FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Interviu exclusiv la Cluj cu Dan Petrescu (partea II): „MM, cu mine ai fost campion, fără mine nu mai ești” + Ce a spus când a fost întrebat dacă Marius Șumudică merită medalia de campion

Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj, foto: Raed Krishan/GSP
Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 18 mai 2022 10:13 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 10:59

Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj, a acordat un interviu extins Gazetei Sporturilor, în care n-a ezitat să răspundă la nicio întrebare. „Bursucul” s-a enervat și i-a dat câteva replici tăioase oficialului de la FCSB, Mihai Stoica, chiar înaintea ultimului meci direct din acest sezon.

- Domnule Petrescu, câte dintre aceste ultime 5 titluri vi se cuvin?
 - Nu mi se cuvin. Clubul câștigă trofee, antrenorii pierd campionate. Nu sunt de acord cu asta, dar așa se spune. Eu am fost mereu în aceste sezoane, o dată două luni, o dată 6 luni, iar de trei ori tot sezonul. Asta înseamnă că ceva bine am făcut și eu.

- Ați primit medalia și tricoul de campion pentru campionatul trecut? 
- Nu de la conducere, ci de la patron, care mi le-a trimis acasă. Cred că a fost un gest fiindcă poate se aștepta ca în viitor să mă întorc.

Dan Petrescu: „Șumudică merită o medalie și tricoul de campion"

- Credeți că și Șumudică ar merita acum același lucru?
 - Asta nu pe mine trebuie să mă întrebați. El a fost antrenor 6 meciuri. Dacă cineva din club consideră că merită să-i dea, eu n-aș fi împotrivă, ba din contră. N-am ce să-i reproșez. Cu toate că el a vorbit foarte rău de mine și și-a dat cu părerea, eu nu o să fac asta. 

Am găsit o echipă care a câștigat 6 meciuri, ce pot să zic? După aceea a fost un meci la care au fost secunzii mei, cel cu FCSB, câștigat cu 4-1. În rest, când un antrenor câștigă 6 meciuri, ce să-i reproșez? A fost bine, că dacă echipa pierdea trei din acele șase partide, poate nu mai eram campioni. Deci are și el meritul lui, normal.

- Trecând în alt plan, ce se întâmplă în relația dumneavoastră cu MM Stoica? 
- Doamne-ferește!, vorbim despre asta?! Te rog frumos să-l întrebi pe el, că eu nu am zis niciodată ceva de rău despre el.

„Eu i-am făcut numai bine lui Mihai Stoica, niciodată rău”

- E evident că el vă tot atacă. 
- E problema lui, eu nu i-am făcut niciodată rău, ci numai bine. A plecat de la FCSB, l-am întrebat dacă vrea să vină la mine, la Urziceni. A venit, am lucrat bine împreună, am câștigat. Eu am plecat, am lăsat echipa pe primul loc și după aceea nu mai știu. El își apără clubul, ăsta e stilul lui, dar nu înțeleg de ce mă atacă pe mine. Eu n-aș vrea să-i răspund.

 - Acum v-a numit „campioana fuorigioco” (n.r. - ofsaid, în italiană). 
- Foarte bine, să zică ce vrea el! Asta e tot ce contează (arată către cele 5 trofee de campioni ale CFR-ului). În rest, e cancan. Când era cu mine, era campion. Să-i aduceți aminte! Era campion, fără mine nu mai e campion! CFR are 95 de puncte, FCSB are 84. Ce să mai vorbim, ce rost mai are?! Așa vrei să iei campionatul?

- Dar ați fost prieteni, colegi, de ce credeți că face asta? 
- Nu știu. El crede că dacă mă atacă pe mine și mă supără, câștigă ai lui. Dar nu înțeleg cum, 5 ani la rând, tu nu câștigi nimic la echipa aia care atunci când jucam eu acolo, tot lua campionate. Iar acum, nimic. Ar fi un semn de întrebare, poate conducătorii de acolo, cineva greșește, dacă ei nu câștigă niciun titlu și rămân pe loc. Înseamnă că o duc bine pe locul doi. S-o țină tot așa!

Interviu exclusiv la Cluj cu Dan Petrescu (partea II): „MM, cu mine ai fost campion, fără mine nu mai ești” + Ce a spus când a fost întrebat dacă Marius Șumudică merită medalia de campion
MM Stoica alături de Dan Petrescu, când erau la Unirea Urziceni

VIDEO De ce s-a stricat relația dintre Mihai Stoica și Dan Petrescu

Dan Petrescu: „CFR Cluj a avut mai mult de suferit în acest campionat"

- Nu are dreptate totuși cu aceste ultime două meciuri, când ei au primit un gol din ofsaid, iar CFR a dat un gol din ofsaid?
 - Hai să fim serioși! Dacă luăm tot sezonul la puricat, veți vedea că CFR a avut mult mai mult de suferit. Și nu e corect să zici de un ofsaid. Dar ăsta e stilul lui, să facă ce vrea. Dar cu mine era campion, eu asta știu. Dacă nu mai e campion, el știe de ce. 

- Ați mai vorbit, să lămuriți problemele?
 - Nu și nici nu-mi doresc. Eu sunt bine unde sunt. Nu știu dacă aș mai lucra cu el, în fotbal nu știi niciodată. Eu lucrez numai cu oameni serioși și corecți. Eu sunt serios și corect. El e cum e și nu vreau să-l judec eu. Voi mă întărâtați cu întrebările, eu nu aș vrea să vorbesc despre asta, dar dacă m-ați întrebat v-am răspuns. 

- V-am întrebat fiindcă aveați o relație bună. 
- Știu că asta vreți voi. Plec dacă numai cu d-astea facem interviul. Eu știu că de asta ai venit, ți-am dat deja prea multe, e de ajuns.

Ce a mai spus Dan Petrescu despre:

  • Billel Omrani - „Ar fi culmea să încerc să-l mai conving să rămână. Nu cred că ar mai da randament, e momentul să schimbe ceva. Ce să mai demonstreze aici? E golgheterul CFR-ului în Europa, are nevoie de o schimbare. Îmi pare rău că nu ia și clubul ceva pe el, ar fi meritat. Până la urmă, Billel fără CFR n-ar fi fost ce este. El știe asta"
  • Ciprian Deac - „Nu știu cum era înainte, dacă ar fi fost mereu așa, poate juca la Real Madrid. Are o carieră fantastică și nu-l văd să se oprească. Un mare caracter. Are și acum cei mai buni parametri, aleargă 12 km pe meci, foarte mulți în sprint. Cred că cel puțin încă un sezon mai poate juca la acest nivel" 
  • „Piesele" fixe în ultimii 5 ani - „Se știu. Deac și Camora au jucat mereu cu mine. Acum, în ultimii ani, au apărut Burcă, Bordeianu. Mai recent surpriza Debeljuh. Manea, chiar dacă nu a jucat foarte mult sezonul ăsta. Am vrut să-l provoc, că era cam moale la antrenamente. Știe că nu am nimic cu el" 
  • Mateo Susic - „El a făcut o mare greșeală. Avea un contract foarte bun oferit de CFR, dar s-a luat după impresar, că are alte oferte, și nu a semnat. Eu l-am învățat, să semneze și dacă vine o ofertă, îi dăm drumul să plece. A venit acum să-mi spună că am avut dreptate. S-a și rupt și nici nu are echipă. La fel a făcut și Cestor, pe care eu l-am vrut în continuare. Acum se pregătește singur prin Cluj" 

Nu am nicio ambiție personală la acest meci cu FCSB. Este echipa unde am jucat, cred, că nici nu mai știu care e Steaua. Nu am nimic de răspuns, de dat replică. Îmi fac treaba unde sunt și atât
- Dan Petrescu, antrenor CFR

Citește și: 

Gabi Balint, devastator la adresa lui Dan Petrescu: „Și dacă ești beat sau drogat n-ai voie să faci așa!” + Gigi Becali, amuzat: „Ne-au bătut pe noi și i-au înjurat pe ei”

Ce a făcut Dan Petrescu sâmbătă seară, în timp ce FCSB pierdea titlul: „Atunci a «căzut» hotelul!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
corectu
corectu  •  19 Mai 2022, 08:17

Dacă se întâmpla lui Petrescu marile greșeli din Voluntari-FCSB și CFR-Craiova nu ar fi spus că e can-can.A fost FURT!

444001919101397
Florean Andrei  •  19 Mai 2022, 07:10

Titlul cfr e mincinos, e cu "albitri" de casă. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balotelli
balotelli  •  19 Mai 2022, 02:20

Campion am fost.... Campion voi fi.... Până voi muri.... Ca la Urziceni.... / Campion ai fost.... Acum nu mai ești.... Din carton privești.... Secund în Berceni!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează