FOTBAL  »  Superliga  »  SELECȚIONER

Dan Petrescu a vorbit deschis despre oferta FRF: „Trebuia să dau 100.000€ de la mine. Voi vă duceți gratis la serviciu?” » Câți bani îi oferise Burleanu

Dan Petrescu // FOTO: Imago
Dan Petrescu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 16:21 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 19:26

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit și despre oferta de a prelua echipa națională.

Tehnicianul a fost dorit de Federația Română de Fotbal ca a treia variantă, după refuzurile lui Gică Hagi și Răzvan Lucescu, dar va continua la CFR Cluj, echipă cu care este pe primul loc în Liga 1. Patronul Neluțu Varga nu a acceptat ca el să plece fără achitarea clauzei de 400.000 de euro.

Pe lista Federației a rămas doar Mutu! » Când va fi numit noul selecționer
SELECȚIONER
Pe lista Federației a rămas doar Mutu! » Când va fi numit noul selecționer

Dan Petrescu explică motivele pentru care nu a ajuns la națională: „Nu a fost posibil”

„Naționala și CFR Cluj și-au văzut interesul. Ambele m-au dorit ca antrenor. Federația a venit cu propunerea înainte să se termine campionatul și am spus «Sper că ați vorbit cu patronul. În plus, eu mai am niște meciuri aici și nu pot acum să fac declarații despre Federație. Nu ar fi normal și corect față de jucători. Vom avea o discuție când se termină campionatul».

A venit acest final de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patronul echipei. Știți că am o clauză în contract de 400.000 de euro. Patronul mi-a zis din prima: «Să nu cumva să-mi spui că vrei să pleci, pentru că nu ai nicio șansă! Singura șansă e să-ți plătești tu clauza, dar nici așa nu te las. Tu ai venit acum 3 luni, ai promis că stai 3 ani ca să câștigăm campionatul și să ajungem cât mai departe în Europa». E adevărat ce a spus.

I-am zis că îmi doresc foarte mult să antrenez echipa națională și că e momentul, dar că nu se gândește să mă lase să plec.

Ar fi trebuit să dau 100.000 de euro de la mine ca să antrenez echipa națională. FRF mi-a propus un salariu de 25.000 de euro pe lună, adică 300.000 de euro. Au fost voci care spun că nu înțeleg de ce nu mă duc la națională, că am făcut destui bani. Dacă cineva îmi găsește un antrenor de la echipa națională care antrenează gratis sau care dă bani, merg și eu și dau 100.000 de euro. Să se ducă și ei la serviciu gratis.

Am vrut să mă duc la națională, dar nu a fost posibil. Asta nu înseamnă că sunt nefericit aici. Sunt foarte fericit. Îmi doream să merg la echipa națională. Am fost liber de contract 6 luni, dar atunci nu s-a nimerit. Dacă eram ofertat atunci, aș fi acceptat. Poate și pe un salariu mai mic. Îi apreciez pe Burleanu și Stoichiță. Nu am ce să le reproșez, s-au purtat foarte corect. Eu voiam să fiu la națională, dar înțeleg și că patronul clubului și-a văzut interesul”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă.

VIDEO Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

Citește și: 

EXCLUSIV CFR Cluj, decizie categorică în cazul lui Denis Alibec » Ce se întâmplă cu atacantul

De ce FRF nu-l place pe Boloni » Motivul pentru care a ieșit din calculele pentru postul de selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
347655969058390
Ion Popescu  •  07 Ianuarie 2022, 09:17

Petrescu a incheiat cu CFR un contract pe 3 ani. Un om de onoare se tine de cuvant. Cred ca PetreScu a vrut sa ramana la CFR. La fel si Burleanu. Daca voiau se gaseau solutii.

cj1960i
cj1960i  •  06 Ianuarie 2022, 14:15
Postat de jabs pe 06 Ianuarie 2022, 07:35

In viata ta sa nu mai vorbesti despre antrenorul echipei nationale,esti ahtiat dupa bani,bursucule.......iar la nationala nu poti controla arbitrii,comisii etc....RUSINE

Gata cu Dancu si Rus? A trecut Petrescu la butoane?

cj1960i
cj1960i  •  06 Ianuarie 2022, 14:04
Postat de Mircea Rusu pe 06 Ianuarie 2022, 13:37

Bravo Dane. Respect. Daca federatia te dorea cu adevarat iti plateau clauza. Iar cei ce postati aiurea abtineti-va. Nici la voi in familie nu vine Petrescu sa va spuna sa mergeti la lucru gratis.

Pai...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează