa-i elimine pe toti. Erati si voi fericiti :))))

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  03 Martie 2023, 08:20
Postat de rav410wrc pe 02 Martie 2023, 22:57

DA, deci viciere grosolana de rezultat, cu S.Kovacs, in camera VAR, care la faza de penalty clar, la faultul lui Sava asupra lui Miolesevic, nici NU-l cheama pe central sa revada !! Rusandu poate ca nu e chiar asa de rau intentionat, dar atat poate, cat despre fam. Kovacs, cunoaste toata tara, pe a cui "stat de plata" sunt !! :(((( UTA, a demonstrat pt a n-a oara, ca joaca toate partidele pe teren, si cu bune si cu rele, iar azi poate merita 1(UN) punct, care nu ne-ar fi ajutat in clasament, dar ne-ar fi dat incredere !! Iar la KFC, se mai confirma, inca o data, dc mai era cazul, ca tremura in partidele de fotbal si zburda in "meciurile de fotbal" :(((( Atat ca, in partidele, in care NU zburda, ii imping, arbitrii de casa, de la spate, iar astazi a fost ceva scandalous si tipator la cer, inclusiv faultul de individ frustrat, facut de deac, asupra lui Roger si neverificat de S.Kovacs, in camera VAR !! :(((( Rushine CCA, rushine fluierasilor si rushine KFC, si toti acolitii vostri: mioveni, voluntari, chindia, arges, petrolul, sepsi samd !! Sa ma "ierte", cei lasati pe dinafara !! ;))

La golul anulat CFR - ului , 9 din 10 arbitri niciodată nu întorceau acea faza la mijlocul terenului la un duel la minge la înălțime dealtfel banal ,asa ca la 2- 0 se termina meciul și speranțele voastre deșarte ( apropo B - ul nu o sa- l ratați fiți sigur ) Asa ca ghici ce ,al 10 arbitru ,"plătit de CFR " va da vouă prin VAR ,acest cadou ,ca să vezi ce ipocriți pot fi unii !?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează