FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu, înaintea deplasării la Craiova: „Echipa merita mai multe puncte” + Antrenorul campioanei se teme de meciul cu oltenii

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat vineri, 04 februarie 2022 10:47 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 16:47

CFR Cluj, fără succes în 2022, se deplasează în etapa a 24-a din Liga 1 pe terenul celor de la Universitatea Craiova.

  • Meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj e programat sâmbătă, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe Digi, Look și Telekom

Dan Petrescu (54 de ani), tehnicianul feroviarilor, este convins că echipa sa va avea parte de o partidă foarte dificilă.

Universitatea Craiova, față în față cu „sperietoarea” Deac » Cifre impresionante pentru liderul lui CFR Cluj
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ
Universitatea Craiova, față în față cu „sperietoarea” Deac » Cifre impresionante pentru liderul lui CFR Cluj

Dan Petrescu, temător înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova

CFR nu a izbutit încă să obțină victoria în anul 2022, iar egalul cu Botoșani, din ultima rundă, nu le-a căzut bine clujenilor, care s-au văzut egalați în ultimele minute ale întâlnirii, scor 1-1. Dan Petrescu este convins că elevii săi au depășit acel moment, iar acum se concentrează doar pe partida cu Universitatea Craiova.

„Suntem puțin dezamăgiți după egalul cu Botoșani, pentru că deși am făcut un joc foarte bun, rezultatul rămâne cel mai important. Din păcate, nu a venit victoria, dar băieții sunt conștienți că au dat cât au putut la acel joc. Acum se antrenează bine, sunt concentrați, sunt motivaţi. 

Sper să facem un meci bun la Craiova. La CFR Cluj mereu este nevoie de victorie. Când nu ai victorie este o problemă, indiferent de numele adversarului”, a declarat Dan Petrescu în cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării din Bănie.

Tensiuni înainte de Craiova - CFR Cluj: „Nu trântiți meciul, vă așteptăm la autocar” » Reghecampf, confruntat în conferință cu un scenariu incredibil
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ
Tensiuni înainte de Craiova - CFR Cluj: „Nu trântiți meciul, vă așteptăm la autocar” » Reghecampf, confruntat în conferință cu un scenariu incredibil

2remize au cei de la CFR Cluj în anul 2022, neizbutind încă succesul

Universitatea Craiova - CFR Cluj, meci cu miză importantă pentru ambele echipe

În urmă cu două sezoane, confruntarea Universitatea Craiova – CFR Cluj se juca cu titlul pe masă. Acum, obiectivele celor două formații sunt total diferite, dar și așa victoria în partida de sâmbătă seara este importantă pentru ambele combatante.

„Îmi dau seama că și cei de la Craiova au nevoie de o victorie. Ei tremură pentru play-off, noi tremurăm pentru primul loc. Fiecare antrenor are presiune la fiecare meci, este ceva normal. Statistica nu contează, contează ce va fi pe teren. 

Eu sunt conștient că au jucători de clasă, un lot foarte valoros, extraordinar. Au și fanii de partea lor, iar aceștia îi vor ajuta. Craiova ar fi meritat mai multe puncte până acum, dar oltenii au jucat așa cum am făcut noi cu Botoșani, foarte bine mereu, dar nu au reușit să câștige. Fotbalul se joacă pe goluri, pe puncte. Ei pot câștiga nu numai cu CFR sau FCSB, ci cu orice altă echipă. Noi trebuie să ne pregătim foarte bine pentru acest meci”, a adăugat Dan Petrescu.

1-0s-a terminat confruntarea din tur, grație reușitei lui Andrei Burcă

Dan Petrescu: „Campionatul se va decide în ultima etapă”

Deși păreau că s-au desprins decisiv față de ceilalți urmăritori, clujenii își simt acum prima poziție pusă în pericol. Ultimele remize au făcut ca diferența dintre CFR și ocupanta locului secund, FCSB, să fie redusă la doar 8 puncte, iar aceasta se poate micșora dacă ardelenii nu se vor impune în deplasarea de la Craiova. 

Așadar, tehnicianul campioanei este de părere că liderul va fi decis în ultima rundă, având în vedere și programul dificil pe care îl vor avea ardelenii în următoarea perioadă.

CCA a ales arbitrul derby-ului CSU Craiova - CFR Cluj, duelul ce-l poate costa postul pe Laurențiu Reghecampf!
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ
CCA a ales arbitrul derby-ului CSU Craiova - CFR Cluj, duelul ce-l poate costa postul pe Laurențiu Reghecampf!

„Știm programul celor de la FCSB, știm ce echipă au, ce lot, știm și programul nostru. Am spus-o de la început: campionatul se va decide în ultima etapă din play-off. Noi trebuie să luăm meci cu meci, pentru că ne așteaptă 17 finale. CFR are programul cel mai greu dintre contracandidatele la titlu. Toată lumea știe acest lucru. Sunt conștient că vor apărea și probleme, dar trebuie să fim uniți pentru că titlurile nu s-au câștigat ușor. De când a apărut sistemul cu play-off, este greu să te desprinzi”, a încheiat Petrescu.

Și ei au probleme, și noi avem probleme, cred că este ceva normal pentru această perioadă. Sunt convins că va fi un meci decis de mici detalii, poate un gol va face diferența sâmbătă seara.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Între Universitatea Craiova și CFR Cluj este egalitate la capitolul meciuri câștigate în actualul sezon: oltenii s-au impus în Supercupa României, iar clujenii și-au adjudecat partida din turul campionatului

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Dan Petrescu: „Poate am influențat și eu noul transfer de la FCSB”
FCSB
Dan Petrescu: „Poate am influențat și eu noul transfer de la FCSB”
Emil Boc a făcut publică lista: CFR Cluj, în topul rău-platnicilor la bugetul local
CFR
Emil Boc a făcut publică lista: CFR Cluj, în topul rău-platnicilor la bugetul local

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  04 Februarie 2022, 16:19
Postat de Claude SH pe 04 Februarie 2022, 13:59

Petrescu și jucătorii CFR-ului trebuie sa se aștepte la o replica extrem de dura din partea craiovenilor...care vor juca pentru Reghe

Ai vrut sa zici ca vor juca pentru GG?!

offside
offside  •  04 Februarie 2022, 16:14

Alo specialistilor, ultima partida a fost la Cluj nu in deplasare! Vai de noi, probabil Magda Palimaru scrie articolele. Nu m-ar deranja dar atunci cateva poze cu ea n-ar strica mai ales la rating.

1618241801598332
Catalin Tutuman  •  04 Februarie 2022, 15:27

Dan Petrescu se tot teme de toata lumea cand joaca cu cineva….in caz de esec sa aiba argumente….sa saturat lumea de vrajeala obosita a lui marele antrenor Petrescu.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează