FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FARUL 1-0

EXCLUSIV Dan Petrescu, criză de nervi: „Sunteți penibili! V-aș scoate pe toți”

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 07:52 / Actualizat marti, 03 mai 2022 09:14

La pauza meciului CFR Cluj - Farul 1-0, Dan Petrescu a avut un discurs dur în fața jucătorilor, deși la final a declarat că el e vinovat fiindcă a schimbat sistemul chiar înainte de partida cu constănțenii.

Tensiunea, teama de a pierde titlul după ce a condus detașat în timpul sezonului, se face simțită din plin, meci de meci, la CFR. La fel a fost și în disputa cu Farul, mai ales la pauză, când scorul era 0-0 și elevii lui Gică Hagi dominaseră nu doar jocul, dar și la capitolul marilor ocazii. 

Cine ia titlul? FCSB și CFR sunt la mâna lor + Craiova are nevoie de un miracol
PLAY-OFF
Cine ia titlul? FCSB și CFR sunt la mâna lor + Craiova are nevoie de un miracol

Dan Petrescu s-a dezlănțuit în vestiarul CFR

La vestiare, nemulțumit de joc, antrenorul gazdelor a intrat ca un taifun în jucătorii săi: „Sunteți penibili! Nu-mi vine să cred că puteți să jucați așa! V-aș scoate pe toți!". 

Nu a mai ripostat nimeni, nici chiar Debeljuh, chiar dacă Dan Petrescu a decis să-l schimbe cu Omrani. Croatul a mers la dușuri și a plecat acasă, stârnind nemulțumirea colegilor săi. La CFR e un obicei, nimeni, indiferent când este înlocuit, nu pleacă de la stadion decât după meci, împreună cu toată echipa.

Petrescu pregătise altă așezare

Surse apropiate grupării din Gruia susțin că Dan Petrescu a gândit inițial altfel meciul cu Farul. Pregătise toată săptămâna premergătoare un sistem 3-4-3 și o tactică mai defensivă, cu gândul că va prinde Farul pe contraatac. 

S-a răzgândit însă chiar în dimineața meciului, când, ca de obicei, echipa a făcut un scurt antrenament, unde s-au repetat fazele fixe. Abia atunci i-a anunțat pe jucători că vor juca în 4-3-3 fiindcă și-ar dori o partitură mai ofensivă. Nu i-a ieșit, așa că la pauză a revenit la planul inițial și a făcut câteva schimbări, care s-au dovedit decisive.

 Omrani și Birligea, care au intrat după pauză, au făcut faza care a și decis rezultatul final al întâlnirii cu constănțenii. La finalul jocului, tehnicianul a admis că a făcut o greșeală în alcătuirea formulei de start.

Fără zi liberă la CFR Cluj

Ieri, ardelenii nu au mai avut zi liberă, cum se întâmplă după meci. Au plecat de la stadion în jurul orei 1:00 noaptea și au avut antrenament 10 ore mai târziu. Refacere pentru cei care au jucat mai mult cu Farul și o ședință de pregătire normală pentru ceilalți. 

Dan Petrescu n-a mai vorbit cu elevii săi, analiza meciului cu Farul urmând să fie făcută în următoarele zile. „Băieții sunt obosiți. Nu doar fizic, dar mai ales psihic, parcă sunt blocați. Și nu știu ce să mai facă să depășească această stare", susțin aceleași surse. 

Debeljuh în „secetă", Petrila în regres

Principalul golgheter al ardelenilor, Gabriel Debeljuh, nu a mai reușit să marcheze în ultimele 4 runde, chiar dacă de fiecare dată a fost titular. El are doar două reușite în cele 7 etape de play-off, cu FC Voluntari, în prima rundă, și cu FC Argeș, în a treia. 

Și Claudiu Petrila, al treilea golgheter (8 goluri), e în scădere de formă. În ultimele partide, tânărul atacant nu s-a mai remarcat, așa cum o făcea în sezonul regulat. La meciul cu Farul, deși a jucat 61 de minute, a avut cel mai slab indice InStat general din echipă, 185. 

Sergiu Buș n-a convins

Revenit în pauza de iarnă la CFR, de la FC Seongnam, atacantul Sergiu Buș (29 ani) nu a reușit să se impună. El a fost accidentat o perioadă, de câteva săptămâni se antrenează normal cu echipa, însă nu l-a convins pe Dan Peterescu să-l mai folosească.

Jucătorul a avut doar patru apariții la CFR în această perioadă, ultima pe 20 februarie, la victoria cu Rapid (2-1). Celălalt atacant adus în ianuarie, Marko Dugandzici (28 ani) a jucat în 11 partide și a marcat o singură dată. 

Pentru prima repriză e în totalitate doar vina mea. Am pregătit meciul să jucăm cu 3 fundași, dar am schimbat înainte. Le-am spus și jucătorilor, la pauză, că nu e vina lor. Noroc că a ieșit bine până la urmă, altfel eu eram principalul vinovat.

În momentul de față, CFR ar avea 89 de puncte și ar fi sărbătorit titlul astăzi. Dar din cauza acestui regulament, nu avem ce să sărbătorim. Suntem disperați și stresați pentru că regulamentul este cel care este. Ce să le zic jucătorilor, după ce în 37 de meciuri au făcut 89 de puncte?! 
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj, la finalul meciului

VIDEO Dan Petrescu laudă doi jucători de la Farul: „Se vede că acolo se produc fotbaliști”

Citește și:

Concluziile acționarului de la CFR Cluj după 1-0 cu Farul: „Ăsta e stilul lui Dan Petrescu. Că ne chinuie, e altă problemă”

Cine ia titlul? FCSB și CFR sunt la mâna lor + Craiova are nevoie de un miracol!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
108131217590645
Servinston Patrunjel  •  03 Mai 2022, 12:53
Postat de Servinston Patrunjel pe 03 Mai 2022, 12:50

CFR câștigă și când joacă prost. Nu are nevoie de multe ocazii pentru a face 1-0, scorul preferat al clujenilor. Și FCSB joacă acum vesel. Dar scorul cu Argeș e amăgitor, apărătorii Argeșului au jucat sub orice critică. Pe FCSB o poate încurca Craiova, chiar dacă vor bate CFRul. Pentru Craiova CFR e un adversar incomod. Zic eu FCSB ia titlul...

Dar FCSB nu e Steaua, deși îmi place de FCSB. CSA Steaua va juca în acest sezon barajul pentru revenirea în Liga 1. Luptă CSA Steaua!

108131217590645
Servinston Patrunjel  •  03 Mai 2022, 12:50

CFR câștigă și când joacă prost. Nu are nevoie de multe ocazii pentru a face 1-0, scorul preferat al clujenilor. Și FCSB joacă acum vesel. Dar scorul cu Argeș e amăgitor, apărătorii Argeșului au jucat sub orice critică. Pe FCSB o poate încurca Craiova, chiar dacă vor bate CFRul. Pentru Craiova CFR e un adversar incomod. Zic eu FCSB ia titlul...

1948forever
1948forever  •  03 Mai 2022, 12:11
Postat de raspunzel pe 03 Mai 2022, 11:30

doar 2 chestii : 1) ai vazut "marcajul" Voluntariului la golul marcat de CFR? CFR avea 3 oameni pe lung si erau marcati ...doar de ei :)) 2) daca CSU bate ambele echipe ...nu ia campionatul ...deoarece criteriul de departajare ( al 2lea caci primul este al rotunjirilor si toate 3 echipele nu au beneficiat de rotunjire) este " nr de puncte facute in sezonul regulat" ...adica CSU este la 6 puncte de cfr ...dar sunt de fapt 7 !! CSU , pentru a putea spera la titlu , are nevoie ca ea sa bata tot, FCSB sa invinga cfr SI ARGESUL SA NU PIARDA CU sampioana ( ultima imposibila daca ma intrebi pe mine)!

problema craiovei e ca cfr-arges se joaca cu o zi inainte. daca bate cfr, craiova isi ia adio de la titlu

Vezi toate comentariile (21)
Comentează